2016-01-31

Lördagslunch

Igår kom lille Axel med mamma på besök och vi åt lunch ihop. Jag gjorde en broccolisoppa till oss vuxna som ni hittar här, och Axel ville ha makaroner och köttbullar. Gjorde också havrescones till som ni hittar här. Efter lunchen gick vi ut en sväng för Axel ville så gärna hoppa i vattenpölar. För det hade han gjort massor på fredagen på dagis. Det var inte lätt att hitta någon pöl så mycket som det blåst nu och torkat upp. Men till slut fann vi en som var lagom stor att hoppa i så att det stänkte.
 
 

2016-01-28

Bästa Gubben

Tur man har en så fin gubbe som vet vad man gillar och inte gillar. Så nyligen kom han hem med det här fina mässingsfatet och så den lilla mässingsstjärnan till mig.
En annan gubbe som gör framsteg sedan han kom till Sverige för två veckor sedan med ambulansflyget, är min gubbes far. Han är mer vaken nu och så har han fått börja försöka sitta upp lite grand på dagarna. Men han sondmatas fortfarande, för signalerna till svalget fungerar inte.

2016-01-27

Finkoppar

Idag var vi och hälsade på hos svärfar 1 och hans sambo efter jobbet. När vi skulle åka hem fick vi med oss dessa finkoppar och assietter som svärmor hade haft. Tycker dom är så snygga med gulddekoren och så själva formen på koppen gillar jag också. Även de små med blommor var jättefina. Båda kopparna är gjorda i Tyskland såg jag i botten på dom.
 
 

2016-01-24

Kalas

Igår var vi iväg på 25-årskalas, för grabbens sambo hade fyllt 25 i veckan. Vi fick även veta att dom hade förlovat sig när dom var på Teneriffa nu. Johanna är en fena på att baka och hade gjort både semeltårta, glasstårta och en chokladbollstårta. Var tvungen att smaka på allt och det var som vanligt jättegott. Hon hade fått en fin köksmaskin som hon kan göra sina bröddegar i framöver. Så slipper hon stå och knåda för hand.
 
 
 


2016-01-22

Småmysigt

Fredagar äter vi alltid middag hemma. De övriga dagarna i veckan har vi matlåda med oss och bara äter lite kvällsmat på kvällen. Idag blev det väl ingen middag direkt. Men räkor med lite vitt och bara mysa in fredagskvällen med är inte fel det heller.

2016-01-20

För att få varmt

Här hinner vi inte mer än hem från jobbet förens vi slänger oss över braskaminen och slår igång en brasa. Det är ju så kallt nu och huset känns nästan helt utkylt när man kommer hem på kvällen. I fredags när vi kom hem från Canaria efter att ha varit borta en vecka. Då hade vi bara 14 grader i huset. Tur att vi kom hem på eftermiddagen så vi hade några timmar på oss att få upp värmen innan vi skulle krypa till sängs.
Men nu ska det bli mildare fram mot denna helg och så har dom lovat mer snö också.

2016-01-19

Länge sedan

Fick se påsen med chiafrön i skafferiet igår, och kom på att det var jätte länge sedan jag gjorde någon pudding. Så sagt och gjort jag rörde ihop 4 st. och ställde i kylskåpet. 2 med kardemumma och 2 med vanilj. Idag köpte jag lite frysta bär att ha till dom. Så toppingen fick bli varma körsbär och lite crunch på den jag åt ikväll.

2016-01-17

Bara på en handvändning

I onsdags förra veckan fick vi ett besked som man inte vill ha. Min kära gubbes far hade fått en kraftig stroke på Gran Canaria där han bor halvårsvis. Vi letade flyg med en gång och kom iväg på fredagen.
 Vi kom ner och besökte honom på Las Palmas lasarett med en gång. Han är förlamad på hela vänstersidan och flera andra komplikationer har tillstött. Vi var på lasarettet varje dag under veckan vi fått ledig från våra jobb.
Under veckan blev läget mer stabilt och i torsdags dagen innan vi var tvungna att åka hem igen till Sverige. Då fick vi beskedet från sos international att han skulle flygas hem på lördagen till Sverige.
Så sent igår kväll kom han med ambulansflyget och finns nu på lasarettet nära oss här hemma. Nu är det en lång rehabilitering som väntar för att komma tillbaka. 
 

2016-01-07

Blomkål och lax

Måste dela med mig av detta goda recept. En enkel och jättegod blomkålssoppa med lax i. Hittade receptet här och den kommer att göras fler gånger. Det enda som jag inte hade hemma var fänkålsfrön, men det gjorde inte gubben någonting alls. Eftersom han inte är så förtjust i fänkål.
 

2016-01-06

En klämmis till

Då var det sista klämdagen på ett tag. Nu får man vänta till i slutet på mars när påsken är.
Igår åkte jag och gubben efter jobbet till Axel. Hans mamma och pappa skulle ut och äta inne i stan. Vi käkade pizza som Axel gillar. Sedan ville han bada för dom har precis fått in badkaret i deras badrum som dom håller på att fixa. Där i satt han tills fötterna började likna små russin. Efter badet skulle vi spela Alfons på läsplattan en stund.
Idag ska vi elda upp tunnan för ett bad lite senare. Kan bli skönt att krypa ner i när vi nu har -15 i luften.
 
 

2016-01-03

Enkla snittar

Inga toppenbilder precis på dessa små knyten som jag gjorde till Nyårsafton. Men dom var jättegoda att stoppa i munnen till ett glas skumpa.
Snittarna hittade jag på efter att jag rotat runt i frysen där jag hittade smördegsplattor och grönkål. Jag kokade grönkålen så att allt vatten försvann. Sedan stekte jag lök och vitlök i en stekpanna. Hällde över grönkålen i pannan. I med 2 skedar dijonsenap en burk kesella och smulad fetaost. Kavla ut smördegsplattorna och skär ut fyrkanter. Lägg en klick av grönkålsmojset på plattan och knipsa ihop. Pensla knytena och sedan in i ugnen på 200 grader tills knytena fått lagom färg på sig.

2016-01-01

Då var det nytt år

Igår firade vi in det nya året med lille Orvar. Hans matte och husse var på partaj. Orvar är lite skottberörd och det är ju inte bästa dagen på året att vara själv hemma då. Men det gick bra och dom sköt inte av värsta artilleriet på vår gata heller mot vad det har varit förr om åren.
Idag bjöd vi på kyckling i hoisinssås och ris när dom kom och hämtade Orvar. Sedan har gubben och jag repat av ett par avsnitt på serien Bron. Nu ska vi snart sätta oss i tunnan innan det blir På Spåret på tv:n.