2014-03-04

Det bidde salt

Jag gjorde juice förra helgen i råsaftcentrifugen. Lite gott och blandat åkte ner i maskinen av både frukt och grönt. Gubben har nämnt förut att det borde väl gå att göra något av slaggen som blir efter frukten och grönsakerna. Men det har jag bestämt sagt, att det går det inte att göra. Men så råkade jag se någonstans på nätet att det går alldeles utmärkt att använda slagget som blir kvar. Man kunde använda det till brödbaket eller göra salt av det. Det sistnämnda har jag testat nu och det blev jätte gott. Man torkade resterna i ugnen på svag värme. Sedan mixar man det ihop med flingsalt i matberedaren. Så nu har vi ett salt med dessa ingredienserna i. Äpple, apelsin, morot, selleri, citron, clementin och vindruvor.

10 kommentarer:

Maj sa...

Verkar spännande!

Anonym sa...

Låter som ett mkt gott salt.Brukar läsa din blogg och bli inspirerad av goda påhittiga recept.Tänker nu att vi skall köpa en råsaftcentrifug som är lätt att rengöra :-) ,om det nu finns sådana!Tack för en fin blogg,Lotta.

Hajan sa...

vA SADE JAG I GÅR, OCH VAD SÄGER JAG I DAG. DU ÄR EN FENA ATT HITTA PÅ . man tager vad man haver
sa Kasa Varg,man tager vara på allt, och tänk det bliver salt--


kramis

anna-karin sa...

Vad udden men spännande!
Kram

hemma hos lilla mej sa...

Låter himla spännande ! Kramar Rita

Hannis sa...

Det visste inte jag!
Att man kan göra salt av resterna...
Det ska jag testa!

Kram Hannis

Home2tiny sa...

Så himla smart o det måste vara spännande smaker i det saltet. Kramisar Tina

Home2tiny sa...

Svarar dig så här vännen. Gulan rör du bara ner i hallonen du ska inte vispa den. Kramen Tina

Sabina sa...

Men va coolt, låter jättegott!!

Kraaaaam

Ankan sa...

VIlket bra tips!! Och vad bra att kunna ta tillvara allt. Super helt enkelt. Kram Annika