2016-10-31

Tog bilen

Igår tog vi bilen och åkte upp till El Pinet för att sola och bada. Vi var där i somras och tyckte den var fin. Vattentemperaturen håller sig fortfarande på 23 grader, så ett dopp klarar man av. Hörde att vår pool på området höll bara 21 grader.
När vi kom hem blev det egna hamburgare med bladpersilja i och grönsaker i ugnen.



Playa El Pinet.

Santa Pola som man ser där borta.


Blandade grönsaker.


Hemmagjorda hamburgare.

Färdigt att äta, och mätta blev vi.

2016-10-30

Sallad

Igår åt vi kyckling med en jättegod och fräsch päronsallad till. Receptet hittade jag hos Anna som brukar ha många goda recept som hon delar med sig.

2016-10-29

Nytaget

Det är lite processer innan ett husköp blir klart här nere i Spanien. Det är både det ena och andra som måste fixas innan affären är helt klar. Igår skrev advokaten i ett mail att vi var tvungna att ta nya passkort för NIE-nummer som man måste ha när man köper fastighet i Spanien. Det här var vi tvungna att fixa tills på onsdag, för då ska vi till polisen för att ordna detta.
Så igår gjorde vi det när det var lite mulet på förmiddagen här nere hos oss. Vi såg att man kunde ta passfoto hos en optiker som ligger i närheten av Mercadona där vi handlar mat. Det var inte dyrt alls, 7€ för en hel drös med kort.
Idag är det marknad igen ute på vår gata. Som vanligt blir det lite frukt och grönt som inhandlas. Det bästa är att dom stånden ligger nästan precis vid oss när vi kliver ut på gatan. Så man behöver inte trängas så mycket för att få det man vill ha.
Det här kortet var inte giltigt eftersom vi båda är på samma bild. Annars är det här kortet rätt så nytaget och båda nykammade.

2016-10-28

Grattis

I morse redan vid sju snåret ringde vi och grattade vår dotter som fyller år idag. Hon satt då i sängen och åt tårta och öppnade paket.
Stort grattis till dig vår lilla smula och ha en jättefin dag nu.






2016-10-27

Sillamacka

Vi brukar alltid ha med oss några burkar sill när vi åker på semester. Så man kan göra sig en sillmacka på en bit knäckebröd. För lite sälta i värmen och ett glas kallt öl är aldrig fel.
För ett par dagar sedan fick vi se att dom öppnat ett nytt ställe här i Playa Flamenca. Affären inriktar sig att ta hem specialvaror för olika länder. Vi var tvungna att gå in och kolla vad som fanns, och mycket riktigt så fanns den stora glasburken med sill där på hyllan. Men den var inte svenska Abbas utan något norskt märke, men den smakar nog detsamma tror jag. Så om suget faller på när vi är utan sill, så vet vi vart vi ska gå nu. Såg när vi skulle betala och gå ut att Marabou Schweizernöt verkar att sälja bäst bland chokladen på hyllan, för där låg det bara en ynka chokladkaka kvar. Men ståndaktig som jag är (var för tillfället) så tog inte jag den. För jag hade redan annat (onyttigt) i vår kundvagn.
Hur gott är inte det här på en skala.

Den här kommer inte så långt efter den heller.

2016-10-26

En tripp till Torrevieja

Igår hade vi en avtalad tid med en advokat inne i Torrevieja för vårt husköp. Vi startade i god tid hemifrån vårt ställe för att ta oss in till Torrevieja. Vi hann till vårt möte med god marginal. Men man vet aldrig med så mycket trafik som det är här. Parkering är inte heller det lättaste precis. Vi hade tur igår att vi hittade en lucka. Men egentligen kanske man ska göra som spanjorerna, ställa sig där man tycker. För det verkar fungera utan att få böteslapp har vi sett.
När vi var klara tog vi oss ner till strandpromenaden för att fika. Vilken skillnad på liv och rörelse mot i somras. Nu kunde man gå obehindrat utan att trampa någon på fötterna.
Synd att vi missade Ami som bor i Torrevieja med sin man. Det rördes sig säkert bara om några minuter som vi missade varandra på, såg vi när vi mailade till varandra. Men vi får göra ett nytt försök igen.

Dessa köer, men vem har bråttom.


