2008-09-06

New York


Nu är det kakan som heter New York Cheescake och det är Leilas recept. Så det är inte jag som ska till New York. Jag ska bjuda på den idag till kaffet som vi tar efter middagen. Vi ska ha middagsgäster här för vi slår ihop min svärfars och gubbens födelsedagar. Dom fyllde båda två i veckan som varit. Jag har gjort en köttgryta nu på morgonen och till den blir det ugnsbakade rotfrukter. Vädret är som det har varit i stort sett hela sommaren. Yes, it´s raining :-( vi har kollat lite smått på resor till Kanaria i vinter. Vi får se hur det blir med det, men vi hoppas på resa.
Jag har fått detta guldkort av Livet på fyran tack så jättemycket alltid lika kul att få en utmärkelse.

Jag har också fått en utmaning av Katta med bloggen Rostiga rosor men den kör jag i nästa inlägg som görs.

Här kommer receptet på kakan

NEW YORK CHEESCAKE

Ingredienser:
300 g digestivekex, 150 g osaltat smör, 1 dl strösocker, 1 dl maizena, 2 tsk vaniljsocker, 600 g Philadephia, 2.5 dl kesella 10%, 3 st ägg, 1 dl vispgrädde, 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak), 1 dl frysta blåbär.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Bilden är klickbar.

HA EN SKÖN HELG NU FAST DET REGNAR

Glöm inte bort att det är tävling på G och dragning på söndagkväll

15 kommentarer:

  1. Den där kakan ser ju alldeles galet delikat ut!
    Du kan väl skicka en "slice" genom cyberrymden.... Behöver lite godbitar just nu...
    kram i massor

    SvaraRadera
  2. Hej!! Det var ett tag sedan, men jag jobbar på som tusan, tar mig lite tid idag iväntan på mina gäster att kika kring hos dig. Jag blir stum av dina OTROLIGT vackra bilder. Du kan få vad som helst vackert på dina bilder.
    Kramar Hannah

    SvaraRadera
  3. Oj,vad den ser god ut!
    Hoppas ni får en trevlig middag!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  4. Mums vilken kaka..här ska vi ut och leta svamp.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. oh vilken kaka, nu vattnas det! ha en underbar helg!
    pst nu är jag med och tävlar!
    varmkram lotten

    SvaraRadera
  6. Jaha ja...då hämtar jag den där kakan .:-)
    Kramis

    SvaraRadera
  7. Så sugen jag blev - den ser verkligen hur musig ut som helst.

    Njuter också av dina smycke till höger på bloggen - måste kolla igen om det står var man kan få tag spå sånna!!!!

    Återkommer!

    Hälsn.
    Ann

    SvaraRadera
  8. Halloj! Ja det skadade inte direkt att få ett litet ryck... här är det många saker och ting som väntar på att få sig en omgång och uppfräschning!!

    Har faktiskt plockat undan verktygen och ställt till lite för att jag skall börja ana hur det blir...ja, det kommer att kännas skönt att bli av med lite av det allra värsta 70-taliga :)

    kram,

    Anna

    SvaraRadera
  9. For en flott oppskrift, den må jeg prøve!
    Jeg har en liten utmerkelse til deg.
    Du finner den hos meg.
    Fordi du inspirerer gjennom alt det vakre du deler med oss andre her i Bloggland.
    Ha en fin søndag
    Klem Gry : )

    SvaraRadera
  10. Åhh, vad den kakan ser god ut.
    Finns det en liten bit kvar tro?:-)
    Tack för det härliga receptet.
    Kram

    SvaraRadera
  11. såg god ut den där.
    ska prova den till fikat.
    Hoppas eran dag blev lyckad trots regn och rusk.
    Här är det 7 plus och grått....
    Kramen Synne.

    SvaraRadera
  12. Så otroligt god den ser ut..mums
    Då får gratta båda två..
    Kram Irene

    SvaraRadera
  13. DU DIN FRESTERSKA, KRAM VIOLAN, HA DET GOTT I KOMMANDE VECKA

    SvaraRadera
  14. Ja den där Leila hon kan fresta hon *fniss*

    Ha det gott!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  15. Mums,den cheescakeskakan ser jättegod ut och väldigt fin med blåbären på toppen!Ja Leila hon kan baka hon..kul att se på hennes program..men du ser ut att ha lyckats helt förträffligt du med!

    Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.