2013-11-29

Puhhhhhhh

Yes, nu har man fixat november månad på jobbet, men det har gått som på räls sedan man kom hem. Men ikväll har man lutat sig till baka i soffan och känt sig riktigt nöjd med prestationen man har gjort. För en månad semester kan man ta två veckors slit.
Idag efter jobbet har jag sprungit lite i både leksaksaffärer och klädaffärer. Har försökt hittat julklapparna till barnbarnen och de sista paketen till deras julklappskalender. För på söndag ska alla paketen vara inslagna och kalendern ska lämnas över till dom små.
Båten på bilden är gubbens, fast i hans drömmar. Den låg i Mogáns hamn när vi var där.
Tjing, nu väntar sängen för i morgon är det vedhuggarens dag.

2013-11-28

Julpynt

Här är några av julsakerna som jag köpte i helgen hos vår lokala trädgårdshandlare. En liten söt kälke och två fjäderdun som jag tänker hänga i köksfönstret i olika längder. Egentligen är dom till för att binda ihop buketter med så att dunet bildar en vacker krans runt buketten. Kälken har jag tänkt att lägga några paket på i hallen.

2013-11-24

Toda la familia




Idag har huset varit fullt från morgon till kväll av våra barn och barnbarn fast i omgångar. Det började med att grabben kom ut på förmiddagen och skulle byta till vinterdäck. När det var klart kom nr.2 och skulle göra detsamma. (Vi har alla däcken till bilarna i vårt garage.) Så då fixade vi ordning makaroner, köttbullar och korv. För karlarna började bli hungriga efter allt slit, stora som små. Wilmer skulle på maskerad, så han fixade till sig här innan dom stack. Dom hann inte mer än åka allihopa, så ringer telefonen. Då är det barn nr.3 som undrar om vi har ätit för dom tänkte komma förbi. Så av resterna från första middagen blev det nu en makaronpudding till dom. Nu har även dom åkt, och vi ska ta oss ett dopp i badtunnan. Det är ju över en månad senast vi badade i den nu.

2013-11-23

Slapparlördag

Vi startade morgonen att bli snopna av att klockan redan var 09.00 när vi slog upp våra blå. Men det är skönt att vakna av sig själv och inte en trudelutt från mobilen varenda morgon. Käkade lite frukost och sedan stack vi iväg och kollade in våra palmer som vi har på förvaring. Det var inget fel på dom, och det hade vi inte trott heller. Köpte lite sött julpynt hos vår trägårdshandel också, ska visa er senare. Sedan for vi iväg till grabben på förmiddagsfika, vi skulle kolla in han kompletta högtalarsystem som var klart nu. Jäklars så mycket kosing för att få ett bra ljud. Men smaken är som baken som tur är. Men jag kan lika gärna lyssna i mono, eller kanske inte :). Hos grabben var även lille Axel, söta Orvar och vår dotter, dom hade gått in till stan för att få sig en nypa frisk luft. När vi åkte från grabben var vi en sväng på köpcentret. Gubben skulle ha ett par nya slapp och mysbrallor att skrota runt i hemma. Väl hemma blev det snabbmat. Makaroner och baconröra med blandsallad till. Nu är det mysbyxorna på och tv-play som gäller. Det är dags att börja beta av Så mycket bättre som vi missat när vi varit borta. Ha en fin och skön lördagskväll och tack för att ni kikar in. Imorgon ska jag se vad ni har haft för er.

2013-11-20

Dofter

Jag är lite sjukt förälskad i parfymer och olika dofter. Brukar alltid när vi åker till Canaria köpa mig några nya parfymer. Denna gång blev det dessa tre som följde med hem. En av dom har dottern haft som sin favorit i några år. Nu slog jag till och köpte mig en flaska själv av Narciso Rodriguez

Nu är det bara två dagar kvar av denna vecka som nästan har bestått av arbete från morgon till kväll. Jag har suttit på jobbet på dagarna och jobbat hemifrån på kvällarna. Men så är jag snart ifatt i högarna som fanns när jag kom tillbaka. Men det är smällar man får ta när man reser iväg en månad på hösten. Så det är ingen klagan utan helt enkelt bara ett konstaterande.

2013-11-17

Hemmaplan



Då har man snart varit hemma ett dygn. Vi landade 23.30 igår på Arlanda, men fick sedan stå och vänta på väskorna nästan i 40 minuter. Hemma i Norrköping var vi 02.30 och landade med huvudet på kudden efter 03.00. I morse åkte vi till mamma som bjöd på goda frukostmackor och gott kaffe till. Sedan bar det iväg för att handla så det inte ekar i kylen längre. På eftermiddagen kom alla barn och barnbarn som vi fick krama om ordentligt. Vi åt tacos som går snabbt och fort att fixa till. Färska jordgubbar till glassen och kaffet innan alla åkte hem till sitt. Vi har även spikat datum för julpyssel med barnbarnen.
Imorgon börjar vi att jobba igen efter en lång och skön semester. Klockan kommer att ringa 05.20 som vanligt när det är jobbdag. Men jag klagar inte för batterierna är laddade till max.

