2011-01-31

Storvinst=NOT







Igår var det stora trisskrapardagen här hemma. Vi hade 71 st. lotter att skrapa med våra barn. Men vad var vinsterna, inte på våra lotter i alla fall. Vi fick ihop 525:- på dom, så det blir att hämta ut nya lotter för det. Vi åt rotmos med kött och fläskkorv. Men det fanns även lasagne på bordet för dom som inte är så förtjusta i rotmos. Så alla blev mätta och belåtna. Till efterrätt blev det parfait, där fick jag hjälp av Julia att lägga upp fint på tallrikarna. Alltid kul att få lite hjälp i köket av barnbarnen.

2011-01-29

Betong


Vilken fin dag det har varit, visst lite blåst men solen har varit framme och termometern stått på +. Idag har vi varit hos pappsen och det blev fullt hus där. Dotter och måg, jag och gubben, mamma och en bekant till pappa. Jag hade bakat en sockerkaka och mamma några goda muffins med något gott gojs på. Sedan bar det iväg till affären för inhandling av allt som glömdes i torsdags när man storhandlade. I morgon blir det megaskrapning av trisslotter här hemma. Vi har nu 70 lotter vi skrapa och hoppas på en rejäl vinst :-) men så blir nog inte fallet. Jag fick lite tid över en kväll i veckan, så då slet jag fram betongpåsen. Det blev 12 st. ljuslyktor som jag blev nöjd med. För ljuslyktor kan man aldrig ha för mycket av.


2011-01-26

Kladdigt och kluddrigt




Nu har det gått ett par dagar sedan jag gjorde något inlägg. Så det är bäst att jag gör ett nu, så min lilla mamma blir lugn och nöjd. Fick en påminnelse av henne idag när vi pratades vid i telefon. Nu när hon har blivit en riktig datornörd, har hon check på min och lite andra bloggar som hon följer. Men det som jag visar nu är inte min mammas stil på målningar som hon gillar. Hon målade massor av vackra tavlor förr i olja och man såg vad dom föreställde. Har själv några som hänger på väggen.

2011-01-23

Snart ny vecka

Så har det blivit söndagskväll och denna vecka är snart slut. Nu är det snart handboll på tv:n Sverige - Kroatien, då kommer jag och gubben sitta bänkade och tjoa. Kanske mest jag som hojtar och skriker. Idag har det inte hänt så jättemycket här hemma. Vi var en sväng till pappsen på förmiddagen och tog en fika. Sedan kom brorsan en sväng förbi oss på eftermiddagen. Vi fikade och åt upp resten av tiramisu som blev kvar från igår. Det var första gången jag gjorde det, fått för mig att det är bökigt. Men det var det inte, tvärtom istället var det busenkelt. Jovisst ja, jag tog fram min konstnärsådra lite på eftermiddagen med. Det blev en ny tavla som gubben döpte till stjärnfall. Får visa den när den torkat.

2011-01-22

Lördag


Jepp, så var det lördag igen, två fria bloggdagar så har man missat massa inlägg som ni har gjort. Först sken solen i morse och det såg ut att bli en strålande fin dag. Men lika snabbt har det vänt och det är grått och mulet nu. Vi är hundvakt åt lille Orvar idag, men bara över dagen. Matte och husse kommer och hämtar honom på eftermiddagen igen. Dom skulle runt och kolla på fönster och dörrar till deras hus. Sedan blir det middag när dom kommer tillbaka. Det blir stek i römertopfsgrytan, bra tycker jag för det sköter sig självt. Grabben kommer också en sväng, så då är det nästan full styrka vid matbordet denna helg med. Toppenkul tycker både jag och gubben. Blomman på bilden är en orkidé som heter snödrottning och den blommar bara under vinter. Nu är vår översållad med dessa vackra blommor.

2011-01-19

Tiden går fort




Jisses, vad snabbt det går. Känns som det inte alls var länge sedan jag började att blogga, och nu har det gått 3 år sedan starten. Förmodligen blir det nog ytterligare ett år, för tanken finns inte att sluta ännu i allafall. Får väl ställa till med en liten utlottning snart här för att fira till det lite.

2011-01-17

Kladdigt och gott


Igår var grabben hemma hos oss och käkade. Han hade beställt makaronsallad med en massa gott i. Är en riktig sommarrätt tycker jag, men han ville ha det. Till kaffet gjorde jag en kladdkaka med både nougat och mörk choklad i. Jag hade bara mörk choklad med citron smak men det blev jätte gott. I morse var det skridskobana när man gick till jobbet. Men när man gick hem hade massor av is försvunnit av + graderna och blåsten. Nu börjar det bli lite ljusare när man traskar hemåt också. Så snart åker reflexvästen av för denna säsong. Sådana här dagar börjar man längta något enormt efter barmark och lite grönska.

