2015-10-30

332 fram och tillbaka, fram och tillbaka

Igår tog vi bilen och åkte och kolla strandremsan från oss och upp mot Alicante. Vi körde en liten stund först efter gps:en men sket i den till slut. Eftersom jag har en gubbe som helt glömmer bort den och även jag förstås, så vi körde på egen hand till slut. Hittade inte just den stranden vi hört talats om. Men många andra vackra ställen som vi gillade.
 
 

2015-10-29

Pimenta de padron

Måste berätta om vår egen skörd av pimenta de padron som vi hade hemma. När vi ställde in plantorna som jag visade tidigare här på bloggen, växte paprikorna till sig och det blev en rätt så stor skörd. Vi skulle testa och äta dom i helgen innan vi åkte. Men jisses så starka dom var, det brände och sved i halsen och mängder med vatten fick drickas. Har läst att en av tio kan vara lite starka men inte allihopa. Så nu kommer vi köpa dom på marknaden här och sedan spara fröna från några och plantera i vår hemma.

2015-10-28

Skillnad

Igår var vädret skapligt, det var växlande molnighet och 22 grader. Vi tog oss en sväng neråt stranden för att kolla hur det såg ut nu. Vi konstaterade att någon trängsel var det definitivt inte, och strandbarerna är stängda denna årstid. Men det är mera grönt och vackert mot i augusti.
I morse hade vi 15 grader när vi åt vår frukost på balkongen. Men solen börjar sakta komma upp och himlen är bara blå idag utan några moln alls. Vad vi ska hitta på har vi inte bestämt ännu. Kanske en tur med bilen någonstans, eller gå och kolla på några hus som vi sett är till salu och drömma lite att man vunnit högvinsten på dessa lotter som vi köpte på posten igår.
Storvinsterna
Öde badstrand.

2015-10-27

Fötterna varma

Vi gick ut och åt några tapasrätter igår och så en sväng till Primark. Vi hittade ett par tofflor var till oss. Köpte en tunnare kofta också som jag kan ha om vädret blir kass igen. Tofflorna kostade 40:- både mina och gubbens.
Så nu tassar vi runt i dessa på morgonen. Vi har också ätit frukost på altanen och sett solen sakta gå upp och försöka komma igenom molnen som skymmer den. Men nu ska vi snart hoppa ur dom och ta oss en sväng neråt stranden och se hur det ser ut där denna årstid.

2015-10-26

Landat

Vi bröt vår tradition i år med att åka till Gran Canaria på hösten. I år ville vi testa Spanien för att se hur det är under denna årstid. Vi vill ju gärna kunna bo här när det är dags för pensionen.
Vi märkte skillnad med en gång när vi landade på förmiddagen. Det var ingen värmebölja som slog emot oss utan det var ett mulet Spanien och sedan kom regnet när vi satt oss i bilen.
Nu har vi installerat oss i vår lägenhet som vi hyr och det är samma som vi alltid hyr när vi åker hit. Vi har bäddat med täcken i sängarna för det tror jag behövs ikväll när termometern sjunker. Och när vi ska ut och äta i kväll tänker jag slinka in på Primark och köpa mig ett par tofflor.
Nu är kaffet klart och vi ska ta oss en kopp. Sedan blir det till att fixa i ordning sig för att gå ut och käka tapas.
Imorgon lovar väderappen sol och det hoppas jag stämmer.

2015-10-24

En helg med lek och bus

Vi hämta lillkillen igår på dagis efter att vi slutat jobbet. För mammsen och pappsen skulle iväg på annat över helgen. Vi käkade pizza som han gillar till kvällsmat och sedan hade vi bara fredagsmys tills det var dags att gå och lägga sig.
Idag har vi varit och hälsat på gammelmormor och ätit värdens godaste äppelkaka med vaniljsås till. Vi gav bort säsongens första tulpanbukett till henne också.
När vi kom hem därifrån gick vi en runda med vagnen och lille Axel somnade bums. På eftermiddagen har vi varit ute i trädgården och styrt lite.

Trött efter en dag på dagis.


Gillar att hjälpa till.


Båda två lika fascinerade av vatten.


