2015-05-30

Min starka grabb

Igår kväll var jag och gubben och tittade på sonen som tävlade för första gången i styrkelyft. Han har hållt på med detta i ett år ungefär. Det är klubbmästerskap och tävlingen fortsätter idag med bänkpress. Igår var det ryck och stöt dom gjorde med skivstången. Det var även tre tjejer med och tävlade. Hon som gjorde bäst ifrån sig gjorde en stöt på 72kg. Grabben klarade i ryck 80kg och i stöt blev det 100kg. Såklart glömde jag kameran så bilderna fick bli med mobilen.
 
 
 
 

2015-05-29

Uppe med tuppen

Nu har jag snart druckit ur min 3:e kopp kaffe och är redo att ställa mig på stegen för att ta de sista rollerdragen i vår hall. Ska bli skönt när hallen är klar, för då kan jag koncentrera mig på alla möbler som ska få lite ny färg på sig också. Här köper vi inte en massa nytt utan sveper med penseln istället och det blir som nytt.
Svenska jordgubbar och nypressad juice.


2015-05-27

Ärtan pärtan piff

Hittade ett recept i extratidningen som följer med vår blaska på lördagarna. Det var Leila Lindholm som gav lite sunda och coola recept i den. Ett var på denna ärtglass som jag var tvungen att testa. Jag höftade lite på receptet för att bara få två portioner och jag tyckte den blev frisk och god. Det vara gröna ärtor, banan, lime, mynta, agavesirap och lite lakritspulver i. Här hittar ni receptet. Min glass blev inte så jättehård. Men det berodde nog på att jag bara hade en frusen banan till min glass.

2015-05-25

Trädgårdsarbete

I helgen blev det trädgårdsarbete för hela slanten. Vi klippte gräset rensade lite i rabatterna och planterade om en massa palmer. Så hade vi lite besök också och några stannade på grillning med.
Nu blir den glad igen när rötterna inte behöver trängas mera.

Fick ta till stora verktygen för att få bort en massa rötter.

Hjärtegrynet äter chokladkex.

Och hjälpte morfar med grillningen.

Förmiddagsfika med nyttiga bananvåfflor som inte gick hem hos en del vuxna.

2015-05-22

Fredag

Då var det fredag och tandläkaren stod först på min to do lista idag. Jag tog cykeln dit och satte mig i stolen och var 1100:- fattigare efter 30 minuter. Efter tandläkarbesöket gick jag och köpte varsin bakelse till mamma och mig. Så förmiddagen spenderade jag hos mamma med gofika och en massa babbel. Efter fikat åkte jag hem och tog tag i lite praktiska grejer. Men helt plötsligt sa det poff och luften gick ur mig. Så jag tog en kopp kaffe och satte mig i soffan och såg på en film på Netflix istället. En dag i livet hette filmen från 2005 som var i regi av Lasse Hallström. Efter filmen var jag fit for fight igen och tog på mig löparstassen och gjorde 6 km innan jag kom till gubbens jobb. När vi kom hem ringde telefonen och det var brorsan som undra om gubben kunde hjälpa honom med hans dator. Så vi blev tre runt middagsbordet. Sedan satte jag mig vid tv:n och grabbarna vid datorn. Nu har jag och gubben sett ett avsnitt på serien som vi följer och klockan är snart lördag. Vi får se vad som händer i morgon.
Suddig bild fast en god bakelse.
Kyckling, ris och en god currysås med majs och paprika i.
 

En snabb kladdkakevariant med vaniljglass och jordgubbar.
 

2015-05-21

Målarmästare

Jag börjar undra om jag varit målare i mitt tidigare liv om man nu har haft något sådant. Nu är jag inne på rum numero tres i huset och det är våran hall. Nu är det inte någon liten hall precis utan en på ca 20 kwm. Men jag ska rolla den vit och fin. Men börjar man med en sak kommer tusen till(min lilla gubbes ord). Det blir nog att måla om dörrarna i hallen för dom ser mest intill fulgula ut nu när jag målar väggarna i en färg som nästan är vit. Men först hallen sedan dörrarna och sist ett nytt golv. Ja, ja, jag har ju hela helgen på mig. Nej, jag skojade bara. Det får ta den tid det tar. Vi får leva i röran tills det blir klart.

2015-05-19

Ny hyresgäst

Den här lilla fågeln har flyttat in vår röda fågelholk med vita prickar på. Den har förmodligen ungar för den far som en vettvilling ut och in i holken. Den satt sig även på vårt fönsterbräde och bara spanade in i rummet. Men när jag gick och hämta kameran för att ta ett kort på nära håll. Då kom han inte fram mera till fönstret.
 
 
 


2015-05-17

Slappt och skönt





Idag har det inte hänt så mycket här hemma. Vi började morgonen med långfrukost och repade av de sista tre avsnitten på säsong tre på Prison Break. Sedan dök grabben och hans flickvän upp på en fika. Snabbt ombyte från pyjamasen till lite mer anständig klädsel. Precis när vi satt oss för att fika kom bror min med en grej som han hade lånat. Så vi blev några stycken till kaffet och en trevlig pratstund innan alla skulle hem till sitt igen. Jag och gubben tog oss i kragen och gick ut för att jobba lite i trädgården. Gubben började igår med att plantera om en del palmer som håller på att spränga sig ut ur krukorna med sitt rotsystem. Men det blev inte så långvarigt. För när 10 minuter gått så öppnade sig himlen och nu snackar vi skyfall inte ett stilla litet regn som kom. Så vi gick in igen och kröp upp i soffan till säsong 4. Nu har jag hamnat vid datorn en stund men ska snart krypa upp i soffan igen och se på Mästarnas mästare för jag skiter i hockeymatchen på 4:an. Sedan kanske det blir ett eller två avsnitt till innan vi hoppar i säng. För i morgon är det vardag igen och jobb.

