2012-01-30

Brrrrrrrrrrrrrrrrr, så kallt

I morse var det kallt som attan när man vaknade, termometern stod på -13 när jag kollade. Men det är bara att bylsa på sig från topp till tå så fryser man inte.
I helgen gjorde jag ett jättegott frukostbröd som jag hittat på nätet. Det skulle kalljäsa över natten i kylen. Sedan var det bara att grädda det på morgonen precis innan frukost. Detta recept kan man nog modulera om med både mjölsorter och godsaker att ha i. Jag hade lagt till gojibären den här gången. Nästa gång ska jag testa med ett rågmjöl istället och kanske pumpafrön.

2012-01-29

Söndag

Nu har man käkat frukost och fått i sig en kopp med kaffe. Så nu är det bara att ta tag i dagen. Vi ska iväg och hälsa på min pappa. Sedan är nog dagen oplanerad, förutom att jag ska ta tag i ett berg med stryktvätt. Detta är en sak som jag tycker är skittråkig. Varje gång när strykhögen är väck tänker jag, att nästa gång ska jag börja med den lite tidigare. Ta det lite pö om pö, men så blir det aldrig. Vad har ni för er idag då?

2012-01-28

Slappt och skönt

Det har nog denna lördag varit för oss. Vi har nog inte gjort så många knop jag och gubben idag. Förutom att vi var och köpte färg till ett av våra rum, som stått på fixar listan vääääääääääääääldigt länge (enligt mig). Nu har vi precis ätit vitlöksfrästa räkor med en god sallad till.

2012-01-27

Fredag, så himla skönt


Tänk att en dag kan vara så här himla bra som FREDAGEN alltid är. Man vet att man har 2 lediga dagar framför sig när man slutar jobbet. Utan att mobilen ringer 05.20, man kan sova tills man vaknar alldeles själv.
Ha en underbar och skön helg nu alla goa bloggisar.

2012-01-26

Müslikakor

Ja, ja, jag vet att dom inte är nyttiga för att dom är gjorda på müsli. Men dom är försvinnande goda dessa kakor har vi märkt här hemma. Jag hittade receptet HÄR på denna fina och trevliga blogg.

2012-01-25

Lite vår i huset

Dessa små lökar fick ja se för ett tag sedan att dom stack upp över jorden. Dom var lite slarvigt planterade under vårt lilla fågelträd. Ett gammalt dött träd som vi hänger en massa fågelmat i. Tog in dom och planterade  dom på ett fat med grönmossa. Nu har en stängel börjat att få en knopp.

2012-01-24

Smoothie är gott

Vi gjorde oss en varsin smoothie ikväll jag och gubben med en massa godsaker i. I alla fall tycket vår lilla inneboende fyrbenta gäst det också. Vår prinsessa där emot fnös bara och gick och la sig igen. Men lille Orvar han kröp in med hela huvudet för att slicka i sig allt.

2012-01-23

Måndag

Ingen märkvärdig dag alls, den har snurrat på som vilken måndag som helst. Det var en sak jag tänkte på när jag traskade hem från jobbet. Att nu är det nästan ljust hela vägen hem. Det var det inte förra vecka, då åkte pannlampan fram sista biten. Så fast det har kommit lite snö på backen och att det är minus på termometern, går vi nu sakta mot ljusare tider. Yeeeeeeeeeeeeeeees så jäkla skönt det känns.

2012-01-21

Vilken lördag

Roligt när dagarna inte blir riktigt som man har tänkt sig. Om det nu är skoj det som händer såklart. Jag var iväg en sväng till  min pappa på förmiddagen. Under den tiden var grabben och gubben hemma och höll på att klyva ved. Vi har ingen såg om ni nu tror det, men gubben köper ofta billig ved om han hittar något i närheten av där vi bor. När jag kom hem igen hade största dottern och lille Wilmer kommit på besök. Så vi blev fullt runt matbordet denna helg med. Efter vi käkat fick jag mitt hår klippt, så jäkla skönt att få bort en bit på det.
Nu ska vi hoppa i badtunnan innan Stjärnorna på slottet börjar. Ha en fin lördagskväll, för det ska jag ha.
Bilden har inget med denna dag att göra. Men den lille plutt bor hos oss ett tag nu.