Dom här rullar fram obehindrat nu på strandpromenaden.

Alldeles lagom med folk.


Vi står framför dessa 2 som står olagligt.

2016-10-25

Ätbart sa gubben

Igår när vi åkte till Mercadona och handlade köpte jag även bakpulver. Tänkte att någon form skulle jag väl hitta i huset som vi hyr för att kunna göra en sockerkaka. Jag hittade en glasform som verkade helt okej, och tänkte att det jäser inte över kanten på den. Så jag började att vispa ihop kakan och piffade till den lite extra genom att dela några praliner och sticka ner dom i kakan. In med den i ugnen och sedan ha koll på tiden. När jag nästa gång öppnade luckan för att känna om den var klar, blev jag jätte paff av det jag såg. Där i ugnen var en sockerkaka som var så platt att den inte tangerade kanten på formen. Hur sjutton kan detta hända när jag gjort precis som man ska göra tänkte jag. Tills jag ställde upp den på bänken och fick se bakpulverpaketet. Shit, där hade jag svaret på min fråga. I min iver att få till en sockerkaka, hade jag helt glömt bort bakpulvret.
Men snäll som min gubbe är, sa han att det var inget fel på den där. Kanske en aning kompakt men helt ätbart.

2016-10-24

Tidig Måndag

Börjar bli lite orolig för mig och gubben. Vi går och lägger oss tidigare och tidigare om kvällarna och går upp tidigare och tidigare om mornarna. Här nere är klockan bara 21.00 när vi stupar i säng, hemma kommer jag inte i säng förens vid 23.00 - 23.30 en vanlig vardag. I morse hade jag vänt och vridit på mig en bra stund innan jag gav upp och gick upp. Då var klockan bara 06.00 och det var becksvart utanför fönstret. Svart är det fortfarande fast klockan hunnit bli 08.00 snart, men det blir skillnad nästa vecka då vi kör vintertid igen.
Nu har vi fått ner frukosten och kaffet och kollat på tv4:as morgonnyheter. Skrivit inköpslista för inhandlingen idag. Innan vi handlar ska vi till mäklaren för ytterligare formaliteter. Sedan blir det hem med varorna och göra lite lunch.
Eftermiddagen blir att gå bort till stora köpcentret och köpa lite krimskrams till paketkalendrarna till våra barnbarn. Så ska vi kolla lite möbler till vårt hus och möblera i våra huvuden.

2016-10-23

Marknad

Eftersom vi bor precis vid marknadsgatan så tar vi oss en liten runda varje lördag när den är. Vi besöker frukt och grönsaksstånden och det sista vi gör innan vi går hem igen, är att köpa grillad kyckling. Antingen äter man kycklingen med en gång och sitter och sliter och gnagar ben. Eller så brukar jag vänta tills den blivit kall och rensa den och sedan ha köttet till en god kycklingsallad. Eller rensa den, göra en god sås till och så lite pasta på det. Ja, listan kan bli hur lång som helst för att äta kycklingen på olika sätt.
Goda grönsaker för billig peng.

Undra hur många kycklingar dom säljer på en marknadsdag.

2016-10-22

Då var man med hus

När vi vaknade i morse hade vi inte en aning om att vi skulle vara husägare kl.12.00 idag. Vi har haft ett hus nu några dagar som varit jätteintressant för oss. Vi lade ett bud på det i mitten av veckan, som vi fick svar på igår att dom inte godtog. Så dom gav oss ett motbud igår som vi försökte att pressa igen. Idag när vi kom hem från marknaden hade mäklaren skrivit att till detta pris som dom nu gett kunde dom sträcka sig, men detta var det absolut sista pris, och lägre tänkte dom inte gå. Så på den vägen är det. Vi godtog det och nu är vi husägare.








2016-10-21

Fredag även här

När det är fredag vill man ha något gott, både att äta och dricka. Vi hade inte plockat fram något ur frysen att äta idag. Så det blev restaurangbesök istället och jag klagar inte ett dugg. Skönt att bara sätta sig till bords ibland. Ha en fin fredagskväll.
Lite 5% bubbel och så några praliner till det.

