2012-07-28

Packat och klart

Nu är allt nerstoppat i resväskorna till vår lilla tripp till Spanien. Imorgon lyfter planet med oss och sonen tar hand om huset och vår lilla Prinsessa.

2012-07-26

Hipp, hipp, hurra

Precis hemkommen från sonen som fyller år idag. Minstingen blev 24 år, jäklars så fort åren går. Vår lille Wilmer diggar Martin som bara den. Han är Wilmers bästiskompis.

2012-07-25

Rutan i vår trädgård

Vi har en trädgårdsruta i vår trädgård som har blivit närmare 2,5 m hög. Tyckte det var så fantastiskt att den inte har gett vika i all blåst som varit ett tag nu. Men idag såg gubben att en av stjälkarna hade gått av. Så vi satt blomman i en vas som får pryda bordet på altanen nu. I och för sig, så ser man blommorna mycket bättre nu en när dom svajar uppe i luften.

2012-07-23

Helgen

Den gick i grillens tecken här hemma hos oss. Det har både varit kött, fisk och grönsaker på dom. Så testade jag igår att göra Ernst goda pizzor som han gjorde i förra veckans program. Dom blev godkända här hemma. Jag gjorde två pizzor som vi tog som en liten aptitretare innan fisken var klar på grillen. Nu var det inte bara jag och gubben som smällde i oss en varsin pizza. Utan sonen, dotter och hennes pojkvän var här med. Vi hade varit hundvakt åt Lilla Orvar när hans matte och husse var bortresta.
Nu har nedräkningen börjat här, för snart är det semester.

2012-07-21

Mojitodrink

Den Kubanska nationaldrinken mojito har vi nu ikväll druckit fast med rödavinbär uti. Hittade receptet i senaste nummret av Lantliv. Denna drink var muy bueno i vårt tycke.

2012-07-20

Kvällsmålet

Det blev lite räkor och ett glas vitt till kvällsmat idag. Nu sitter vi på altanen och slösurfar båda två och ser hur det börjar dra ihop sig på himelen. Ska ju vara skitväder i morgon om man ska tro vad tidningen visar.

2012-07-18

Nu kan jag se igen

Neeee, så allvarligt är det inte. Men jag har fått hem mina ny glasögon och solglasögon i lådan idag. Jag var och kollade synen för ett tag sedan och det hade blivit lite försämrat från förra gången. Så jag gjorde som vanligt beställde mina glasögon över nätet. Jag tycker det är toppen och enkelt och framför allt billigt.

2012-07-17

En ny plats i trädgården

Det var den här pjäsen jag pratade om för ett par dagar sedan. En stor gammal kärra eller vagn eller vad man nu kan kalla den för. Det kan vara mysigt att intaga sitt morgonkaffe där och sitta och titta på alla blommorna i trädgården. Gubben har kört ner ett parasoll också, så man kan sitta där under och få skuggan. Eller kanske ännu bättre som skydd för regnet.

2012-07-16

I drömmarnas land

Vår lilla prinsessa har brett ut sig i soffan på altanen och är lång borta i drömmarnas land när jag tog denna bild. Hon låg och smågläfste och gnällde och snarkade om vartannat. Hon reagerade inte på knäppet från kameran ens en gång.

2012-07-15

En trevlig söndag

Det har vi haft idag, med en utflykt och en avslutning med pizza hos mamsen. För idag har vi varit hos Violan i hennes gårdsbutik och köpt en massa fina saker. Sedan gick vid över till Cafét och tog en kopp kaffe med en smörgås till. Efter det åkte vi hem till mamma och gubben fixade hennes data som inte har fungerat sedan i fredags. Sedan käkade vi pizza ihop innan vi styrde bilen hem till Bolsterby igen. Så tack kära mamma för en underbar dag och allt som du bjöd oss på.

2012-07-14

Un día de lluvia

Morgonen började bra med sol när man klev ur sängen vid 07.30. Vi åt frukost på altanen och planerade upp dagen i trädgårdsgöra plus ett dopp i tunnan när vi skulle vara klara. Det var inte många timmar man hann vara ute innan första skuren kom. Sedan har vi sprungit ut och in från altanen mellan skurarna. Men när sonen och hans kompis kom för att hjälpa oss att bära in en pjäs i trädgården, då la vi ner rensandet i rabatterna också. Så jag fixade till lite bröd och gjorde fiskknyten med färskpotatis och jordgubbspaj till efterrätt. Så dom fick lite i sina magar som tack för hjälpen innan dom åkte vidare. Fiskknytena tyckte dom om sådär, men pajen gick ner som ingenting. Även hos mig, så att jag glömde att fota innan den nästan var uppäten. Det som nu står i vår trädgård ska jag visa en annan dag när man kan vara ute med kameran utan att den blir blöt.

2012-07-13

Nu är det REA

Så jag hittade ett par billiga träskor och två toppar. Topparna kan bli bra när vi åker till Spanien snart. För hemma verkar inte sommaren komma till skott någon gång. Väskan har jag fått av mamma som hon hade i en garderob hos sig. Var ett tag sedan jag fick den, så har själv glömt bort den. Men nu ska jag börja använda den.

2012-07-11

Gräsklipp

Här har vi passat på att klippa gräset medans det var uppehåll. Vi hann även med en liten kvällsmacka och ett glas Rosé innan nästa lilla skur kom.

2012-07-10

Små kryp


Inte så värst trevligt, en massa lurviga larver i en mega puppa. Men jag googlade lite och tror nu att det är en björkspinnare. Hittade den på sly när jag var ute och gick för ett tag sedan.

2012-07-09

På vädring

Igår när vi hade regn till och från i stort sett hela dagen, bar vi ut våra orkideér och ställde dom på två bläck. Sedan hällde gubben vatten på bläcket som dom fick stå och dra i. Sedan gjorde regnet resten med dom. På kvällen torkade vi av krukorna och ställde in dom igen.

2012-07-08

Fredagens käk

Idag är det regn hos mig, så nu får man fixa lite inomhus istället. Tvätta, stryka och lite annat, finns alltid något att göra om man tänker till. Här kommer en liten bildkavalkad på vår middag i fredagskväll. Grillad lax med ljummen potatissallad till. Grilla fisk kommer vi göra fler gånger i sommar, för jäklar så gott det är. Ha en bra söndag, nu ska jag sätta lite fart här.

2012-07-06

Nu är dom på G

Idag har vi tagit upp våra första potatisar för i år. Finns det något bättre en egenodlat. Nu har vi ätit och det har börjat regna. Det är väl inte konstigt alls, för vi har ju helgen framför oss nu. Vi ska sätta oss och se Hamilton och se om den är bra. Har hört både ris och ros om den. Ha en bra helg där ute.

2012-07-05

Liiiten present

Inte någon stort sak, men det är tanken som räknas tycker jag. Så jag köpte ett litet värmeljus till min goa mamma som hon fick när vi såg sist.

2012-07-04

Russin var bara förnamnet

Nu har jag suttit i vår badtunna i över 3 timmar. Gubben hade värmt upp tunnan när jag kom hem från jobbet. Så det var bara att kliva i och sätta sig och njuta i solen. Skönt att bara sitta och slappa och koppla av.