2016-02-17

Hemlagade bars

Blev så sugen på hemmagjorda bars när vår grabbs flickvän hade gjort det till dom. Hon berättade att hon bara blandade ihop det dom hade hemma i deras skafferi.
Så igår tog jag och kikade i vårt skafferi och blandade ihop det vi hade hemma.
Så det här åkte ner i skålen:
2 dl. glutenfria havregryn
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
1dl. torkade blåbär
1dl torkade fikon (klippta)
2 dl. cashewnötter
4 tsk. vaniljsocker
2 msk. kakao
2 tsk. kanel
4 msk. akacia honung
4 äggvitor
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop det med äggvitorna och honungen.
Klä en mindre form med bakplåtspapper och platta ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakan kallna innan den skärs upp i portionsbitar.
 

 


8 kommentarer:

  1. Ja, jag har aldrig hört talats om Bars. Trodde först Du menade Bärs,
    Det var inre dåligt, då måste man ha mycket hemma.
    Hi,hi det går ju inte med bara Vete och Rågmjöl.

    Skall bliva spännande att smaka någon gång.
    Johanna verkar ju vara, en mångkunnig tjej.

    En bekantskap med " Bars " för mig

    SvaraRadera
  2. Mumsigt! Älskar sånt got som både ger energi o är nyttiga...får bli helgens måste!
    Ha en fantastisk torsdag...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Mmmm bästa när det både är gott och nyttigt. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Tack för tips. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Det där snor jag rakt av!
    Älskar att tugga på bars när jag blir småsugen.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Gud så gott det där låter o ser ut! Tack för tipset. Ska rensa mitt skafferi.

    Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Hallå där!
    Men å vad duktigt att göra egna...
    Jag har aldrig varit så förtjust i sånna men de där både ser och låter ju hur goda som helst..
    Måste nog testa nån dag..;)
    Ha en fin helg!
    Kram Katarina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.