2016-03-30

Vår Bröllopsdag

Fick denna vackra rosbukett av min man idag. Vi firar nämligen 31-årig bröllopsdag idag. Och det firade vi med en varm macka och ett glas öl nu på kvällen.
 

2016-03-29

Så var påsken över

Dagarna går fort fast det kändes som en jättelång ledighet i torsdags eftermiddag. Men nu har alla påskdagar passerat förbi och i idag är det jobbardag igen.
Påskafton hade vi hela flocken på middag.
Påskdagen var vi ute en sväng med svärfar 2.


Växer för fullt nu i trädgården.

Annandag påsk hjälpte brorsan oss med klippningen av fruktträden.

Supergoda rädisor. Kolla in hjärtbladet.

En liten frösådd pensé i trädgården.


2016-03-25

En lång fredag

När gubben stack iväg till jobbet i morse satte jag igång med ett projekt. Men sedan framåt 12.00 snåret var även 2 och 3 projekt till igång (vem blev förvånad). Jag har fixat lite tills i morgon då  hela flocken kommer hit. Plus att jag fixat med lite annat också. Jag har även värmt upp badtunnan och den  ska snart plumsas i.
När jag var ute och laddade den med ved under dagen tänkte jag att uttrycket Julen varar ända in till påska stämmer helt och hållet i vår trädgård i alla fall.

Blomknoppar på julrosen.


Utslagen julros.


Vacker som bara den.


Så har vi både julbocken och tomten kvar i trädgården.

2016-03-21

Nu snackar vi snabbt

När man står där på kvällskvisten och vill ha något smarrigt till kaffet, och man vet att det inte finns en ynka liten kaka i skafferiet. Det är då man fixar till en muggkaka lite snabbt sisådär på ca. 2 minuter allt som allt.
Så den här gången blev det en muggkaka med några daimgodisar ner stuckna i koppen också.
Min muggkaka gjorde jag så här:
Jag smälte smöret i micron lite snabbt. Blandade alla torra ingredienser och hällde sedan mjölken och smöret över det och blandade ihop till en smet. Hällde smeten i skålen som kakan skulle gräddas i. Tryckte ner 2 godisar och in med den i micron. Körde på full effekt i 30 sekunder. Är kakan jätte kladdig, kör den några sekunder till.
Sedan är det bara att äta den till kaffet. Jag skedade upp lite vaniljglass och dekorerade med godis. Så var sockerruset dämpat för denna gång.

2016-03-18

Nu var det helg

Ikväll blev det entrecote och blandade grönsaker på tallriken. Till det en god Amarone som gubben fått av en arbetskamrat som tack för hjälpen med hennes dator. 
Nu sitter vi och väntar på vem som ska åka ur Let´s Dance denna vecka. Får jag välja så skulle Wassberg åka hem.

2016-03-16

Är det våren som kommer

Det har varit rätt så varmt både måndag och tisdag fast det inte har varit någon sol på himlen utan bara mulet. Men idag sprack det upp på eftermiddagen och termometern steg till 10 grader varmt. Så när jag cyklade hemåt var det utan både mössa och långkalsonger. 
Igår efter jobbet var vi en sväng hos svärfar och hans sambo och fikade. Där blev vi bjudna på godaste räkmackan.
Idag har vi varit hos svärfar 2 och hälsat på. Han har fått börja äta vanlig mat så smått. Så snart är nog sondmatningen helt borta hoppas vi på. När vi kom hem där ifrån fixade vi med lite papper för svärfar 2 innan det blir försent. Nu har jag satt mig vid datorn och ikväll är det inte någon räkmacka utan yoghurt med müsli istället.

Nu får vi hoppas att solen och värmen håller i sig till helgen. Då kanske man kan börja att påta lite i trädgården.

2016-03-13

Mättande

Nu har helgen susat förbi och man har hunnit med hälften av det man hade tänkt att man skulle göra. Jag skulle tex. göra papier mache ägg. Jo då, jag har gjort klistret till dom, men längre kom jag inte. Vi skulle linda in våra kablar bakom tv:n så att det ser lite snyggt ut och inte som ett råttbo. Men det har vi inte gjort, så det ser lika jä..igt ut ännu. Men jag har bakat gott matbröd som jag vill dela med mig till er. Det är så mycket gott i det och riktigt mättande också. Här hittar ni receptet. Så nu ska jag ta mig en macka till Mästarnas mästare som börjar snart på tv.

2016-03-10

Bollar med godis

Har gjort chokladbollar med center inrullad i bollen. Om dom är goda får jag veta i morgon när gubben lämnar rapport från hans jobb. Det var nämligen hans tur att ha med sig fikabröd i morgon. Så vi får se om hans arbetskamrater tycker dom är okej, för då kan man göra dom fler gånger. Hittade receptet här.
 
 
 


2016-03-08

Vardag igen

Då var det redan tisdagskväll och i morgon är det halvtid på veckan. Såg att buketten på köksbordet börjar ge vika redan. Så får se om jag kan hitta något nytt i morgon på gubbens jobb. Så man har något fräscht till helgen på köksbordet igen.
 


2016-03-05

Bröllop

Igår låg det ett kuvert i brevlådan med detta fina kort inuti. Vi har nu fått inbjudan till dottern och mågens bröllop i sommar. Ja, vi har vetat om det innan. Men nu känns det som jag kan berätta det här på bloggen. Det ska bli så kul att få gå på ett bröllop. När vår största flicka gifte sig för ett par år sedan, överraskade dom alla i släkten och sina vänner med att gifta sig i smyg.

2016-03-03

Morgon o kväll

Jisses vad veckorna rusar fram. Måndagarna är sega som vanligt, men sedan sätter det fart. Vi kommer hem rätt sent dom dagar som vi hälsar på gubbens far på korttidsboendet som han är på nu. När man sedan kommer hem har man lite som ska göras innan det blir kväll i huset. Då är man för trött för att sätta sig vid datorn och blogga. Idag när jag kom till gubbens jobb för att hämta honom köpte jag en knippe tulpaner och en bukett med ranunkler att ha på köksbordet. Blev en fin färgklick till helgen.