2020-01-22

Stillat suget


Vaknade till regn och åska igår morse med. Så jag bestämde mig rätt så snabbt att tisdagen skulle bli en städdag. För när man inte kan gå utanför dörren eller behöver gå utanför dörren när det är skitväder, kan man göra nytta inomhus istället.

Så efter frukost körde jag igång och gubben hängde på lite han med. Han tog dammsugaren och gjorde rent filtren i våra AC som behövdes göras. Det är mycket damm och partiklar som samlas där.

Vid middagstid höll man på att hoppa högt för utanför fönstret sken solen fick jag se. Fick se grannen utanför som höll på att torka sitt staket från all sand som följt med i regnet. Kände att det var dags att bjuda in dem på kaffe. Så jag stack ut huvudet och tjoade till och undrade om de var sugna på fika om ett tag. Samtidigt tänker jag, vad har jag att bjuda på till kaffet. Visst ja, en påse saffransbullar fanns kvar i frysen.

Men när jag skulle plocka fram den kom jag ihåg att jag köpte färdig smördeg sist vi var och handlade. Så på med ugnen, fram med mixern och elvispen. Nu skulle det bli wienersemlor hade jag bestämt. Jag älskar vanliga semlor och det finns inte här i Spanien. Men jag försöker att få tag i någon i Sverige om vi åker hem under semelperioden.

Mina wienersemlor gick fort att göra även om jag fick göra mandelmassan själv också. För jag hade spansk skalad mandel hemma som jag mixade med en äggvita, lite mjölk och lite strösocker.

Så när grannen ringde på stod bordet redan färdigdukat med varsin egenkomponerad wienersemla till kaffet. Så nu är mitt semelbehov stillat för stunden som tur är, phuuuuuuuuuu.

När vi fikat klart och pratat av oss ett tag gick grannen hem till sig igen och jag fortsatte att städa klart.

Solen var inte framme så värst länge heller utan försvann rätt så fort igen. Och en rejäl regnskur kom framåt kvällen också.


Bara att sätta sig till bords.
 Bra när man har en rulle smördeg i kylen.

Hembakade Wienersemlor.

11 kommentarer:

  1. Jag börjar bli sugen på semlor. Så gott. Kram.

    SvaraRadera
  2. Vi passade på att njuta lite i solen när den kom fram som snabbast medans vi gjorde våra ärenden :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset med semlorna, ser gott ut.
    Har nyligen hittat till din blogg, intressant att läsa om ert nya liv i Spanien. Du skrev härom dagen om de positiva känslorna med flytten.
    Blir lite nyfiken, hur kom det sig att ni flyttat, vad avgjorde? Ni arbetar där så långt jag förstår. Hur är det att komma in på arbetsmarknaden?
    Du kanske tidigare berättat om er flytt.
    Ser ut som ni har ett trivsamt boende och fin gemenskap med andra svenskar.
    Lite undringar som jag hoppas att du inte upplever påträngande.

    Fin dag till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det har jag skrivit om tidigare.
      Det här har varit vår dröm i många år och när saker och ting gjorde så att den kunde gå i uppfyllelse slog vi till, för man lever bara en gång.
      Jobbet är genom känningar och är långt ifrån något heltidsjobb.

      Radera
  4. Wow, det var imponerande snabbt som du fixade till wienersemlor till er. Vilket smart och smidigt sätt att tillaga dem p. De ser verkligen delikata ut!

    Kram och ha en bra onsdag!

    SvaraRadera
  5. Det såg verkligen gott ut :)
    Vanliga semlor kan du få tag på i den norska butiken Scandigo här inne i stan. Tror även att Matboden i Torremarina brukar sälja!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Dina wiener semlor såg goda ut, godare än vanliga som jag inte är så förtjust i. Köper vaniljsemlor när det finns, dom gillar jag.
    Vad skönt att ni fick lite sol efter allt regnande.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  7. Jag är inte så förtjust i semlor... men DOM DÄR skulle jag gilla!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Jösses vad du är händig i köket! :-)

    Hoppas solen är tillbaks på riktigt nu!

    SvaraRadera
  9. Jag läste en kommentar online från en Los Angeles-baserad journalist avslöjar hur hon hittar en verklig kärlekspartner (mannen) 2 månader efter att hennes ex-pojkvän bröt upp med henne, med hjälp av en Love spellcaster.
    Jag skickar ett e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa Kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är det verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
    Så tur för mig att jag stötte på oduduwa e-postkontakt i ett blogginlägg. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, startade en trollformel för mina räkning för att återfå min ex-man med sin trollformel och magi.
    Jag är gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
    Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek (åtminstone så är det som det känns).
    Jag är glad och tacksam för den här stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att detta också fungerar för dig, 100% säker.
    kontakta Dr.Oduduwa för brådskande hjälp för att fixa ditt trasiga äktenskap via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
    han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
    * Love Spells Win-Back Ex-älskare
    * Magi för framgång och marknadsföring
    * lycklig charm - BUSINESS STAR
    * avdelningar - SKYDDSHOOK
    * förbannelse upplösning
    * andlig rening
    * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
    * dekret magi, STAV LOTTERI & VIN-SPEL STAV
    Att läsa artiklar på internet hjälper verkligen mycket med att ge en snabb och brådskande lösning på livsproblem.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.