2016-07-18

Snabbt och nyttigt

Igår fick jag ett recept på glutenfritt bröd av dottern när dom var här. Idag när jag kom hem från jobbet var jag tvungen att testa det. Både jag och gubben tyckte det var jättegott. Jag gjorde en smoothie på färska jordgubbar och blåbär till mackorna. Den smakade förträffligt till mackorna.
Nej nu ska jag ställa mig och stryka framför ett avsnitt av Bloodline som finns att se på Netflix. Det lättar upp den tråkiga strykningen lite granna.


Recept
80 g mixade havregryn
20 g pofiber
1 ägg
3 st äggvitor
3/4 tsk bakpulver
100 g kvarg
1/2 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienserna och rulla 5 st bollar och platta ut dom på ett bakplåtspapper. Blöt lite på brödet och strö över lite havregryn. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-18 minuter på 175 grader.

5 kommentarer:

  1. Låter riktigt gottit & otroligt läcker bild ....
    /Kram & ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Mums ser riktigt gott ut. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Jag borde testa glutenfritt bröd...älskar bröd men får så ont i maggen av "vanligt" bröd, även fullkorn. Är inte så påläst med gluten. Skadar inte att testa eller hur?
    Ha en solig och glad kväll nu...
    Sommarkram, Titti

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.