2011-01-15

Diggelidigg, yeeeeee

Idag blev det oväntat besök hos oss, som alltid uppskattas. Våra hjärtegull med deras mamma och pappa kom och käkade hos oss. Lilleman är en stordiggare av låten Manboy, det är som att trycka på en knapp så rockar han loss när han hör den. Kolla in vår egna lilla superdiggare.

2011-01-13

Lilleman

Syns jag i kameran nu?
Jag lyssnar visst på vad du säger pappa

Äntligen har jag fått en egen dammsugare.


När vi var och grattade Julia här om dagen blev det några kort på Lilleman också. Denna lilla krabat är det fullrulle på mest hela tiden till han stupar i sängen på kvällen.
Bilderna är klickbara.

2011-01-11

Kalastime





Idag har vi varit på kalas, och inte vilket kalas som helst. Utan vårt hjärtegull Julia som fyller 7 år idag. Hon verkade nöjd med sin dag och alla paket hon fick. Det var kläder, pengar, nyttoprylar och en massa leksaker.

2011-01-10

Isigt är bara förnamnet






Nu är det skridskor som gäller på fötterna på vissa ställen där man går. Igår morse när vi skulle ta morgonpromenaden jag och Prinsessan var det förskräckligt halt överallt. Ingen hade varit och sandat någonstans där vi bor. I morse var det likadant när jag knallade (halkade) iväg till jobbet. Men när man skulle hem var det utslängt lite gruskorn här och där. Tur att gubben har köpt en pannlampa åt mig så man ser vad man sätter fötterna.
Bilderna på Prinsessan tog jag igår kväll när hon och jag kollade tv.
Bilderna är klickbara.

2011-01-08

Räkor och vitt

Detta väder gör en bara så himla frustrerande Man kliver upp på morgonen och börjar första promenaden med prinsessan i -8 grader och lätt snöfall. Sedan går det ett par timmar och det är + 1 och spöregn nästa gång man ska ut och gå. Så sista rundan blir väl med skridskorna på förmodar jag.
Igår blev det så enkelt och lätt som möjligt till middag, vitt vin, räkor, ost och bröd. Vi var ute och flängde mest hela dagen. Gjorde en massa ärenden, så klockan hann att bli hundra innan vi kom hem (nästan).
Neeeeheee, nu ska vi krypa ner i tunnan och känna regnet strila ner på huvudet. Men det gör ingenting när man sitter varmt och gott förövrigt.

2011-01-06

Skottning

Något vårskrik det har jag inte vågat mig på idag. Hade jag öppnat mun så hade jag drunknat i snön som vräkt ner hela dagen. Det kan inte finnas en kotte här ute i cybern, som vill ha mer av denna vita vara nu. Dagen har bestått av skottning, skottning och så lite skottning Tog en sväng till vår lokala trädgårdshandlare också i hopp om att få en knippe nyskördade tulpaner. Men den rackarn stängde redan kl.12.00 idag (röddag). Så det blir en ny tur imorgon och hoppas på att få min bukett då.

2011-01-05

Nu så var det helg

Så skönt nu är det helg igen, kan man få det så mycket bättre. Jag tog faktiskt ledigt klämfredagen också så det känns att man har ledigt. Sedan får man vänta länge, det är väl inte förrens i påsk man får lite röda dagar igen. Idag är det trettondagsafton och många går ut och slår en sväng med sina lurviga. Men här hemma blir det lugnt och skönt i tv-soffan, vi ska skratta åt farsen med Eva Rydberg som går i ettan ikväll.
Imorgon börjar avskalningen av julen sakta men säkert och innan helgen slut är allt borta. Då får jag göra ett Ronjavrål och ropa in våren. Får nog skrika mig hes antagligen, för snön dinglar så sakta ner forfarande sedan det började att snöa igår igen. Ha en skön och bra helg allihopa och tack för alla kommentarer jag får. Alltid lika kul att läsa vad ni skriver.

2011-01-03

Vårstädning



Nu har man haft en liten vårstädning (redan) på bloggen. Städat bort julen och in med lite nytt och fräscht Jag syftar nu på min header som var mycket julpyntad. Här hemma finns så gott som allt kvar som tillhör julen. Men snart är man ledig igen och då ryker nog det mesta. Gubben som inte är så förtjust i denna årstid men har väldigt stor förkärlek till allt som lyser och glimmar, så fick han bestämma så varade julen ända in till påska.

2011-01-01

2011

Då har man snart gjort slut på den första dagen på det nya året. Nu är det en lång vandring som väntar en, innan man ska skåla in det nästa. Under denna vandring ska man hinna med massor av skoj och även kanske en del projekt. Har ni några planer för ert 2011.