2010-12-31

GOTT NYTT ÅR


Vill önska alla ett riktigt gott slut och ett Gott Nytt År.

2010-12-28

Nytt och gott



Så var det baking time igen, det fanns inte något kvar i frysen att ta fram. Så jag tog alla korn och frön och la i blöt innan jag gick till jobbet. Fixade till degen när jag kom hem och hade ljuvligt gott bröd till kvällen.

2010-12-26

God Fortsättning











Ja, nu var den slut för denna gång. Nu är det bara att vänta till nästa år igen. Här har julen varit bra fast dagarna rusat på, och det är vardag i morgon igen. Julafton var vi som vanligt hos oss och i år åt vi grillad oxfilé och potatisgratäng. Vi har gått ifrån julmaten för ett par år sedan. Vi hade knytis med julmaten förr och allt som blev kvar ville ingen ta hem. Utan vi hade kylskåpet fullt med julmat till påsk kändes det som. Vi har också bara bytesjulklapp vi vuxna(jag fick underbar tvål), så det är bara barnen som får klappar av TOMTEN. På kvällen går vi alltid en liten promenad för att skaka ner all mat och julgott man stoppat i sig. Efter det börjar den årliga och roliga sällskapsspelstimmen eller två. I år sov även några över så det blev en härlig julfrukost på juldagen innan de åkte hem. Idag har vi varit hos mamma och ätit julmat. Det var mitt och gubbens första julbord för i år och sista också. Men det fanns allt det goda på det, även lutfisken var med.
En riktig god fortsättning nu till er alla, och tack för alla fina kommentarer jag får.

2010-12-23

Snart

Så är det julafton, om bara några timmar. Jag vill bara önska er alla en riktig
God Jul. Ha det så underbart kul och bra bland klappar, julmat, kalle anka, julgotter, släkt och vänner.

2010-12-21

Inte långt kvar

Nu är det inte många dagar kvar innan tomten kommer. Har ni fixat allt som ska fixas innan dagen D, här är nog allt klart tror jag. Skulle det inte vara det, så blir det jul i allafall. Vi har gått ifrån traditionerna med julmat för ett par år sedan. Så här blir det grillad oxfilé och potatisgratäng. Vi ska grilla ute, så vi vill inte ha snöstorm och drivis.
Våra barn har nu kommit hem på svensk mark igen, såååå skönt så tycker vi alla. Finns ju dom som inte får till det alls med flyget har man läst på nätet.
I söndags när vädret var som värst, nästan hela långa dagen vill säga. Då blev det godisfabrik här hemma. Jag gjorde bounty, rocky road, fudge, mozartkulor och knäck som blev bränd. Så en ny omgång med knäck måste jag hinna med innan jul.
Ha det så gott där ute i julstugorna.

2010-12-19

INSTÄLLT


Ja, det är var det är. Alla flyg från London är inställda en så länge. Dottern och pojkvän skulle kommit hem i går, men då började dom ställa in flygrutterna. Vi hittade biljetter åt dom på ett annat bolag än vad dom åkte dit med. Men inte förens på måndag är hemresan, hoppas det inte blir inställt också.


2010-12-17

HELG!!!!



Vill bara önska er alla en superskön och bra helg. Lämnar även lite smått och gott från Le Parfait att bläddra i. Leparfait
Tjing på er, nu ska vi bada tunna under stjärnorna.




2010-12-14

Arrangemang


Nu var det ett par dagar sedan jag gjorde något inlägg. Här hos oss har det varit eller är rättare sagt lite sjukstuga just nu. Vi har gått och blivit förkylda både jag och gubben. Mitt är på övergång nu, men gubben har precis startat sitt snorrejs och hostande. Så det har inte hänt så värst mycket här hemma. Ikväll kom lille Orvar till oss för att vara här när Matte och Husse åker till London. Så nu har storprinsessan sin lillprins att leka med ett par dagar. Jag gjorde ett blomarrangemang i helgen, som ska se ut som om blommorna låg under is. Jag varvade tulpaner, julkulor och cellofanpapper i en cylindervas. Fyllde på med vatten och avslutade med lite cellofanpapper och glaskross högst upp så att inte arrangemanget skulle flyta upp.


2010-12-08

Frusen

Både jag och gubben var lite frusna ikväll. Så efter kvällsteét blev det en mugg med varm glögg och pepparkaka till. Glöggen vi dricker är Blossas alkoholfria lingonglögg, som faktiskt var rätt god. Men jag spetsade den med lite sprit också.

2010-12-07

Det bästa med Rudolf ur Sunes jul



Denna kalender har vi i familjen skrattat åt om och om igen. När denna kalender gick julen 1991 spelade vi in alla avsnitten på vår VHC (Fanns inte DVD då). Men efter flera års kollande och skrattande åt Sune och hans familj, höll inte bandet längre. Eller rättare sagt råkade ut för ett litet missöde. Tur att det finns You Tube :-)

2010-12-05

Surt

Nu var helgen snart gången och en ny vecka står på G. Igår blev det besök av största och minsta barnet och då så klart våra gulliga små barnbarn med. Grabben var här och hjälpte gubben med att få ner snön från ena sidan av taket. Sedan kom störst med familj från Ikea på oväntat besök till oss. Så det blev mycket folk runt middagsbordet som vi gillar både jag och gubben. Idag har jag bakat surdegsbröd igen. Jag satt en surdeg så fort vi kom hem från semestern, som jag nu matar på så fort jag bakar med den. Sedan ställer jag in den i kylskåpet igen. Nu ni som vill testa surdegsbröd, har chansen att följa från grunden till ett bröd på Martins sida. Han startar idag en surdegsskola. Nu ska snart jag och gubben sätta oss i badtunnan en stund. Ska bli skönt att sitta i det varma vattnet och känna snöflingorna falla ned på en.

2010-12-03

Fredags drink i kylan


Denna drink gottar vi oss med vid brasan ikväll. Första gången jag köpte O´boy dark för att testa om den var god. Då fick jag se att det stod ett recept på baksidan av burken. Följde receptet nästan till punkt och pricka förutom romen då. Drinken blev god och värmer gott i kylan. Ha en fin och bra fredagskväll, snart är det dags att se På Spåret. Sedan får man zappa över och se slutet på Idol.

2010-12-01

Julklappsdags

Vilken jäkla kyla vi har fått, vi hade -23 i morse när vi knallade iväg till jobbet gubben och jag. Hade rimfrost i hela håret när jag kom fram och mascaran satt under ögonen istället för på fransarna. Har -20 nu utanför fönstret, så en brasa är tänd och ugnen är på i köket för där inne ligger två surdegslimpor och gräddas. För jag satte en deg i morse innan jag gick till jobbet, så bakade jag ut den när jag kom hem. I söndags när vi hade varit hos pappa åkte vi till barnbarnen för att lämna deras julklappskalendrar. Som i år blev en julklappsstrumpa istället och den får nog hänga med nu ett par år förhoppningsvis. I år får även lille Wilmer en strumpa med paket. Det har inte varit det lättaste att hitta småpryttlar till kalendern. Men till slut blev det 48 paket med lite av varje till Stortuss och Lillplutten.