2019-11-22

Torsdag som blev som lite fredag


Bara ett snabbt och enkelt motionspass på förmiddagen sedan var jobbdagen slut. Åkte direkt till Mercadona och köpte juiceapelsiner och lite grönt som var slut i kylen innan vi åkte hem.

Vår svenska granne sa vi hej då och god jul och gott nytt år till innan vi stack iväg till jobbet på morgonen. För de åker hem till Sverige över jul och nyår (precis som vi). De hade hängt en påse på grinden med lite matvaror i när de tömt kylen. Det var tomater, lök, muffins och en varsin creme catalan i folieform.

Köpte en burk tryffelpasta (gubben) för ett tag sedan som jag tyckte kanske lite var ett dumköp. Den har nu stått i kylen utan att blivit använd. Så den tänkte jag skulle kunna komma till användning i middagen igår.

Det fick bli en middag som går snabbt men ändå är lite lyx och fredagsfeeling på. För torsdagen var som lite fredag eftersom det var sista dagen i min jobbvecka.

Så på ca. 30 minuter var hela rätten klar och stod på bordet. Bara att hugga in och njuta av smakerna. Den här rätten kommer stå på bordet fler gånger för det var så himla gott. Så tryffelpastan var ett braköp som nu kommit till användning, och kommer att användas fler gånger.


De få ingredienserna som var i tryffelsåsen.

 Ett glas rött blev det till tryffelpastan. Hade skrivit på baksidan av vinflaskan att den kostat 2,65€.

 Krämig god tryffelpasta med massor av riven parmesan över.

En varsin färdig chokladfondant åkte ner i påsen när vi handlade. Var mycket god till kvällsfikat.

3 kommentarer:

  1. Såg gott ut med tryffel pastan. Chokladfondanten såg inte heller ut att smaka annat än chokladigt härligt.
    Blev inspirerad av den. Så nu ska jag fixa en kladdkaka med massa choklad till kvällskaffet.
    Trevlig helg. Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Såg verkligen gott ut det där! Så bra att gubben fick upprättelse för sitt "dumköp" :-D
    Ha en fin fredag! Väntar på regnet, ser fram emot en dag i soffan ;-)

    SvaraRadera
  3. Jag har lite svårt för tryffel om det blir för mycket. Chokladfondanten däremot... Så god den ser ut!

    Kram och trevlig fredag!

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.