2015-05-14

Födelsedag

Idag efter gubben slutat jobbet åkte vi till min mamma och grattade henne. Hon fyller 84 år idag och hade haft främmande i stort sett hela dagen berättade hon. Det hade varit barn, barnbarn, barnbarns barn och kusiner, och hon hade fått så fina blommor. Vi fikade på hennes balkong och åt av alla goda kakor och tårtan som hon bakat. Vi hade köpt nya stolsdynor till hennes stolar på balkongen och hon blev jätteglad för dom.

2015-05-13

Vabbat

Idag har jag vabbat för lille Axel som var snorig och hostig. Vi har lekt, sett på tv och bara slappat i mellan åt. Man orkar inte köra på 150 när man är lite sjuker. Nu har han åkt hem till sig igen och jag räknar in för helg. Men inte min lille gubbe, för han ska jobba i morgon med. Så jag tänker fortsätta i morgon att måla det andra rummet som jag håller på med nu.


2015-05-11

Gräva och skyffla undan

Igår gjorde vi en del i vårt dike som vi har ut mot gärdet som gränsar vår tomt. Det blev rätt mycket kottar och barr där i när vi tog bort granarna i början utav året. Plus att det redan fanns massor sedan tidigare. Så jag skyfflade i skottkärrorna och gubben fick köra iväg med dom efter hand. Det var ett riktigt teamwork som vi gjorde. Så svalka strupen med en kall öl efter jobbet blev klart var inte fel alls. Vi grillade även igår fast det regnade om vart annat. Och vi kunde sitta ute och äta också. Men när sista tuggan var svald kom det en rejäl skur. Men då var badtunnan uppe i rätt temperatur, så då var det bara att hoppa i den. Och där satt vi tills vi började bli som två stora russin.
Släkte törsten i våra torra strupar.
 
Inte lätt att se på bilden. men urgrävt är det.
 
Dom här kryllar det av när vädret är dåligt.
 
Häggen blommar och snart även syrenen.
 
Grilltime.
 


2015-05-10

Solig lördag

Vilken fantastisk dag det var igår. Sol och värme och lite besök från flocken, det kan inte bli bättre. På morgonen kom lille Orvar för att tillbringa dagen med oss. När matte, husse och Axel skulle till Djurparken. Jag och gubben började dagen med att klippa gräsmattan som nu växer så det knakar efter allt regn som kommit. Sedan kom grabben med flickvän förbi och kollade in nya leksaken som han och gubben har köpt. En högtryckstvätt med både den ena och andra finesserna på. Grabben som är superpedant med sin och flickvännens bil kommer ha nytta av den. Vi kommer ha användning av den till altandäcket bland annat. Vi passade på att grilla innan dom åkte hem och vi satt ute för första gången och åt. Innan när vi grillat i år har vi suttit inne på altanen, men det behövdes inte igår. När dom åkte kom lille Axel tillbaka med mamma och pappa för att hämta Orvar. Vi bjöd dom på lite dricka innan dom åkte hem. Det blev en frappe till dom vuxna och lite saft till Lilleman. En sak är säker att frappe kommer göras fler gånger i huset, för det var riktigt gott.
Frappuccino
 

Grillos, mmmmmm så gott.


Man kanske kan få en liten bit från grillen om man sköter sig.


Ugnsrostade grönsaker och kycklingfilé.


Törstig och trött efter en dag i Djurparken.

2015-05-06

Under bordet

Ja det har blivit lite nytt under bordet som står på altandäcket. Hittade mattan på Rusta för bara 199:- och den fans i mängder av olika mönsterkombinationer. Men gillade den turkosa mest som är en riktig somrig färg för mig.

2015-05-03

Oväntat besök

En trevlig och kul söndag med huset fullt av ungar och hundar. Kan man ha det bättre? Nej inte om man frågar mig och gubben. För idag var tjejerna förbi med sina grabbar ett par timmar. Så det var tjo och tjim ett tag innan dom vände hemåt igen.
Vi spelade spel ett tag när vädret var kass.
 
Då låg lille Orvar och hade span över gärdet.


 
Lilleman nyvaken men redan hungrig och alert.


 
Sedan ut och ha skoj med kusin.


 
Som gick på skattjakt med Orvar.


 
Efter tag kurrade magen på grabbarna. Då blev det lunch på altandäcket.

 
 
Saft är bra mycket bättre än vatten.

 
 

Morfars vedbo är kul att vara i.

 

En liten glasstund i morfar och mormors trädgård.


 


2015-05-02

Finkaffe

Ja, det fick det bli igår i dom nya kopparna(muggar) från Allt i Hemmet för min prenumeration. Dom är precis lagom till Nesspressokapslarna och det får även plats en skvätt mjölk om man så vill.

2015-05-01

Första Maj

Tänka sig nu är vi redan inne i Maj månad på detta år. Vi var inte vid någon brasa igår utan tog det lugnt. Åt lite gott och sedan tog vi ett dopp i tunnan. När vi satt där fick vi se och höra att skatorna hade ungar i sitt bo, som dom byggt i vårt hagtornsträd för herrans massa år sedan. Idag tänker jag inte bege mig in till stan för att se på första majtåget. Nej, jag är hemma och fortsätter att måla. Och min stackars gubbe han jobbar denna dag. Vad gör ni för något då?