2008-12-10

Mycket bakande


Ikväll har gubben och jag varit och sett en massa kortfilmer. En av döttrarna håller på att studerar inom media. Dom har haft ett projekt under hösten där dom gjort kortfilmer och även bjudit in andra att medverka från andra länder. En del var bra och en del fattade man nada av. Tänk vad fort veckorna går, redan torsdag i morgon och då är det inte långt till helgen. Bakade bröd i helgen, saffransbullar och kardemumma biscotti till oss och svärfar. Till lussebullarna tar man en kopp kaffe och till skorpan en glögg. Jag gör vanliga bullar även när jag gör saffransbullar. Tycker att en vanlig saffransbulle blir torr så fort. Jag har rejält med russin i saffransbullarna för det gillar vi. Ha en bra torsdag allihopa och hoppas att det slutar att regna här hos oss snart. Det började med lite flingor när man cyklade hem från jobbet. Men det har övergått till regndroppar nu.

22 kommentarer:

  1. Åhhh så skoj...vad skulle du vilja byta med? Nyfis nu ju! :-D

    SvaraRadera
  2. Åhh vad du bakar och står i! Och allt ser ju lika gott ut! Dig skulle man bott granne med, då hade beställningarna haglat in....*tihi*.

    Ha en skön dag! Hoppas att regnet övergått till det där vita flingorna som visst kallas snö!

    Kram, Ulrika

    SvaraRadera
  3. MMmm.. dina biscotti och bullar ser jättegoda ut.. Recept på dina biscotti?

    Jadu.. vi får hoppas de kommer lite snö snart. Är trött på regn och skitig bil ;)...

    Ha de gott!

    SvaraRadera
  4. Hej på dig.
    Du skulle sjutton blitt bagare tror jag.
    Har bakat lussekatter här i går. Vad händer....
    Makens chef får upp ögonen för svenska lussekatter och vill ha mera. Alltså blir det mera bak i morgon.
    Nu ska jag krypa i säng ett par timmar.
    Kramen på dig.
    Synne.

    SvaraRadera
  5. Åh, vad mycket gott! ja, visst skall det vara mycket russin i lussebullar! Det hör till! Brukar också göra kanelbullsvarianten-mums!

    /Caroline

    SvaraRadera
  6. Hej! Gud vad goda din bullar ser ut att vara. Här snöar det stora stora flingor idag och lite ligger det kvar sen förra gången så nu har vi nog snart 15-20cm underbart!!
    Kram Hannah

    SvaraRadera
  7. hejsan!

    mumsigt det ser ut!

    kram Nilla

    SvaraRadera
  8. Vad du är duktig som bakar och står i:-)
    Ser så smarrigt ut. Tyvärr äter jag inte russin..
    Ha, en bra kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Här ska inte bakas men julgodis ska göras i massor=))
    Kikade på dina godisbilder och blev så sugen!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  10. Åh här har det minsann balats i mängder !1

    Ja du, det slutar väl med att det inte blir ngn. tunika !!

    Vi vuxna köpte oxå julklapp som vi slog tärning om, men slutade med det för ett par år sen !

    Kram Nettan

    SvaraRadera
  11. Här är det så mumsigt jämt. Doftar bak ända hit.:-D Kram

    SvaraRadera
  12. Ååå vad alla är duktiga och bakar. LÅter så mysigt! Får ta tag i det där i helgen. Jästen är iaf inköpt :)

    Trevlig helg, kram Jannice

    SvaraRadera
  13. Hej baknisse!
    Inga russin i degen, nä det gillar jag inte, högst två kan jag ha på bullen, så de så
    kram Kristina

    SvaraRadera
  14. Haha så ni har oxå ett "mediabarn" hos er? Min dotter gick ut media i somras osh vi har fått se en massa " konstiga" filmer och videor men självklart en hel del bra oxå.... Dottern har faktiskt varit med och regisserat reklamen "Norrlandsguld"!

    Vad goda dina saffransbullar ser ut!

    Kram P

    SvaraRadera
  15. Precis så gjorde jag oxå när jag bakade lussebullar, tycker de håller sig goda längre! Fast nu bakar jag inte alls längre, får väl se om inspirationen kanske återvänder ngn gång:)
    Men jag provsmakar en av dig så länge;) Kram!

    SvaraRadera
  16. Mums! Ser jättegott ut! Och godiset du gjort ser så gott ut!

    Jag bakar de vanliga "snurrorna", jag är fånigt traditionsbunden :) Men så har jag ett bra recept, så de blir saftiga och goda...

    Ha en fin dag!
    Kram :)

    SvaraRadera
  17. Smarriga godsaker du bakat! Vill också ha lite extra russin i mina lussekatter...

    De där falska mozartkulorna gjorde jag ofta förr. I år tänkte jag göra dem igen, om jag får tag på marsipan med päronsmak som jag läste om. Finns mycket gott att laga...;)

    Kram

    SvaraRadera
  18. Vilka smaskiga bilder...nu är det jag som vill krypa ner i frysen och leta efter smaskigheter...
    Grattis till dina utmärkelser som jag såg i förra inlägget...Ännu mer frestande bilder...suck...undrar om mitt julgodis håller ända till jul?
    Önskar dig en underbar tredje advent!
    Kram,
    Bella

    SvaraRadera
  19. Mmm vad gott det ser ut. Måste prova att baka skorpor någongång.

    Ha en härlig helg och hoppas du får lite snö!

    Kram Helena

    SvaraRadera
  20. Vilka saffransbullar.Det börjar vattnas i munnen....
    Ha en trevlig tredje advent.
    kram Anette

    SvaraRadera
  21. Så fina skorpor du bakat och saffransbullarna ser så fina ut med russinen i,gissar att dom blir saftigare då,dom ser då så mumsiga ut!Mumsar i mig en innan jag kilar hem till mig.=)Tack så goda dom var!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  22. Vad redig du ,en riktig sockerbagerska!!! mm..kan inte jag få komma till er o smaska!!Haha..kram på dej !!

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.