2010-08-22

I sista rappet



Lägger jag ut ett sommarrecept, nu när hösten bankar på dörren :-) Nej då, det heter bara LatMajas sommarbröd men går bra att bakas året runt. Jag brukar även byta ut vetemjölet mot lite grövre mjöl. Har även i solrosfrön eller linfrön ibland. Det går att variera i mängder detta bröd, och så är det så lätt att göra. Slå ihop degen och låt det jäsa, stjälp upp det i en form och sedan gräddas. Det kan inte vara enklare än så. Ha en bra söndag och hoppas ni har sol, för här försvann den nu.

7 kommentarer:

Sabina sa...

Vi har lite sol faktiskt, men det är lite kyligt vilket man inte kan tro när man ser vad jag har på mig;)
Å vad jag önskar att jag var duktig å bakade eget matbröd men det är jag inte, buhuuu. Kanske jag ska spara receptet iaf, en vacker dag kanske =)
Kraaaaaaaaaaaaam

Viola sa...

Låter supergott, är i tystnaden i vattenhålet och det är riktigt mörkt nu..men jag har ju vakthunden Otto med mig så det känns tryggt, ha de, kramen

GryNoKa sa...

Mm, ferskt hjembakt brød...det er det beste!
Ønsker deg ei flott uke! : )

Inspiration i vitt sa...

men guuu så så mycket gott du gör, blir alltid sugen på hembakt när jag ser ditt. det är så värdefullt och gott. Kram på dig/Ingela.

Snögården sa...

Hej!Vad roligt att du hittat till mig. Gud vad mycket gott du gör,ska nog sätta en deg. Ha det bra Kram Anni

Fresia sa...

Hoppas allt är bra med dig MammaC, det tycks så när jag läser i bloggen iaf..
Bra recept som vanligt. Vi funderar på att börja baka vårt matbröd men har inte kommit igång.
Håller på med ett altanbygge vi med :)

Ha det fortsatt bra!!
kramen

Morse Farm sa...

mmmm, så gott med bröd. Jag tror inte jag har bakat bröd sen jag flyttade till USA.
Här regnar det och regnar men vi behöver det och jag målar så det spelar ingen roll hur det är utomhus.
Fast det lovar fint igen på fredag.
Kram Bodil.