2011-03-30

Veinte y seis



Jisses vad åren rusar iväg, det känns inte alls så länge sedan. Men 26 år har gått sedan vi stod vid altaret gubben och jag. Så när vi kom hem från jobbet fira vi det med en svampmacka med mozarella och ett glas rött. Vi kunde sitta på altan och avnjuta denna lilla måltid innan graderna började krypa neråt igen. Den fina buketten fick jag av gubben min.

2011-03-29

Väntar på värmen



Det gör både jag och detta citronträd. Vi har en ynka citron på vårt träd. Men bara det får bli omplanterat och värmen kommer kanske det kan bli några fler. Så kan man använda dom till maten och drinken i sommar.

Tänka sig att i morgon är det redan lillördag igen. Hujeda mig vad snabbt det går.

Nej, natti, natti på er nu mina bloggvänner, nu ropar sängen på mig för lite skönhetssömn.


2011-03-28

Klippeliklipp




Äntligen blev det av, att gå och klippa av en bit på kalufsen. När man inte har någon frisyr så blir det att man drar på det hela tiden (i allafall jag). Det är ju så lätt att bara sätta upp det i en tofs, knut eller göra en fläta. Nu hade jag inte varit sedan i oktober, så det var välbehövligt. Tänk att en 15 cm kan göra så att håret känns friskt och bra igen.

2011-03-27

Vitaminkick





Halloj på er, hur blåsig har eran helg varit då?? Här har det varit blåsigt som bara den med betoning på mest idag då. Hade jag varit några kilo lättare hade jag lyft idag när jag fick vinden i ryggen när jag var ute med prinsessan.

Här har helgen sprungit på med snabba steg som vanligt, men lite har det blivit gjort i allafall. Hittade vår gamla citruspress bland gömmorna i ett skåp. Så den åkte fram och det blev färskpressad juice till frukosten. Gud så gott det är, men det är ju inget man har tid med varje morgon. Men man kanske ska ta det som en helgvana.

2011-03-23

Väldans för tidigt

Fick mammas present bli i år. Hon fyller inte förens i mitten på maj. Men nu började hennes gamla mobil att ringa på sista versen. Så hon fick sin present redan idag från oss och brorsan. För sin mobil den använder hon dagligen. Vi hittade en liten smidig och enkel mobil. Som hade superenkla menyer att hitta i, stora och bra siffror och bokstäver var det med. Så GRATTIS i förskott igen till dig mamma.

2011-03-22

Nu är dom på G

Äntligen har vi temperaturer som överstiger +10 när man kollar termometern. Jag hade ingen mössa eller vantar på mig när jag knallade hemåt från jobbet idag. Där emot skulle jag ha behövt sten i fickorna, för blåsten tog tag i en ordentligt ibland. Men till slut var man hemma rejält genomblåst och håret som en trasselboll.
Hemma i vår trädgård upptäckte jag att snödroppar, krokus och julrosor blommar. Så nu får man hoppas att rådjuren hittat godbitar någon annanstans.
Vill visa att våra skogschampinjoner är på G upp ur lådan som vi köpte för ett tag sedan. Så snart är det dags att skörda.

2011-03-20

Snabbt som tusan


Har även denna helg gått. (Liten fundering) Vi har sju dagar i en vecka, vem var den knasige som bestämde att vi skulle jobba fem av dom och bara vara ledig två. Hade jag fått bestämma så skulle jag delat upp det lite mer lika på jobb och ledighet. Som att jobba 3 dagar och vara ledig 4. Det klingar inte helt fel i mina öron i alla fall.
Men från mina små drömmar som aldrig kommer att uppfyllas, vilken helg det har varit. Solen har lyst både lördag och söndag. Och i går kväll var månen gigantisk när man tog kvällsprommisen med prinsessan.
I fredagskväll när jag och gubben skulle fixa till lite gott att stoppa i magen. Mixa vi ihop en riktig god kall sås till köttet och potatisen. Vi tog lite av varje från kylskåpshyllorna åhhh, jädrans vad god den blev. Den bestod av turkisk yoghurt, soltorkade tomater, majonäs, vitlök och flingsalt.

2011-03-13

Härlig dag, strålande dag




Japp, det har vi haft idag. Inte ute då, men i besöksväg hos oss. Vi har haft våra två fina barnbarn på middag idag med mams och paps såklart.
Vi åt renskavsgryta och chokladfondant till efterrätt. Chokladfondant var inte barnens favorit precis. Men som tur var hade jag köpt ett varsitt kinderägg åt dom och det blev lyckat. För ägget som Wilmer fick var det en bil i och i Julias några häftiga klistermärken.
Sedan blev det lite titt på datorn och vinnarlåten Popular med Eric Saade. Några titt till på denna låt, så kan dom den utantill som ett rinnande vatten.
Givetvis blev det lite pysselstund också, som att sticka och att måla.
Så ska jag sammanfatta min söndag så har den varit en toppensöndag

