2008-07-28

Vila och fika


Idag kom min brorsa på eftermiddagen och hjälpte mig och gubben med veden som är kvar. Han hade sin motorsåg med sig och sågade upp bra bitar för vedklyven. Dom satt även igång och började klyva ett tag efter dom sågat upp allt. Nu kan jag inte tänka mig att vi ska behöva någon mer ved inför vintern.
Jag fixade lite fika åt dom och något att stoppa i magen när dom tog rast. Jag plockade av lite vinbär och hallon. Dela en smördegslängd i lagom bitar. Gjorde ett lätt tryck med ett glas på varje bit. La dit bären där trycket av glaset var gjort och penslade runt omkring. Satt dom i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter. Strödde över vaniljsocker när dom var klara. Det blev syrliga vinebrödsbakelser med glass till. Jag bakade även rågbröd i värmen. Det är därför äggklockan syns på bordet. Så jag inte skulle glömma bort det i ugnen när jag fikade.
Bilden är klickbar

13 kommentarer:

  1. Då är ni redo för kylan nu när ni fått en massa ved kluven....men den kan vänta ett tag eller hur...

    Gott ser fikat ut som du bjöd på....

    HA´det så gott i sommar hettan!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut...det skall jag pröva...kramiz:)

    SvaraRadera
  3. Hej.. såå goa de ser ut.. såna må man nog ta å testa..

    Smarriga rätter på 20årsfesten... jag hade liknande då min minsta fyllde 18 i sommar.. snart fyller min äldsta 20, då blir de väl liknande.. enkelt, gott och bättre än en massa smörgåstårta å sånt..de äter ju ändå inte alla.

    Hoppas festen var till belåtenhet me.. Ha de bra..kram på dej. Helén.

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!

    Så skönt att vara klar med veden.Kylan kan ju komma snbbt så det är skönt att ha värme på lut.tänk om man kunde ta tillvara värmen i luften nu...*LER*

    Mumsiga kakor du bakat!

    KramNilla

    SvaraRadera
  5. Skönt att vinterveden är i hus nu då.
    Det är gott att ha när höststormen viner runt knuten....
    Dina bärvinebrödbakelser ser så goa ut. Fick en nostalgitripp när jag ser din glass på fat.
    Länge sen man såg en halvliter glass så där.
    När man var "yngre" och gick i skolan så köpte vi tresmak på halvlitern, som de i ICA affären delade på två. Sen åt man med plastsked....
    Det var tider det....
    Finns det fortfarande halvliterspaket måntro?
    Måste kika nästa gång vi är i harryland på handletur.
    Det smakade gott med fika nu ialla fall.
    Tack för det.
    Kram vännen.
    Synne.

    SvaraRadera
  6. Mmmmmums! Vad det ser gott ut på ditt fikabord. Häärligt att ni hunnit undan med veden. Vi har själv eldat med ved under många år så jag vet vilket jobb som ligger bakom. Nu har vi borrat bergsvärme, helt underbart att ha varmt vatten hela tiden, med tonåringar som badar och duschar HELA tiden, hua!!
    Må såååå gott
    Kram Hannah

    SvaraRadera
  7. Men OJ - det ser så vansinnigt gott ut! Hög dreggelfaktor helt enkelt :-) Inte undra på att det dyker upp bröder som vill hjälpa till med veden *ler*

    Kram!

    Karin

    SvaraRadera
  8. Vad vackert det blev med bären i mitten...ser sagolikt gott ut...förstår att det blev en härlig sommarfika! Jag måste ändå säga att det var duktigt av din man och bror att hugga ved i den här värmen...själv går jag för tillfället i slow-motion...projekttankarna är många men jag inser min begränsning i värmen...hjärnan är som klibbig kola och jag tror det finns stora möjligheter att göra misstag så jag gör nästan ingenting...det vill säga...tvättar, städar och röjer...
    Kram,
    Bella

    SvaraRadera
  9. Våran ved är oxå huggen & klyven, men ligger på tork & väntas på & forslas hem !

    Herregud vilket gott fika du gjort...blir alldeles sugen nu ju !!
    Och även 20 ~årskalaset gick inte av för hackor det heller...massa gott...*hrm*, min mage knorrar.

    Kram, Nettan

    SvaraRadera
  10. Finurligt å jag som har så otroligt mycket vinbär och vet inte vart jag ska göra av dom liksom.
    Ser gott ut som vanligt, en sådan som du skulle man ha i köket=)
    Kraaaaaaam

    SvaraRadera
  11. Vad smarrigt det ser ut.

    Tänk vad det är bra med äggklockor. Undrar hur de gjorde förr för att inte bränna vid det de hade i ugnen? Jag menar timglaset pep ju inte......

    Kram Lena

    SvaraRadera
  12. Åh... så gott det ser ut! Jag skriver upp receptet!

    Ha en skön sommar
    Kram Emma

    SvaraRadera
  13. Mums, vad det ser smarrigt ut. Tror jag norpar lite med mig:-)
    Du är så duktig på att baka och stå i.
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.