2010-03-30

Hipp, Hipp Hurra


Idag firar jag och gubben vår 25 årig bröllopsdag. Tänka sig vad tiden flyger iväg snabbt. Så har vi fått solsken och värme på vår dag med, det är inte fy skam det. Dagen har varit en helt vanlig dag för oss, förutom att vi har skålat i lite mousserande vin och ätit lite gott.

2010-03-29

Gott blev det


Brödet jag bakade igår blev kanongott, och mackorna försvann fort med en kopp te till tv:n. Det är alltid lika spännande att provsmaka, eftersom recepten oftast blir till när jag sätter degen. Lite Kajsa Varg liksom, man tager vad man haver. Idag har det varit ett sådant där skitväder igen, regnigt, grått och trist. Vi får hoppas på sol och värme till påsken.

2010-03-28

Pimpade Påskägg


Jag pimpade till barnbarnens påskägg idag med lite bilder, silkespapper, snören och band. Inte för att dom tänker på hur dom ser ut. Det som är viktigt för dom, det är vad som ligger i ägget inte hur dom ser ut. Men jag fick en eller två timmar att pyssla lite, som inte är ett dugg tråkigt. Har även bakat lite nytt surdegsbröd idag. Hade i surdeg, vetekross, solrosfrön, farinsocker, salt, olja och två sorters mjöl i degen. Sedan har det stått på bänken och jäst hela dagen. Bakade ut dom till runda bullar, som sedan fick jäsa på plåten i 1 1/2 timme till. Gräddade på 200 grader i 12 minuter. Får bli en macka och en kopp te till Johan Falk ikväll.

2010-03-26

Löddrigt


Vill bara önska er alla bloggisar en skön och fin helg. Vi hoppas på sol och lite värme oxå. Tittade in på Petras blogg i veckan, då hon skrev om att göra eget badsalt bla. Då fick jag lite inspiration att göra några tvålar och lite eget fotsalt. Slog in mina tvålar i fint papper med lite snöre om. Fotsaltet blev i små rara burkar med snöre om.

2010-03-24

Kryddigt blev det



Jag har gjort lite eget komponerat kryddsalt. Kanske skulle ha haft äkta torkade kryddor, men det fick bli dom på burk. Jag gjorde två blandningar som blev jättegoda enligt mig själv :-) Den ena (superduper bladningen) är jättegod att strö lite över mackan med mosad eller skivad avokado. Den andra (red dream) hade jag i dressingen som jag hällde över pastasalladen. Det här är en kul och enkel sak att göra, som man kan ha med sig istället för en blomma när man är bortbjuden.

2010-03-23

Gott till kaffet




Hade svärfar på middag i söndags och då gjorde jag en blåbärspaj till kaffet. Blåbär är riktigt gott, tänk när vi kan plocka dom själva igen och proppa frysen full :-). Men det lär ju dröja, så det får bli köpeblåbär så länge. Det skulle vara créme fraiche i receptet men det hade jag inte hemma. Så därför fick det bli yoghurt istället och det fungerade det med.
Idag har vi värsta skitvädret utanför fönstret. Grått, regnigt och alldeles skittrist. Men det tar på snön detta väder och det är ett stort + i allfall.

2010-03-21

Surt var det här

Bakade bröd förra helgen på surdeg. Jag gjorde en snabbvariant av surdegsgrunden, för jag hade ingen i kylskåpet. Så jag gjorde den på blandat vete och rågmjöl med en gnutta ca 10g jäst i som fick stå från fredag till söndags morgon. Den bubblade fint när jag skulle baka på den. Jag lät degen jäsa till tredubbel storlek, så den stod hela dagen och jäste på bänken. Sedan stjälpte jag upp den på mjölat bakbord och bara skar ut bitar med degskrapan och lät dom jäsa på plåten ca 1 timme. Efter det in med dom i ugnen ca 15-20 minuter. Det blev en god söndagsmacka till kvällsteet.

2010-03-19

Gulliga

Den här lilla solstrålen var på besök hos oss förra helgen. Han är alltid glad och alert, men förmodligen är han laktosintolerant. Nu har han fått smaka på mjölprodukter 2 gånger och blir dålig. Han kräks och mår allmänt dåligt. Vi får hoppas dom får svar på det snart. För det är inte kul att se en liten inte må bra.
Vår solstråle nr. 2 har börjat spela fotboll och tycker det är jättekul. Men tänka sig dom hinner knappt att börja förrens dom ska sälja lotter och allt annat möjligt till föreningen. Men morfar tog fram stora plånboken och köpte ett gäng lotter som hon hade med sig.

Den här coola killen lämnar mamsen och pappsen till sommaren. Nu har han fått fast tjänst och vill stå på egna ben fullt ut. Så han har hittat en liten lya som han flyttar till. Han var vår sista fågelunge som lämnade boet. Så till sommarn är det tomt på barn i huset.








2010-03-17

Kaffe och kaka



Gjorde en äppelkaka på några äpplen som låg och skräpade i skålen. Denna sockerkaka är enkel och lätt att göra. Nästan bara 2 av allting och ugnen på 175 grader. Sedan är det bara att vänta i ca 30 minuter. Under tiden fixar man vaniljsåsen och kaffet.
Tänka sig att det redan är torsdag i morgon, även denna vecka har rusat på. Måndag till onsdag har varit fullt upp, med att göra en massa saker efter jobbet. Så det ska bli skönt med helg snart och ledigt igen.

2010-03-14

Kollade runt


I våran frys och hittade en påse jordgubbar. Nu är det inte självplock från i somras, utan från ICA´s frysdisk. Men det blir lika gott för det att göra egen kräm på. Man behöver ju inte så många ingredienser för att fixa till sin egna kräm. Visst jag brukar köpa färdig kräm ibland, men gör man egen så vet man precis vad som är i den. Det blev en god frukosttallrik med en ostmacka till i morse.
Även idag skiner solen på blå himmel, men det är fortfarande minus på termometern. Men det hinner säkert stiga till plus framåt eftermiddagen.

2010-03-12

Veckan har gått


Med en väldans fart kan man säga. Här har det varit hälsokontroll, besök hos mammsen och pappsen, optikerbesök, kontraktfix, hjälp med sonens bil och sedan var det fredag. Inte funnits en chans eller rättare sagt ork till datorn. Men vilken underbar och solig vecka vi har haft i allafall. Det har varit toppen, men ett krux när man ska till jobbet på morgonen. Då har man behövt skridskor, för det är ju halt så in i bängen. Men när man ska hem då är det gummistövlar som gäller. För då är det syndafloden hela vägen hem. Nu har jag ett par relativt nya då, men hittade dessa hos ellos när jag kollade runt lite. Alltid kul men något klatschigt på tossingarna så man inte blir blöt. Vad ska ni göra i helgen då?? Hos oss blir det en lugn och skön helg utan en massa måsten.

2010-03-05

Skönt med fredag

Nu var denna vecka avklarad också. Skönt att det är fredag och helgen är på G. Vi har ätit en god fredagsmacka med en massa kräftstjärtar på och ett glas rött till det. Nu väntar vi på att På spåret ska börja. Man har saknat det på fredagarna nu när OS varit. Ha en fin helg där ute i stugorna.

2010-03-02

Storfirande


Det blev det idag på boendet hos pappa och mamma. Pappa fyllde 84 år idag, och brorsan har precis fyllt. Och imorgon har mammsen och pappsen varit gifta i 59 år. Så vi slog ihop alltihopa till ett storkalas och firade med smörgåstårta. I morgon ska vi på lägenhetsvisning till mamma och pappa. Se om det är något som faller i smaken och är bra till dom.