2011-03-12

Sábado







Nu fick man till en liten stund vid datorn :-)
Lördagen har haft lite måsten med en och annan liten vilopaus.
Startade morgonen med att gå en långrunda på 7 km med prinsessan. Sedan blev det frukost i dom nyinköpta skålarna, en liten titt på tv:n på det katastrofala som hänt i Japan. Sedan gick startskottet för storstädning som stod först på att göra listan. Dammsugning, tvätta golv och toastädning. Men jag har alltid lite svårt att hålla mig till en sak när jag ska göra något. Så under tiden jag städade slängde jag in tvätt i maskinen, bytte rent i sängarna + annat små fix. Som att sätta ljus i några glasflaskor jag hade, idén fick jag från Hannis. Dammsög även altanen så att vi kunde göra premiärsittningen där. Det blev med ett läskande glas och lite glosförhör. Inte för att vi ska bli spansktalande men roligt att kunna och även att förstå när någon spansk pratar med en. Efter detta satt jag en deg och tog en liten sväng med prinsessan under tiden den jäste. Av degen blev det stenugnsbakad pizza som var helt okej.
Nu sitter jag som sagt vid datorn och har tänkt att titta in hos er mina bloggvänner. Sedan är det finalen på Mello i kväll, har man nu följt alla delfinaler så får man ju offra sig att se finalen också.
Ha en toppen lördagskväll allihopa!
Förresten vad har ni haft för er idag?

2011-03-10

Vårskålar

Måste bara visa mina små och stora latteskålar jag köpte idag. Ica Maxi var stället dom inhandlades på. En härlig grön färg på dom som får en att längta ännu mer till våren.

2011-03-09

Efter regn


Då kommer det solsken, och det ska det visst göra till helgen. Ja, om man nu ska tro på väderprognosen. Så idag när man knallade hemåt från jobbet blev man blöt om fötterna. Jag har lagt undan mina vinterkängor nu (för det är ju vår nu) och kör med gympadojjerna. Men när jag väl var hemma blev det kaffe och efterlängtad semla. Så vad gjorde det om man blivit lite blöt om fötterna då, NADA.

Mamma C

2011-03-08

Kvinnodagen


Nu smälter snön sakta men säkert bort för var dag som går. Idag var det underbart att promenera hem från jobbet. Tog t.o.m. av mig mössan ett tag för det blev så varmt. Har ni firat kvinnodagen på något speciellt sätt. Förutom att smälla i sig en semla då, eftersom det är semeldagen också. Här har det varken firats kvinnodag eller semeldag. Men jag känner mig rätt nöjd och belåten ändå.

Mamma C







2011-03-07

Inte fel alls


Vilken glass, helt makalöst god. Slog till och köpte en Ben & Jerry´s sist vi var och handlade. Tycker att den är alldeles för dyr för så lite glass som man får. Men nu hade jag lite rabatt på den så då slog jag till. Skulle lätt ha kunnat ätit upp hela byttan själv. Men jag var snäll och delade med mig till gubben min också. Han blev lika lyrisk som jag av glassen. Så någon mer gång kommer detta märke att köpas hem.

2011-03-06

Phuuuuuuu


Vilken dag det har varit. Jag har åkt skidor nästan hela dagen idag. Sändningarna började redan 07.30 i morse och tog inte slut förens långt in på eftermiddagen. Efter detta tv-maraton blev det en promenad i det fina solskenet. Idag blåste det inte heller så solen värmde gott. Nu har jag hunnit med att baka lite bröd också innan nästa sittning vid tv-apparaten är. För snart börjar Solsidan sedan Wallander. Sedan efter allt detta sittande är det bara att inta ryggläge för att sussa lite och samla krafter inför en ny arbetsvecka.

2011-03-05

Blåsigt

Det har det varit idag, men det tar på snön så det är bara + poäng hos mig. Men jag svor några ramsor när jag cyklade till pappa i morse. Dit var ett rent he...te rent ut sagt, men hem var som att dansa på moln. Men så kan det vara när man har motvind och medvind. Idag har sonen varit här och hjälpt oss att få in veden i vårt garage till nästa vinter. Skönt att få det gjort så tidigt på året. Behöver man inte ha det hängande över en som ett måste längre. När det var fixat var man slut i kroppen så det blev hämtmat (thaimat) på bordet.
Snart blir det tvsoffan, en drink och en skål med popcorn.
Påsen som jag visar gjorde jag till storebror i veckan. Han fyllde nämligen år, men inte jämt och det firar vi inte när vi blivit stora. Men jag tyckte han kunde få en godispåse av oss.

2011-03-04

2011-03-02

Storkalas


Har precis kommit hem från storkalaset vi varit på. Det var pappa som vi firade, han fyller 85 år idag. Han hade fått så mycket paket och fina blombuketter. Jag bakade en tårta som vi hade med oss och mamma hade bakat massor av goda kakor och bullar. Så nu står magen i sju hörn av allt det goda man stoppat i sig.