Lite trädgårdsarbete.


Första tulpanbuketten.


2015-10-22

Lite plock

Blev lite chokladpraliner kvar av dom jag gjorde i helgen när vi skulle gå bort. Så nu står denna skål i kylen. Man ser den så fort man öppnar kylskåpet. Så en och annan har slunkit ner fast det inte är helg ännu. Dom är goda till kaffet eller bara som dom är.

2015-10-18

Låååååångsam start

Hej och hå så in i bombens långsamt allt går här idag. Vi har inte gjort många knop jag och gubben idag. Men det har sin förklaring och då får man ta konsekvenserna som blir. Vi var bortbjudna igår till goda vänner och timmarna flög iväg ordentligt. Man är ju inte 20 längre förstår man så här dagen efter.
Vi fick god mat, såg på en massa fina bilder från deras Greklands semester. Skrattade massor och spelade sällskapsspel. Ja, ni förstår då glömmer man helt bort tiden. Så när jag tittade till på klockan och fick se att den var 03.30, höll jag på att sätta vattnet i fel strupe.
Vi hoppade taxi och gick hem istället, det blev en promenad på knappt 3km. Väl hemma var det bara att tvätta av fejan och borsta tänderna. Lägga huvudet på kudden och somna in.
08.30 vaknade jag igen och kunde inte somna om. Så det var bara att gå upp och fixa till lite frukost. Sedan har vi slötittat på tv, käkat middag och slappat igen. Nu ska jag tömma tvättmaskinen och hänga lite tvätt. Sedan blir det nog soffan och tv:n igen.
Summa, summarum av denna trevliga kväll blir:
1. Tänka att detta händer inte varje lördag.
2. Glad att vi har så trevliga vänner.
3. Ett skratt förlänger livet.
Tack snälla B och K för en trevlig lördagskväll.

Liten present till värdparet.


Vi hade med oss hemmagjorda chokladpraliner och en flaska rödvin.

 

Lite tapas som förrätt och skumpa i glasen.


Varmrätten var supergod. Nötkött och ugnsrostade grönsaker.


Till efterrätten fick vi limoncello som kom från Sicilien.


Mocca pannacotta med hallon och blåbär.


2015-10-15

Premiären

Ja, här har vi testat Blossa 15 årgångsglöggen för i år. Den var god med frisk smak och inte så söt. Tycker även man känner beskheten från Earl Grey. Jag är ju inte någon stordrickare av te förutom rött te då. Men den gick hem här i stugan i alla fall.

2015-10-13

Helt märkligt och fantastiskt

Jag har bytt arbetsplats och får nu ta mig i genom hela staden för att komma dit. Men det som är så fantastiskt är, att när jag cyklar åker jag på 22-25 minuter dom 8,4 km. Men åkte jag bil skulle det minst ta det dubbla under rusningstrafiken. Så jag känner mig både glad och nöjd när jag susar fram med min cykel, utan att behöva sitta i dessa bilköer. Plus att jag får en massa motion också.

2015-10-11

Storröj

Idag har bror min varit här och hjälpt oss att ta ner vår ölandstok. Han har gjort det en gång tidigare och den blev jättefin när den kom upp på nytt då. Så nu får vi se om den börjar växa i vår igen.
 
 

Igår kånkade jag och gubben in alla våra palmer till garaget. En av palmerna hade vuxit på sig jättemycket under sommaren. Så den måste vi byta kruka på till nästa år. Den har vuxit så rötterna sprängt krukan. Gubben skar bort rötterna under så att krukan kan stå någorlunda rakt igen. Så ett spännband runt om krukan så ska den nog hålla under vintern.
 

2015-10-10

Rädda det som räddas kan

Nu har våra pimientos fått flyttat in i köket för att växa på sig lite till. Så nu är det djungelvarning där med. Men som tur är så är det bara 14 dagar till som dom kommer stå där. För sedan skördar vi det som blivit och gör en tapas och njuter av dom till ett glas vin.
Vi har nu lärt oss något av detta i alla fall. För ska vi så dessa frön nästa år igen, måste vi vara lite snabbare i startgroparna. Förså dom tidigt inne så man kan skörda och äta dom under sommaren också.

