2017-09-18

Kaka med kaffeglasyr

Hade ju med mig en kaka till mamma igår som var rackarns god faktiskt. Lite som en kladdkaka men ändå inte.

2 st. ägg
3 dl. socker
2,5 dl. vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk. bakpulver
150 g. smör
1,5 dl. kallt vatten

Glasyren
0,5 dl. kakao
1,5 dl florsocker
3 msk. starkt kaffe
2 msk. smör

Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Smält smöret i micron eller på spisen och blanda sedan med vattnet. Blanda ihop de torra ingredienserna med äggsmeten och rör sist ner vattnet och smöret. Grädda kakan i en springform i ca. 40 minuter på 175 grader. Rör ihop glasyren under tiden. Vänta tills kakan har svalnat lite när den är klar, och häll sedan glasyren över den. Servera den gärna med lite vispgrädde. Jag garnerade även min med hallon och blåbär.



3 kommentarer:

  1. Sååå himla gott! Men efter 53 dagar med efterrätts- och kakbufféer så håller jag lite låg profil när det gäller godsaker. Av det söta slaget i alla fall - din squashgratäng har jag testat nu och den var superdupergod! :-D

    SvaraRadera
  2. Den både ser och låter jättegod. Kram

    SvaraRadera
  3. Kan bara säga en sak; MUMS! Kram=)

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.