2016-11-16

Glutenfri Kladdis

söndags åt vi kladdkaka med grädde till kaffet. Kladdkaka går alltid hem hos både små och stora. Jag dekorerade den med hallon och blåbär och pudrade över lite florsocker.
 
GLUTENFRI KLADDKAKA
100 gram smör
100 gram nougat
100 gram mörk choklad
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 1/2 dl glutenfritt mjöl
1/2 tsk fiberhusk
2 dl socker
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten och chokladen i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.
 

10 kommentarer:

Hajan sa...

intygar att denna kaka är jättegod, tusen tack

dianasdrömmar sa...

Mums vad gott kram

anettan sa...

Men Mums vad gott. Kram Anette

✫ Fru Eriksson sa...

Mmm gott & vackert ❤️
/Kram

Ama de casa sa...

Lät hur gott som helst, och såg ännu godare ut :-) Sådärja. Nu har jag dräggel i tangentbordet igen... ;-)

Ami sa...

Såg verkligen god ut :)
Kram

Villa Freja sa...

Perfekt med ett glutenfritt alternativ. Kladdkaka är så gott.

Kamillas Kamera sa...

Visst är det så att kladdkaka går alltid hem. Gärna med vispgrädde och bär till. Bra med recept som funkar för de som inte tål Gluten.

Hoppas de dina löser datorproblemet.

Kram Kamilla

Annes vita rum sa...

Hur gott som helst! Kladdkaka är en klar favorit:) Önskar dig en fin kväll..Kramiz

Hem ljuva hem sa...

Woow, vad smarrigt! Måste tyvärr avstå allt gott ett tag så jag kommer i kläderna. Fniss! Kraaam Pia