2016-05-30

Bruna, fula och knappt ätbara

Men det går att göra mycket på dom fast skalet är brunt. Smoothies, bakverk, glass, ja listan kan bli hur lång som helst.
 
Men den här gången blev det en glutenfri banankaka i gjutjärnspannan.

 
1 dl rapsolja
0,75 dl mjölk
2 st ägg
1 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
0,5 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
vaniljsocker
kanel
2 st bananer
1 msk flytande honung
1 dl krossade pekannötter

Vispa ihop ägg, olja och mjölk. Tillsätt de torra ingredienserna. Mosa bananerna och blanda i smeten. Smörj pannan och häll i smeten och strö på de krossade nötterna över kakan. Grädda kakan i ca. 25-30 minuter på 175 grader.
 



 

4 kommentarer:

  1. Jag är galen i banan! Bananpannkaka, smoothie, bananmuffins.
    Kakan har jag dock aldrig provat så jag sparar receptet=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Det finns nog ingen mer som Du, beträffande att hitta på olika
    saker så inget förfars.
    Jaa, jag fick ju en smakbit på Mors Dag, också av något som
    Du hittade på. Recept är ju inte tänkbart för dig, lilla
    gumman. Ha,ha Du provbakade redan när du var barn.
    Din bror med hade sådana infall.
    Ta det lugnt , jag skall bärja att fixa till, tills i morgon.

    SvaraRadera
  3. Jag skär mina fulbananer i bitar och lägger in i frysen. Blir sött krämigt och gott till smoothies. Banankaka var länge sedan. Gott!

    KRAM Anna

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.