2015-03-02

Vem gillar inte Nutella

I lördags när barnen var här gjorde jag två stycken Nutellabrownie i brödformarna som jag brukar göra limpor i annars. Denna paj var en snabb och enkel att göra. För jag gillar när det går snabbt att fixa till när vi är många som ska fika. Jag bytte ut det vanliga mjölet till mandelmjöl istället så alla hos oss kunde smaska av den. Vi hade vaniljglass till.
 
375 g Nutella
2 ägg
Vispa ägg och nutella med en elvisp.
 
Rör ner
1 dl mjöl
1 nypa salt

 
Ta en låg och avlång form, lägg bakplåtspapper i formen. Häll i smeten. Gräddas i ugnen 180* ca 15-20 min, beroende på hur kladdig ni vill att den skall vara.
Ta ut kakan och låt den svalna, sikta över florsocker.
 
Servera gärna med lite vaniljglass!


 

10 kommentarer:

  1. Vet Du lilla gumman, Du skulle göra en kokbok. Just till sådana som är 14-15 st till bords. Som har gluten,laktos och andra besvär. Jag tycker du är toppen med sådant. Det går fort också , sen törs du pröva nya ingredienser
    ,byta ut olika varor. Oj nu svämmar nog modershjärtat över lite. Men det får du och ni ta bara. Ville inte störa på jobbet idag, hör av mig i morgon.
    kram mamma H

    SvaraRadera
  2. Skratt... Den gjorde jag med i söndags, och jag åt alldeles för mycket.... Jisses vad jag mådde illa efteråt... Men det var ju väldigt, väldigt smaskigt först!!
    Fina bilder på smaskigheten!!
    Tisdagskram från Kate

    SvaraRadera
  3. Det där receptet ska jag skicka till min svåger. Han älskar nutella, bara älskar!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  4. Ser supergott ut! Det var länge sen jag åt nutella, men det är ju jättegott! :-)

    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Jag är galen i nougat! Choklad så där! Minns när jag var liten och köpte liten godisbytta med nutella, OMG så gott! Eller nötkrämen... Mums!!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  6. Mums! Ännu ett recept till samlingarna! Tack!
    Varm kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
  7. Mums ser fantastiskt gott ut. Jag formligen älskar nutella, tur att jag slutat äta socker annars hade jag nog åkt och köpt mig en hel burk nutella och festat loss nu;)

    fin dag till dig
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  8. Ser fantastiskt gott ut och kan tänka mig att det smakar detsamma. Vilket väder vi haft idag, suttit ute med Malte några timmar mot söderväggen, kram

    SvaraRadera
  9. Oh, hmmmm, mouthwatering! Have to bake this for weekend!!!
    Thank you for the recipe and have a happy happy time
    Elisabeth

    SvaraRadera
  10. Min dotter har tjatat om nutella i flera veckor för hon har aldrig testat det, men jag vet ju inte vad man har det till förens nu :D tack för tips nr 2 :)

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.