2016-10-20

Lite höstrusk

Inget sol och badväder idag heller precis. Visst det var folk på stranden när vi var ute och gick idag och även några som badade. Men vi tog oss en rejäl promenad istället och diskuterade hus och lite annat också, fast mest hus. Jisses så svårt det här är att hitta det rätta fast det finns miljoner objekt till salu här nere.
När vi kom hem på eftermiddagen blev det middag ute på vår baksida och ett parti kort. Men vi fick sluta tvärt, för helt plötsligt öppnande sig himlen och det började att regna och åskan började att gå. Sedan försvann internet och det kom inte tillbaka förens vid 20.30 igen. Så jag hittade en gammal film på tv4 film som jag såg Guess Who med bland annat Ashton Kutcher.
 
 

2016-10-19

Höga insatser, NOT

Jag och gubben brukar spela en hel del kort på våra resor. Men även hemma brukar kortleken åka fram ibland och vi kör ett parti.
Just nu är det Gin Rummy som vi spelar, det är ett kortspel som går ut på att samla triss, fyrtal och stegar i 15 olika omgångar. Rätt kul och det tar sin lilla tid.
Idag har vi varit runt med mäklaren och kollat en del objekt. Vi får se hur det här slutar nu.

2016-10-18

Riktigt nöjd

När vi kom ner hit hade jag tagit med mig en liten väska för att kunna ha mobil och solbrillorna i. Tycker det är jobbigt att gå och bära mobil och glasögonfodral i båda händerna när vi är ute och går. Men tyvärr så var denna lilla sak som jag stoppat ned alldeles för liten för min mobil, om jag inte skulle pressa ner den i väskan. Så när vi var på Primark och köpte tofflor så köpte jag även en ny liten väska för knappt 60:-. Nu hör det till saken att det var faktiskt inte jag som hittade denna lilla söta sak. Utan det var min gubbe som valde den och jag tyckte faktiskt den var snygg.
Här får det plats både mobil, glasögon, cerat, näsdukar, hörlurar och tuggummi. Men den är liten :)

2016-10-17

Nu är vi på G igen

I morgon ska vi träffa första mäklaren för ett snack och kanske kolla på något. Det som vi var intresserade av hemma innan vi kom hit är redan sålt. På onsdag är det mäklare numero dos som vi ska träffa. Han har något som vi tycker verkar vara något för oss.
Vi har rätt många måsten för att det ska kännas rätt. Sen kan man väl rucka på något av alla dom om man nu fastnar för något.
Det här går bort, men läget är superbra annars.

2016-10-16

Söppe

När vi handlade igår fick se färdigpaketerade soppgrönsaker precis som hemma i Sverige. Så ett paket åkte ner i vagnen + kycklingbuljongtärningar. Så idag blev det kycklingsoppa( kycklingen från marknaden igår) med rotfrukter och en burk majs åkte ner också. En knäckemacka och ett glas öl till detta, så blev man mätt även denna dag.

2016-10-15

Installerad

Nu är man trött i ögonen så det svider efter en lång dag. Gick upp 03.45 i morse för att vara klar när grabben kom och hämtade oss vid 04.30. Sedan bar det iväg till flyget som gick 06.40.
När vi landade i Alicante blev vi hämtade för att checka ut bilen på Umbrella som parkeringen heter. Efter det tog vi oss sakta ner till Playa Flamenca. Men idag är det marknad och vårt ställe vi hyrt ligger såklart på den gatan. Så att komma in med bilen på gatan är tvärnobben. Så gubben släppte av mig så nära som vi bara kunde komma med resväskorna. Sedan var det bara att knalla till huset.
När vi packat upp vårt resebagage gick vi ut på marknaden och köpte grillad kyckling och frukt. Hem igen och in med grejerna. Sedan dörrknackning i huset vi hyrde i augusti när vi var här. Där hade vi bunkrat lite saker till denna gång. Bland annat vår dramaten fullproppad med grejer. Hem igen med sakerna, och då pajade vår gamla dramaten på vägen hem. Ett hjul föll av och gick inte att laga. Men den har hållt i många år här nere. 
Nu gick vi till bilen och styrde kosan till Mercadona för att fylla upp kylskåpet med allt man behöver. Hem igen lasta ur och in i kyl o frys. Nu kurrade det rejält i magen, så vi gick till La Zenia köpcenter och tog en pizza. Efter det in på Primark och köpte oss ett par tofflor. En snabbis till Alcampo och köpte en ny dramaten. Nu var vi äntligen på väg hem, förutom att vi slank förbi vår gamla adress som vi bott på när vi varit här förutom i år då. Där hämtade vi vår stekplatta som dom ställt ut på sin balkong.
Men nu är det bara att tvätta bort ansiktet och sedan hoppa i säng för att somna ovaggad och vakna i morgon till en ny dag.

