2015-07-17

Sommargott


Köper ett par liter jordgubbar varje gång jag är och handlar nu. Jag älskar denna röda gubbe som man kan göra så mycket av. Jag har den på yoghurten varje morgon, har även gjort kräm på den. Så småäter jag av den så fort jag öppnar kylskåpet. Här om dagen gjorde jag en god kaka av bären som gick snabbt också. För snabbt ska de gå när man är sugen på något gott.

Segmjuk jordgubbskaka

2 ägg             
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält

Färska jordgubbar
Garnering
Florsocker

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.

 Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper. Dela och lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.
 Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 min. Låt den svalna i formen.
 Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick vaniljglass.
 

Gott i kvällssolen till ett parti Gin Rummy. (Som jag förlorade såklart)

6 kommentarer:

  1. Så enkelt men så gott, det måste även jag prova-

    det är alltid gott till kaffe, med just glass som Du skrev

    SvaraRadera
  2. Visst är det gott!! Älskar jordgubbar. Den kakan blev jag sugen på.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Så gott, jag har gjort den kakan men med hallon. Jag gillar ju jordgubbar mer.....Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Vad gott! Gin rummy- mitt favvo kortspel! Har vi spelat mycket denna sommar😊 kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Så gottig & fiiin ♡ ...
    /Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.