2018-05-25

Mogna bananer

Ett recept på 2 ingredienser + en valfri ingrediens om man så vill, och det brukar man vilja 😋.
Så här busenkelt är det att göra dessa banankakor som även är nyttiga samtidigt som dom är goda.

Banankakor
1 st övermogen banan
2 1/2 dl havregryn
valfri ingrediens som kanel, russin, mörk choklad eller nötter.

Blanda alla ingredienserna i en skål(jag blandade med händerna).
Forma degen till runda platta kakor
Grädda kakorna i ugnen i ca. 15-20 minuter på 175 grader.





Mina fick lite jordnötssmör på sig och en skivad jordgubbe som topping till kvällsfikat.

13 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Jag ska absolut testa det :D Det lät väldigt gott med jordnötssmör och jordgubbar.

    Kram och ha en härlig fredag!

    SvaraRadera
  2. Såg väldans smarrigt ut! :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  3. Toppentips! ��

    SvaraRadera
  4. Mums, det låter gott. Och mättande. Kram.

    SvaraRadera
  5. Jösses var får Du allt ifrån. Du är inte tveksam, det är bara att prova. Försök samla Dina underbara recept till något ännu större. Lyvka tilllilla vän-

    SvaraRadera
  6. Mums så gott, måste testas snart. Kram Eva

    SvaraRadera
  7. kollade i dag hos påhittiga Colorell, tänkte på Doig då. Hon hade gjort Syrensaft, såg oclkså läckert ut. Jaa kan man göra Fl'ädersaft så går det väl med Syren också. Men Fläder är ju jätteviktigt att det är den gamla soprten av Fläder. Roligt att läsa om alla förslag, eller hur.

    SvaraRadera
  8. Sådana enkla saker gillas :)
    Ser smarrigt ut
    Kram och ha en fortsatt trevlig kväll

    SvaraRadera
  9. Hej Carin,
    Jag vill börja med att tacka för alla dina kommentarer på min blogg!
    Mums mums! Jag kommer till dig och äter frukost!
    Såg att det är varmare här i Dalarna än hos er i Spanien. Men vi har en miljon mygg...
    Kram och njut av dagen!
    Anneli

    SvaraRadera
  10. Gott! Det receptet tar jag direkt!
    Önskar dig en sköööööön lördag...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  11. Det var länge sedan jag smakade på banankaka. Övermogna bananer brukar jag skiva och lägga i frysen. Sen tar jag fram några och lägger i smoothies. Ger lite sötma och en gräddig konsistens.

    Soliga Kramar Anna

    SvaraRadera
  12. Tack för tipset på ett enkelt recept. Det Supergott ut.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.