2013-11-16

Om några timmar

Ja nu sitter vi här och dricker vårt sista kaffe på Canarisk mark. Väskorna är nästan färdigpackade. Känns både skönt och lite sorgligt att få lämna ön. Men vi längtar att få pussa och krama på alla nära och kära hemma.
Igår var vi på en krog och såg Play-off matchen mellan Portugal och Sverige. Det gick ju inte så bra. För när 7 minuter återstod gjorde Portugal mål. Men det är ju ingen nyhet för er. Nu får vi hoppas att vi kan få in några till på tisdag.

2013-11-14

Ett måste


När man är på Canaria eller i Spanien känns det nästan som ett måste att minst en gång äta paella. Vi åt våran när vi hade tagit bussen ner till vackra Mogan en dag. Vi satt på en liten krog precis vid hamnen och kollade i alla fina och vackra båtar medans vi åt.

2013-11-13

Bjudna på grillat





 Igår var vi bjudna på grillat hos svärfar och hans fru. Det var fläskfilé, potatisgratäng, lök och tomatsallad. Till efterrätt hade vi köpt med oss vanilj och jordgubbsglass som jag glömde att fota.
Nu är det bara tre soldagar kvar här nere, för på lördag bär det iväg hemåt igen. Helt otroligt att 28 dagar bara kan rusa iväg så snabbt.

2013-11-10

Blåsigt

Här blåser det i stort sätt näsan jämt mer eller mindre. Men igår var värsta dagen som vi haft denna gång vi är här. Stranden slog vi ur hågen redan när vi satt och åt frukost. För att gå ner till stranden och få en peeling hade vi ingen lust med. Men även här hemma vid poolen kom blåsten åt så att solparasollen åkte i poolen och krukor från borden i stenplattorna. Men detta är ju inget att sitta att klaga över när man läser om förödelsen som har blivit på Filippinerna efter tyfonen Haiyan.

2013-11-08

Det går snabbt


I morgon var det 3 veckor sedan vi satte foten på Canarisk mark. Då tyckte man att en månad är hur länge som helst som vi ska vara här. Men i morgon börjar nedräkningen sakta men säker som varje år när vi är inne på sista veckan. Lika fort går solnedgången när man kollar på den. Man hinner knappt ta upp kameran förens den är försvunnen.
Nu är det fredagskväll här och klockan börjar passera 22.00 och både jag och gubben börjar bli trötta efter en heldag i solen. Så snart nannar vi på kudden båda två, för någon partykväll blir det inte här hos oss.

2013-11-07

Meloneras








Igår var vi i Meloneras och åt lunch tillsammans med svärfar och hans fru. En liten tradition som vi gjort med dom ett par år nu. Jag, gubben och svärfar gick strandvägen som vi alltid gör från Playa del Ingles till Maspalomas. Där mötte vi upp svärfars fru som tagit bussen dit, för hon har lite svårt att gå längre sträckor. Men från Maspalomas gick vi sedan allihopa ner till Meloneras. Där tog vi kyckling som lunch. Men det blev våran middag också. För det var så mycket mat så man höll på att storkna. Jag och gubben gick samma sträcka tillbaka efter vi lunchat, så stegräknaren visade över 2 mil igår när vi kom hem till hotellet.

2013-11-05

Duvskrälle

Denna lilla söta duva höll på att göra så jag satt kaffet i halsen nu i morse. Den brukar komma när vi sitter och äter frukost ute på morgonen. Även idag kom den och satt och glodde om man skulle kunna tappa någon smula. Efter vi ätit tog jag kaffet inne vid datorn, för jag skulle jobba lite innan vi drar till havet. Rätt som det är ser jag bara hur duvan kommer infarandes mot mig. Jag hoppar upp och lägger av ett tjut, så även gubben hoppar högt där han sitter. Så duvan gör en tvärvändning och flyger ut igen. Jag har håret alltid uppsatt i en knut när jag sover, och hade fortfarande denna frilla när duvan flög emot mig. Gubben tror att duvan blev intresserad av knuten som guppar upp och ned när jag rör på huvudet. Han kanske trodde det var en ny duvdam som kommit till hans ställe, sa han.
Men nu är håret utsläppt och väskan packad för att dra, och duvskrället har inte syns till på ett tag som tur är.

2013-11-04

Tapas







Blir kanske lite tjatigt med en massa matbilder nästan hela tiden i inläggen. Men det är det vi gör rätt så mycket av tiden här nere, förutom solar och badar också såklart.
För ett par dagar sedan var vi på en inhemsk tapaskrog i San Fernando som vi blev bjudna till förra året. Den är inte stor alls, ca. 25 platser och så har dom några små bord utanför. Den är nästan fullsatt för jämnan av Canarier och så av turister som hittat dit. Här kommer dom inte fram med någon matsedel utan talar om vid borden vad man kan välja på. Antingen på spanska eller knölig engelska. Vi vill försöka att prata spanska och dom lyser upp och blir jätteglada när dom hör att man försöker. Förstår vi inte varandra får man gå fram och peka vad man vill ha.

2013-11-01

Marknad







Vi tog bussen till Mogán och strosade runt på denna stora marknad som är där varje fredag. På stranden var det inte många solstolar som var upptagna när marknaden håller på.Vi hittade en del saker som vi letat efter till våra barn och barnbarn där. Åt lite jordgubbar som smakade gudomligt gott. Vi köpte också churros som är flottigt, onyttigt men jättegott. Sedan blev det att köpa hem Pimientos i grönsaksståndet och fixade till dom själva hemma med lite kyckling till. Det blev lika bra som när vi beställer det ute på restaurang.