2009-05-03

Massor av mumsigt


Vilken härlig helg man haft, solen har strålat och man har fått massor gjort. Idag ska jag ut och ta premiärvarvet med gräsklipparen. Det har växt så det knakat nu i denna värme. Jag har målat klart på altanen, förutom 3 fönster som det ska på foder runtom. Vi ska åka och köpa gardinstänger och kolla matta till golvet i eftermiddag Gubben har klyvt ved alla dagar, så snart kommer vi inte in i garaget :-) där vi förvarar en del. Men nu vet vi att vi är hemma med detta projekt för i år. Vi klarar vintern och kan bada tunna flera gånger om. Jag förhandsbeställde denna bok på Adlibris och nu har jag fått den. Den låg i lådan i torsdags och den verkar ha mycket bra recept på kakor, tårtor, glass och mycket annat. Jag testade och gjorde en rulltårta igår med philadelfiaost, lemon curd och hallon i fyllningen. Den smaskade vi på när vi tog en fikapaus går. Nej nu börjar solen kika fram igen. Nu ska jag ut och köra gräsklippare. Ha en fortsatt bra helg allihopa.

11 kommentarer:

  1. Hej där.
    så det är dax nu.
    Här är det inte helt grönt ännu så vi får nog vänta en vecka till.
    Men sen drar det igång.
    Det lät som en bra bok det där.
    Ska titta efter den nästa gång vi far över gränsen.
    Bakade Hallongrottor igår.
    De blev goda.

    Heta Hallongrottor. ca 30 st.
    Hallonsylt.
    200 gr frysta hallon.
    1 dl socker.
    1 dl rödvin.
    1 tsk grovmalen svartpeppar.
    1 msk certo pektin eller som jag använde Atamon.

    Blanda allt utom certon i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i 10-12 min. Tillsätt pectinet. koka kraftigt en minut under omröring.
    Låt det svalna.

    Deg.
    3,5 dl vetemjöl.
    1 dl potatismjöl.
    1 dl socker.
    1 tsk bakpulver.
    2 msk vaniljsocker.
    200 gr smör.
    Blanda snabbt ihop ingredienserna. Antingen för hand eller i en foodprocessor.
    Låt den sen vila i kylskåp minst 30 minuter.
    Sätt ugnen på 175 gr.
    Sätt ut småkaksformar på plåtar .
    Dela degen i 30-35 bitar, rulla till små kulor.
    Lägg dem i formarna och tryck en grop i dom med ett finger. Lägg så sylten i de groparna.Grädda sen mellan 10-15 minuter.

    Jag har aldrig gjort dessa förut. fann dem på ALLT OM MAT.
    Men goda blev dom.
    Nu ska jag nog sjutton ha lite kaffe.
    Kramen synne.

    SvaraRadera
  2. Det är skoj att köpa nya böcker med recept,Verkar som ni har haft en bra helg .Ha en mysig söndag kramiz ~~~~~RITA~~~~~~.

    SvaraRadera
  3. Oj så mycket gott du kan baka nu. Jag antar att vi kommer att få se en hel del på bloggen, smaskens.
    kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Åååååååå det luktar sååå himla gott med nyklippt gräs=) Mmmm.
    Du har fått mycket gjort i helgen ser jag=) Sånt är bra=)
    Ha en fin vecka nu, hoppas vädret håller i sig=)
    Kramkram

    SvaraRadera
  5. Hejsan! Låter som du har haft en skön helg, det var ett tag sedan som det var så soligt och varmt, funderade lite över det o kom fram till att hösten började redan 1/8-08, det har verkligen varit en härlig helg, hoppas klipperiet gick ok. Ha en bra vecka/Eva

    SvaraRadera
  6. Ja ni har hunnit med en hel del i helgen.
    Och nu vill vi se resultat på den goda boken ;0)..*fniss*

    Sonens tekakor vart supergoda, bytheway =0)

    Kram Nettan

    SvaraRadera
  7. Skönt med ledighet!! Lite grann har man fått gjort, det har ju även växt en hel del ogräs nu när vädret varit fint.

    Vicki

    SvaraRadera
  8. Ser ut som en härlig bok.
    Alltid lika roligt med en ny receptbok.
    Ser att du har bakat smarrigt som vanligt.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Men oj vad du frestar med goda saker här hela tiden. Den där päronstubben ser ju härlig ut. Kram KATTA

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Den där boken skulle jag också vilja ha!
    Vilket mumsigt fika ni hade.
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig bok, men åt jag allt det där fikabrödet så skulle jag nog i stället se ut som en tunna, fniss...hoppas u haft en bra dag, kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.