2014-06-29

Lukta gott

Har haft lite tid över nu på kvällen att sitta en stund vid datorn. Så jag har hunnit med att titta runt lite bland bloggar och så har jag gjort en liten beställning också. Jag har klickat hem den härliga doften Moringa bodybutter och även Edt:n i samma doft från Body Shop.
Den här burken och doften ska med i resväskan när vi åker till Spanien. Nu längtar jag till semestern som bara den. Men det är fyra veckor kvar att jobba. Man är rätt trött på detta trista väder som vi har nu.
 

2014-06-26

Baka, baka

Liten kaka och så skjuts in i ugnen. Jag har nästan glömt bort våra rabarber som vi har i trädgården. Dom växer så det knakar och jag brukar plocka in med jämna mellanrum och frysa in. Men i år har jag helt glömt bort dom. Så till denna enkla kaka räckte det med en stor rabarber.

3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
75 gram smör
1 stor rabarber
1/2 dl vatten
kanel


Vispa ägg socker och det smälta smöret fluffigt. Blanda ned mjöl, bakpulver och vattnet. Häll smeten i en smord springform. Lägg i rabarberna och strö socker och kanel över. Låt kakan var i ugnen i ca. 35-40 minuter på 175 grader.
När den är klar äter man den med ny vispad vaniljsås till. Det lägger sig som bomull i magen.

Min mamma kommer hem på måndag till sig igen. Hon kommer att få rehabträning i hemmet + hemtjänsten på det. Idag var första dagen hon hade gått några steg på det nyopererade benet.

2014-06-24

Hjärnsläpp

Nu  har det verkligen blivit stopp uppe i hjärnkontoret både hos mig och min gubbe. Vi har denna blomma i vår trädgård och den bara förökar sig år från år. Jag tror att det är någon slags lilja. Men har nu googlat men hittar inte just denna. Är det någon som vet vad den heter.







2014-06-22

Kul men inte kul

Vår midsommarafton började hur bra och trevligt som helst. Vi åt sill och potatis vi vuxna och barnen åt korv och köttbullar. Sedan blev det god kolapaj med ett berg av jordbubbar som en av döttrarna hade tagit med sig. Efter det dags för lekar och lite dans, så vi fick röra på oss lite och hoppa ned det vi stoppat i oss. För vi skulle ju få plats i magen med det grillade till kvällen. Men när vi hade som trevligast hände det en olycka. Min lilla mamma skulle kliva in på altanen igen men trampade fel och benen vek sig. Hon kände direkt att ena benet gick av och kunde inte röra sig där hon låg. Det var samma ben som hon bröt lårbenet i för några år sedan. Vi fick ringa ambulans och när dom kom frågade dom så klart vad hon hade druckit. Nu är det så att min lilla mamma nyttjar inte starkt längre. Jag följde med in till akuten, men där gick det för ovanligheterna skull väldigt snabbt. Hon fick åka nästan direkt upp till röntgen när vi kom in. Sedan blev hon inlagd på avdelning för väntan på operation. Nu var det många operationer som var mycket allvarligare än hennes som måste gå före. Så inte förens idag (söndag) hon fått åka upp till operation. Vi väntar nu på att hon snart ska vara tillbaka på avdelningen igen.
När jag kom hem igen körde vi igång grillen. Efter det åkte barn och barnbarn hem till sig.















2014-06-18

Vad ska ni göra?

Nu har man bara en dag kvar att jobba, sedan är det midsommar. Det är inte klokt vad tiden flyger iväg. Tyckte inte det var så länge sedan man satt och skrev att man hoppades att sommaren skulle komma snart.
På midsommarafton blir vi fullt hus här hos oss (nästan) förutom grabben och hans tjej som skulle på annat i år. Det här har blivit en tradition som har hållit i sig ett antal år, och som jag hoppas håller i sig lika många år till. Nu hoppas jag att vädret håller i sig också. Eller i alla fall att vi får uppehåll mellan skurarna så man kan vara ute.
Vi startar upp redan på förmiddagen med sillunch. Sedan ska man ha ner jordgubbstårtan till kaffet. Där i mellan innan vi startar grillarna ska vi ha hunnit med små grodorna, skära, skära havre och några lekar.
Vad har ni för i midsommar då?

2014-06-16

Lite rast

Det får man unna sig när vi har varit så duktiga. För nu har vi kluvit all ved som vi ska ha till vintern 2015-16. Vi har även börjat stapla den på plats också. Så snart kan man stå fler än bara vår bil på parkeringsuppfarten. Igår hade jag hellre legat och solat, så varmt och skönt som det var. Men är glad att vi klöv ved istället, så att det blev klart.