2012-01-20

Fredagskväll

Här blev det, vad finns i kylen ungefär. För det var inte tänkt att vi skulle äta hemma. Det blev bandspagetti med kräftstjärtar, bladspenat, selleri, vitlök, purjolök, paprika och ett glas rött till det.
Nu vill jag tala om att det är en del som jag brukar lämna kommentarer hos, men som jag inte kan nu längre. Blogspot har väl gjort någon förbättring som blev till en försämring för vissa.
Jag önskar er alla en trevlig helg och tackar för alla fina kommentarer jag får.

2012-01-18

Mmmmmmmmmmmmmmmm så gott

Glass är inte svårt att få ner i magen. Det kan man äta hur många tallrikar som helst.

2012-01-17

Svårt men kul


I söndags var vår kusin vitamin till barnen här med sin pappa på snabbfika. Jag berättade för henne att jag nu skulle ta tag i fotograferingen. Hon fick för ett tag sedan en systemkamera och jag köpte grabbens gamla precis nyligen En Nikon D3100 med ett zoomobjektiv 18-105. Vår gamla var Canon EOS300D som jag haft. Men jag har aldrig kört manuellt med den. Men det har jag gett mig den på att försöka lära mig med den nya. Jag visade en bok som jag fått lånat av ena mågen som är jättebra. Hon blev eld och lågor, så vi gick in och beställde boken till henne på Adlibris. Brorsan blev jätteglad för en extrautgift för att dom tog en snabbfika. Så nu knäpps det hejvilt här hemma på allting nästan.

2012-01-16

Rensning

Jag hade en orörd rulle mandelmassa kvar i kylen sedan i julas. Så jag gjorde några sega mandelkluttar av den. 200 gram mandelmassa, 1 äggvita och valnötter till dekoration och så ugnen på 175 grader, Riv mandelmassan på ett rivjärn, vispa äggvitan ordentligt och ha ner mandelmassan i den. Forma till små runda kluttar och tryck ner en halv valnöt i kakan. Grädda i ca 10 - 12 minuter.

2012-01-15

Söndag

Vilken skön och effektiv söndag vi har haft idag. Jag sov jättelänge idag, så ordentligt utvilad gick jag och gubben en 5 km runda innan frukosten. Ja frukosten, den blev ju väldigt sen mot vanligt då. Sedan togs ett varv med snabeldraken och en sväng med svabben + att en limpdeg sattes på jäsning innan utgång igen. Då hjälpte jag gubben med att klyva lite ved. Skönt att högen minskar med kubbar som ska klyvas, för snart kommer ett nytt lass. Vi har hunnit att bada tunna också och nu har vi sett på handbollen som slutade oavgjort.
Idag är det tulpanens dag, mina här hemma är snart dags att byta ut. Men dom är riktigt vackra även när dom har blommat över tycker jag.

2012-01-14

Bilder

Dessa två sötisar var på besök idag. Sonen hjälpte gubben att klyva ved och dottern och jag tog en långpromenad med jyckarna. Men tillbaka till korten som jag visar. Dom ska alltid spexa till sig när mamsen tar fram kameran. Ingen av våra tre barn gillar att vara med på bild. De här bilderna tog jag när vi firade Julia i veckan. Trodde jag skulle kunna få en fin bild på dom i soffan. Först viskade dom med varandra. Sedan sa dom knäpp när vi säger tre Mamma, och det gjorde jag.

2012-01-13

Nu är glada julen slut

Även vår sista amaryllis är inne på sista versen. I morgon åker alla plastgranar in i sina kartonger igen här hemma. För nu är julen slut för detta år. Vi har tre stycken som ska väck och inte komma fram förens till nästa jul igen.
Vilket förbaskade blåsväder vi har haft idag blandat med lite yrande snö också. Knappt man tog sig hem, för man har ju aldrig medvind.
Nu har vi precis käkat middag här hemma, det blev fisk denna fredag med. Nu ska jag ta mig en sväng runt i blogglandia och se vad ni har haft för er. Sedan blir det På spåret, Skavlan och Voice som man får se på dumburken. Ha en jättebra fredagskväll allihopa och tack för alla fina kommentarer ni lämnar när ni kikar in hos mig.

