2019-11-19

Första saffransbaket


Igår när jag kom hem från jobbet fick jag sådan lust att baka saffransbullar. Hade köpt saffran för ett tag sedan på Mercadona som nu har legat på köksbänken och bara väntat på att få bli omhändertagen.

Jag bakar alltid vanliga bullar när jag gör saffransbullar. Sådana där saffranskusar tycker jag blir så torra så fort och det är gott med fyllning i bullarna. Nu blev jag lite besviken för jag tyckte inte bullarna fick så mycket saffranssmak som jag velat (3 påsar) men färg fick de i alla fall.

Så när vi körde ett parti kortspel till kvällsfikat fick det bli en varsin bulle eller två kanske det blev, nu när jag tänker till lite extra.

Vi får se när nästa bak blir, om jag har i ännu fler påsar då för att känna saffransmaken lite mer.


Gjorde på en halv liter mjölk.

Gött 😋.

8 kommentarer:

  1. Håller med dig "vanliga" lussekatter blir rätt fort torra. Funkar hyfsat om man använder kesella. Vi äter inte mycket bullar eller saffransbröd, så jag brukar baka en liten omgång klassiska vanliga lussekatter för att det hör till ;)
    Skönt med mulna dagar så man "får" vara inomhus om man vill ;) :)
    Vi brukar också göra vit pizza med päron, så himla gott! Ska kanske göra det som fredagsmys den här veckan? ;)
    Kram och ha en fin tisdag!
    /Maria

    SvaraRadera
  2. Jag gör också den sortens bullar för lussekatter kan bli torra. Jag har hört att den saffran som säljs utomlands inte håller så hög kvalitet och därför ger väldigt lite smak. Kanske ligger det något i det.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Såg smarrigt ut det där! :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  4. Nybakade (saffrans)bullar med kall mjölk... så gott.. :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Nu kan jag ju tyvärr inte smaka på dina bullar. Men dom såg väldigt goda ut. Skulle gärna provat en eller två. =)
    Jag ska baka pepparkakor med barnbarnen till advent. Vi bestämde oss för att skippa godistillverkningen.
    Köpte lussekatter på Willys igår som var väldigt saftiga och goda. Kram Carina

    SvaraRadera
  6. Mums, mums, mums...Det ser helt underbart gott ut!

    Kramen och ha en fin kväll!

    Anneli

    SvaraRadera
  7. Älskar saffransbröd i alla former. Har gjort liknande du någon gång men jag är bra förtjust i lussekatter. Om man fryser och tinar i micron så blir det inte torrt tycker jag. Utifall om så kan man doppa dem i kaffet. Mums! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  8. Mums, vilket mjöl bakar du på? Finns ju fler olika sorter. Hittar inget som funkar till fläskpannkaka 😂 Ha en fin helg

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.