2015-10-08

Honung till mycket

När vi träffade barnen sist berättade vår största att hon börjat tvätta ansiktet med honung, hon tyckte det var jättebra. Jag blev jättenyfiken och började att googla på det när dom åkt hem. Hittade massor av bra grejer som man kan använda honung till på hela sin kropp om man så vill.
Men jag har nu anammat detta och tvättar nu mitt ansikte med honung varje kväll. Har jag haft mascara under dagen tar jag först bort denna med olivolja. Jag sköljer mitt ansikte först med ljummet vatten. Sedan tar jag en klick stor som en krona av honungen och masserar in i ansiktet. Låter det sitta en stund och sedan sköljer jag av det och baddar ansiktet torrt. Även jag tycker detta känns toppen efter en veckas tvätt.

 Jag har också provat och gjort en skrubb med honung för fötterna.
 
 

Skubben blandade jag till av 0,5 dl kaffesump, 0,5 dl socker, 0,5 dl olivolja och 2 msk honung.
 
 
Tog två stycken 5 liters fryspåsar och delade upp sörjan i båda. Satte på mig påsarna på fötterna och knöt till. På med ett par åtsittande strumpor. Sedan kan man klafsa runt i det här hur länge man vill.


Även testat ansiktsmask. 2 tsk kaffesump och 2 tsk honung. Stryk på och låt det verka i 15 minuter innan man sköljer bort det.

2015-10-07

Brrr.

Nu är det dags för mössa och vantar på morgonen igen. Jag glömde min mössa när jag var ute och gick, och tyckte det var kallt som attan om öronen. Jag är sällan eller rättare sagt aldrig sjuk, peppar, peppar. Men i morse kliade det lite i halsen och jag var lite skrovlig. Men efter frukosten och ett par koppar kaffe, verkar det som bortblåst. För nu känner jag ingenting utan är som jag brukar vara. Drar ni lätt på er höstförkylningar?

2015-10-05

Vinterbona

Igår så började vi att förbereda plats för våra palmer och citrusträd i garaget. Dom ska ju snart in för säsongen. Termometern börjar ju sakta att dala nedåt på nätterna nu. Visst klarar dom ett par minusgrader, men i mitten av oktober brukar våra få komma in för vintern. Det är lite pyssel att få till så att 17 palmer, 5 citrus och ett olivträd ska få plats. Men gubben och jag brukar få till det rätt bra till slut. Känns nästan som att komma till Amazonas djungel under perioden nov. till april när man går in genom garaget då. Någon bil kommer definitivt inte in i garaget under den tiden. Men det har det aldrig gjort i vårt garage för den delen. Garaget hos oss fungerar som ett förråd, eller som när grabben bodde hemma var det ett träningsgym. Och nu blir det en vinterträdgård.

Efter allt jobb tog vi oss ett bad i tunnan och satt och njöt i solnedgången. 

2015-10-04

Ingen miljonvinst

Igår var hela flocken samlad för trisskrap igen.  Tyvärr blev det ingen miljonvinst denna gång heller. Men vi fick en supertrevlig dag med våra barn och barnbarn.

Nutellamousse


Nitlotter


2015-10-02

Swisch så är det fredag

Ja, så snabbt går veckorna tycker jag. Men man blir glad att det är ett så strålande väder nu som ska hålla i sig över helgen. Idag gjorde jag värsta klippet på Lager 157. Dom sålde sina vinterjackor för 157:- from. i dag tom. söndag. Jag köpte en parkas i svart till mig. Jag var där vid 11.00 och då fanns det inte många jackor kvar knappt. Det var många som var där och rev och slet för att få tag i någon som passade dom.
De här blommorna plockade min gubbe till mig i trädgården för ett tag sedan. Visst är dom vackra sa han. Jag kollade på honom, för att se om han drev med mig. Men nix det gjorde han inte, och när jag kollat en stund på buketten tyckte jag den var jättevacker också. Det är frökapslarna från vår krollilja. Så nu är dom nerstuckna i en fin vas och pryder sin plats i hallen.