2016-10-14

Fredagsmys

Nu har vi ätit rapsgris och klyftpotatis med ingefära/chilisås till. Givetvis med ett glas rött som var riktigt gott fast det var en billig flaska jag hittade på systemet.
Nu återstår bara packningen för resan i morgon innan vi tar fredagsmys här.
 

2016-10-13

Nu är det höst på riktigt

Nu håller sig termometern mellan 4 till 8 grader hela dagarna, då är det höst på riktigt tycker jag. Så nu eldas det för fullt här hemma och tänds en massa ljus på kvällarna.
Sedan blir det även lite seriemaraton den här årstiden, och ikväll blir det sista avsnittet på The night of. En miniserie i 8 delar som handlar om en kille som tjuvlånar sin pappas taxi och sedan händer allt.



 

2016-10-10

Nu har man testat

Ikväll provade vi årgångsglöggen, och vad tyckte vi då. Jo, den var god och inte för söt, utan snäppet lite syrlig istället. Nu har jag aldrig smakat på kråkbär innan, så jag kan inte säga om den smakade mycket av dom. Men kryddnejlika både luktade och smakade det. Ja, som sagt glöggkryddor i det stora hela alltså. Helt okej i min smak, men ingen wow upplevelse.

  

2016-10-09

Nästan alla

Det är inte alltid man får ihop hela våran flock för att käka och umgås. Denna gång var en i Stockholm, en på fotbollscup och en på underbara Bali. Men vi andra hade en trevlig lördag med grillning och en massa snack och skratt. Så mycket prat så jag glömde helt bort kameran, och det hör ju inte till vanligheten precis.
Idag är det mulet och trist väder här hos oss. Men jag och gubben ska ta tag i alla palmer och försöka få in dom för vinterförvaring. Den nya ägaren vill gärna ta över dom, och har även erbjudit sig att komma och hjälpa till.

Bra bevis på att det smakade bra.


Fruktpaj på chokladbotten och vaniljkräm.


Ett varsitt glas rött när alla gått hem och diskmaskinen gör sitt jobb.


2016-10-07

Nu går vi vidare

Nu snart är detta en epok och ett minne blott och vi går vidare i våra liv. Idag har vi skrivit på pappren och överlåtit vårt hus till en ny familj, som tar det i besittning februari 2017.
Vi har bott i vårt härliga, stora hus i snart 26 år. Upplevt en massa fantastiska saker med våra barn och familj, men nu drar vi vidare. Vi flyttar nu till lägenhet och kommer att blir stadsbor.
Dessa tankar att flytta till stan, har många gånger varit på tapeten när barnen skulle börja gymnasiet. Att vi då skulle flytta in till stan så att dom slapp ha så lång ressträcka. Men så blev det aldrig då, utan vi blev kvar. Men nu var tiden inne och gubben och jag känner oss klara och redo.
Dom som köpt vårt hus är en familj med 4 barn och vi tycker det känns helt rätt och okej och vi hoppas att dom kommer att supertrivas precis som vi gjort i alla år som vi bott här.

2016-10-05

Bra att ha

Något som jag tycker är bra att ha i frysen är smördegsplattor. Går alltid snabbt att fixa något smarrigt med dom om det kommer oväntat besök. Sist garnerade jag mina med hemmagjort äpplemos och äppelklyftor med kanel på. In i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Sedan är det bara att servera dom som dom är. Eller kanske med en klick glass till.
 

2016-10-03

Nu är det gjort

Som vanligt är jag tidigt ute med att göra en förhandsbeställning på årets Blossa glögg. I år tror jag att det är en hit faktiskt. Ni kan läsa om den här.
 

2016-10-02

Avkoppling

Stack redan i fredagseftermiddag ner till skärgården för att andas in en massa skön höstluft och bara koppla av. Ingen tv, dator eller annan kommunikation på 2 dagar. Utan bara sol, vind och vatten och en sköna skogspromenader.