2014-06-14

Nu börjar det

Igår var vi på studentskiva. Barnens lilla kusin har blivit stor nu och tagit studenten. Hon var sprudlande glad att skolan nu äntligen är över. Nu ska hon jobba i sommar, sedan kanske en resa väntar till hösten. Men sedan börja livets hårda skola med jobbsökande eller kanske fortsätta att studera.

2014-06-10

Billigt är min melodi

Smet in på Skopunkten i fredags och kom ut med tre par skor i påsen. Två stycken ballerina och ett par lite mer åt gympa hållet. Har redan använt dom svarta några gånger.

2014-06-08

Lilleman

Den här helgen har minstingen av barnbarnen varit här och sovit över. Mamsen och Pappsen har varit på bröllop. Så lille Axel kom i går morse och åkte hem idag. Men den här lille krabaten är inte svår att ha som nattgäst. Han är aldrig ledsen förutom om han slår sig eller inte får krubb tillräckligt snabbt. Så det har varit lek med tjo och tjim denna helg med i vårt hus. Morbror med flickvän kom förbi och stannade på grillning i gårkväll och det gillade Axel. I dag blev det grilltime när Axels mamma och pappa kom också. Vi åt fruktsallad till efterrätt, och Axel är överförtjust i jordgubbar.
Men nu ligger är huset tyst och lugnt igen och jag och gubben har suttit i tunnan ett tag. Tagit ett glas skumpa och bara njutit i solskenet.





2014-06-04

Blev en kaka

I torsdags när jag var hemma blev jag sugen på att göra en paj på lite frusna hallon som jag hade. Jag började att riva i skafferiet för att hitta ingredienser till den. Det blev en glutenfri paj av det jag hittade. Jag mixade ihop den på en höft, men det blev helt okej. Det här var i den, och måtten är ungefärliga.

 50 gram smör
1 dl kokos som jag mixa
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
300 gram halvtinade hallon
2 msk maizenamjöl
1 dl socker

Smälte smöret lät det svalna. Delade äggen gula och vitan i varsin skål. Vispade vitorna hårt till maräng. Gulorna vispade jag med det avsvalnade smöret. Hade sedan i kokosmixet, mandelmjölet och bakpulvret och vispade ihop det. Vände ner marängen och hällde sedan smeten i en pajform. Blanda ihop hallonen sockret och maizenamjölet. Hällde det över pajen och strödde lite kokosflingor över. In med pajen i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter.

Åt den med vaniljglass till och en rykande kopp svart kaffe.

2014-06-01

Oväntat besök

Har varit långledig denna helg för jag tog tjänstledigt i fredags. I torsdags hade jag städdag här hemma. Gubben jobbade och jag hade ledigt som vi övriga har som inte jobbar inom handels. I fredags var jag en sväng till mamma på förmiddagen.
När jag kom hem ringde telefonen och en liten kille undrade om han fick komma och sova över. Så vi bestämde att mötas på Ica Maxi för jag skulle handla innan gubben slutade. Sedan har vi haft fullt ös med mycket skoj och lek.
 
På lördagen efter frukosten gjorde jag och Wilmer egen isglass med frukt i.
Vi körde vattenmelonen i mixern till saft. Sedan skivade vi olika frukter som Wilmer proppade glassbehållarna fulla med. Sedan fyllde vi på med vattenmelonen och in i frysen.
 
 
Nu var vi dags att komma ut och leka av sig lite. Så vi stack iväg till lekparken.
 
Vi försökte att gräva oss ner ända till Kina. Men vi fick ge upp.
 
Sedan flög vi iväg en sväng upp till stjärnorna.
 
Innan vi hoppade av farkosten och gick hem till morfar.
 
Där började vi snickra på en bil. Men det blev bara en ratt och en liten sittplats innan vi avslutade bygget.
 
För nu var det dags att fylla magarna med lite mat. Det blev grillkorv och lite grönsaker till oss vuxna. Wilmer ville ha makaroner till sin korv.
 
Vi badade tunna i nästan tre timmar igår. Så vi var som russin när vi klev upp.
 
I morse provade vi vår hemmagjorda isglass och den var helt okej tyckte Wilmer.
 
Efter frukost tog vi en sväng till parken idag med. Vi gungade gungbräde så det stod härliga till. Jag hade mjölksyra i benen efter alla knäböj.
 
När vi kom hem igen hade lille Axel kommit på en snabbvisit. Så Wilmer och jag bjöd på en isglass som vi gjort, och Axel blev stormförtjust i dom.
 
Lite lek hann Wilmer och Axel med innan Axel åkte hem.
 
Vi grillade och käkade rabarberpaj innan vår Wilmer åkte hem till sig.