2012-11-29

Spännande


Detta ska barnbarnen få inslagna i sina paketkalendrar. Det är dinosaurieägg som man lägger i vatten och sedan väntar i 24 till 48 timmar tills dom kläcks. Sedan tar det ytterligare 5-8 dagar tills den lilla babydinon vuxit klart. Så det här får bli ett av de sista paketen dom får öppna. Så har dom något att pyssla med under mellandagarna när dom är lediga.

2012-11-28

Äppeldrink

Den här goda och värmande äppeldrinken hittade jag på denna Blogg. Den passade utmärkt idag när det kom en massa blötsnö och temperaturen sakta börjar sjunka. Kanske man har lite vitt som ligger kvar på backen i morgonbitti.
Recept 4 pers.
ca 5dl. äppeljuice
2msk. råsocker
3 kanelstänger
ca 1tsk. mortlade små kardemummakärnor
0,5dl. mörk rom


Häll upp alla ingredienser utom romen i en kastrull och låt sjuda, men inte koka. Strax före servering hälls romen i.
 

2012-11-26

Blöt och frusen

Idag har det varit skitväder hela dagen med regn och blåst. Så jag blev lite blöt och frusen när jag cyklade hem från jobbet. Men när jag kom hem tog jag prinsessan och gick iväg till gubbens jobb. Stoppade in prinsessan i bilen och fortsatte själv till mataffären som ligger i närheten. Vi hade bestämt att gubben skulle komma och hämta mig där när han slutade sitt jobb. När jag hade tagit en kundvagn och skulle dra ICA-kortet för att få en scanner, hittade jag inte min plånbok i väskan. Jag stod och rev i väskan och kollade i alla fack och tusen tankar började att snurra i skallen. Hade jag tappat den eller glömt att stoppa ner den innan jag gick hemifrån.Men icke sa nicke någon plånbok fanns inte i väskan. Så det var bara att gå ut igen ställa tillbaka kundvagnen och börja gå tillbaka i regnet till gubbens jobb.
När vi kom hem låg min plånbok kvar i hallen. Så nu får jag handla i morgon istället, och jag hoppas att vädret är bättre då. Så jag slipper bli blöt och frusen.

2012-11-25

Soffhäng

Det var det hela förmiddagen här idag. Först en långpromenad med prinsessan i regnet och diset. Sedan frukost och efter den blev det soffläge och filmtittande. Jag kollade på The hunger games och den var jättebra tycker jag. Lyssnade på boken när vi var på Canaria och gillade den med. Har ni sett filmen eller läst boken?
Efter filmen blev det skidstafetten som inte gick så himla bra. Eller det gjorde det väl, vi hamnade ju på pallen på en andra plats.

2012-11-24

Frukostmorgon





Idag var jag hembjuden till min mamma på grötfrukost och även dotera mi var det. Gubben är fortfarande förkyld och febrig så han fick äta sin frukost hemma. Vi åt risgrynsgröt och skinkmacka och drack sedan en god kopp kaffe på det. Även lille Orvar fick sig en liten smakbit av det lilla som fanns kvar i grötkastrullen. När klockan var närmare 12.00 åkte jag och dottern iväg och skulle inhandla lite julklappar. Jag själv skulle köpa småsaker till barnbarnens paketkalendrar. Men jisses vad folk det var ute på stan, men vi kom på att det är ju lönehelg. Så det var kanske inte så konstigt då.
Nu är jag hemkommen för ett par timmar sedan och hunnit ätit pasta och tagit mig ett glas rött oxå. Sedan blir det tv, när "Så mycket bättre" börjar. Vi har precis hunnit se i fatt alla avsnitt vi missat när vi varit borta.
Vad Har ni haft för i dag då???

2012-11-23

Mörkt

Jag är rätt så glad att det inte är kallt ute utan att det håller sig omkring 3-6 grader. Men det jag inte gillar, är detta mörker. Det är bäcksvart när man går upp och det är likadant när man tar cykeln och åker hem från jobbet. Under dagen när det är ljust ute (och tex. solen skiner) sitter jag bakom ett skrivbord och knappar på en dator. Jag är evigt tacksam för att jag och gubben införde för 2 år sedan att vi skulle öka på vår vistelse i solen till en hel månad istället för 14 dagar som vi åkt förr om åren på senhösten. Nu kan vi verkligen ladda våra batterier och varva ner motorn lite inför julruchen som snart sätter fart. Ha en toppen fin och skön helg nu alla bloggisar ute i cybern.


2012-11-22

Sjukstuga

Ja, det har vi här hemma hos oss nu. Det är inte jag som är sjuk utan det är gubben som har åkt på en riktig förkylning efter att vi kommit hem. Han har feber, är snorig och ont i hela kroppen. Nu hör ju inte detta till vanligheten att någon av oss blir sjuka eller förkylda, peppar, peppar. Men som sagt någon gång måste ju vara den första. Jag själv har bara lite ont i halsen och tänker inte utveckla det till någon dunderförkylning.

2012-11-20

Slut

Och även trött i huvudet efter första dagen på jobbet. Jag vet att skrivbordet är fullt av högar varje höst när jag kommer tillbaka efter semestern. Men det är det värt för dessa 4 veckor som vi åker iväg på då. Nu sitter jag och tittar lite på våra kort som vi knäppte med kameran under semestern. Hittade dessa som jag tog när vi var på en liten fin restaurang som låg uppe i San Fernando. Det var en tapasrestaurang som många av de inhemska gick till.

2012-11-19

Hemkommen igen

Då var man på svensk mark igen efter en månad i värmen och solen. Även där går visst veckorna i rasande fart. Tycker inte det var länge sedan vi packade våra resväskor och tänkte, så skönt med 4 långa härliga veckor i solen.
Men idag blir det inte en arbetsdag för oss här hemma. För idag är det begravning av min pappa som gick bort under tiden vi var på semester. Han hade varit sjuk och dålig en längre tid, så vi visste att detta skulle ske. Jag och gubben var och hälsade på honom det sista vi gjorde innan vi åkte iväg.

2012-11-10

Kaffe

Svenskt kaffe har vi med oss, så att vi får i oss en eller två koppar om dagen. Men denna lilla kaffetår blir det att vi tar ibland när vi har ätit ute på restaurang. Men det blir inte så jätte ofta när man är så länge som vi. Det är en Carachilio, som består ut av starkt kaffe och konjak.

2012-11-07

Halvtid redan paserad

Inte klokt vad tiden rusar på, nu är det snart 3/4 delar gånget av vår tid här nere. Fast vi inte gör så himla mycket på dagarna så försvinner dom snabbt ändå. Men även om det inte är många knop som görs så är detta helt underbart. Man går verkligen ner i varv och känner att man har semester. För när vi kommer hem är det snart jul och det vet man vad det innebär. Mycket som man ska hinna med innan tomten står utanför dörren.

2012-11-02

Helados es bueno

Glass kan man inte vara utan här nere. Den smakar så mycket godare en hemma. Denna lilla skål som jag beställde härom dagen hade även färska jordgubbar som dom dekorerat med.
Nu ska gubben och jag ut på parfymjakt. Jag brukar köpa 2 eller 3st. när vi åker iväg på semestern. Tycker det är lite kul om man hittar något nytt.