2012-01-11

Kalastime

Nu har vi varit och grattat vårt barnbarn som blev 8 år idag. Hon fick en massa fina presenter som hon blev jätteglad för. Hon är en riktig pysseltjej och gillar att måla. Så hon fick ett stafli och acrylfärger och några dukar att starta med. Vi får se när man blir bjuden på hennes första vernissage. Lillebror fick ett litet paket också med en pannlampa i som han blev jätteglad för.

2012-01-10

Påse

Fortsätter i papprets tecken idag med. Nu vill jag ge ett slag för gamla tapeter också. Av gamla tapeter kan man göra lite stadigare askar och påsar än i vanligt presentpapper. Jag gjorde några stycken till jul som vi stoppade fulla med lite smått och gott och gav bort. Klicka HÄR så ser ni hur man viker en påse.

2012-01-09

Omslagspapper

Eller om man nu vill säga presentpapper. Alltid kul att ha ett par rullar hemma i olika färger och mönster. Så i går var jag på Lagerhaus och köpte ett par nya rullar. För i veckan har vi en fin liten tjeja som fyller 8 år. Då kan det var kul att inte ha samma papper på alla paketen.

2012-01-08

Gammalt

Nu har adventsljusstakarna åkt bort i fönstren så då fick det bli några gamla glas som fick bli en ljuspunkt istället.

2012-01-07

Skön lördag

Dagen började med en promenad på 5 km innan frukost. Då var det molnfritt och solen steg sakta upp på himlen. Sedan käkade vi en god frukost jag och gubben innan vi stack iväg till dottern och mågen. Där blev det en ny skogsrunda med dottern medans gubben och mågen fixade med lite tekniska grejer. Dagen flöt på med kaffe, mackor, choklad, ett glas rött och lite sällskapsspel. Spelet vi spelade var detta ett himla kul spel faktiskt. Blir nog till att införskaffa själv tror jag. Väl hemma igen hade den sköna latmasken i kroppen lagt sig till rätta ordentligt. Så det blev hämtpizza till middag och det var jätte gott. Det enda är att man blir så förbannat törstig efter man har ätit sådan skräpmat. Jag är ingen läskälskare, men när man käkat pizza då kan jag lätt få ner mängder utav coca cola.

2012-01-06

Det tog sin lilla tid

Men nu har jag klistrat ihop även våran kalender för i år. Som jag sagt tidigare så gör jag vår kalender själv och har även gett bort till dom som vill ha. Så då har det bara blivit så att vår har legat där i sin plastmapp i väntan på att bli fixad. Det fick bli vintagepinuppor i år.

2012-01-05

Klok av fisk

eller vad är det man säger. Jag blev mätt av dagens fisk i allafall, om jag blev så mycket klokare vet jag inte. Vi åt torsk med fänkålssallad och gräddfilsstomp. Givetvis blev det ett glas vitt till denna rätt. Vi är på G att testa vår första matkasse med färdiga recept i. Denna påse räcker ju i 14 dagar till oss eftersom vi bara är 2 här hemma. Alla rätter har varit okej tycker vi. Så det blir nog att testa en till.
Önskar er alla en skön och bra trettondagshelg som ligger framför oss nu.

2012-01-04

Godisråtta

Ja det är väl bara förnamnet på mig, men någon måste ju vara en sådan också. Gillar att göra en massa godis till jul. Fudge, kola, knäck, rocky road, bräck jo listan kan bli lång. Men godis kan man faktiskt göra året runt. En bra grej att ge bort i en fin liten ask eller påse som man knåpat ihop själv. Jag skulle bli jätteglad av att få en fin påse fylld med dessa favoriter Rocky Road.