2012-08-23

Försvinnande gott


Det här måste ni prova, för det är så jäkla gott knäcke. Vi har redan gjort två plåtar och det börjar snart ta slut.

Brittas Knäcke
1dl.  majsmjöl
1dl. rismjöl
1/2dl. linfrön
1/2dl. solrosfrön
1/2dl. pumpafrön
1/2dl. olivolja
2 1/2dl. kokande vatten

Rör ihop alla ingredienserna och lägg ut det på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och platta ut smeten ända ut till kanterna. Smula flingsalt över kakan och ställ in kakan i ugnen på 150 grader i en timme.
Nu är fröknäcket klart att äta som det är eller lägga något gott pålägg på. Sista plåten jag gjorde spårade jag ut bitar innan jag gräddade. Lätt att bryta isär när det var färdig gräddat.

10 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Ååå vad gött det låter.Du är ju bara så himla duktig som fixar och grejar med så mycket .Ha en mysig kväll vännen.Kramar Rita ♥

Hanna sa...

Åh så gott.
kram
Hanna

liteomoss.blogspot.com sa...

Riktigt gott är de, provsmakade de för någon vecka sen!
Kram på er

Hajan sa...

jag hoppas jag får prosmaka på Söndag,hur hinner Du allt lilla gumman
kram

Tina sa...

Jag har aldrig bakat knäcke i hela mitt liv, måste prova..

kramen

Nyanser av vitt sa...

Åh vad gott. Är det svårt att göra?
Kram Agneta

Gardenhouse sa...

Tack för alla goda tips jag får här!
Ingredienser ska köpas och sedan ska bakas och ätas :)
Trevlig helg,
Sussi

Snögården sa...

Är ju så gott, har fått något liknande av en vännina.
Vi hade det toppen ,viiiiilllll tillbaka snart igen.
Vilken läskig orm ,hade hoppat högt om det hade varit jag som mött den.
Ha en härlig helg
Kram

Katta sa...

Men å vad det ser gott ut! Tack för receptet det verkar ju inte allt för svårt med så det måste jag testa. Kram Katta

Sabina sa...

TAAACK, ska prova!! Ser mumsigt ut!!

Kraaaaaaam