2020-01-26

Vi gjorde något


Dagen blev inte så jättelång igår kändes det som eftersom det blev en megalång sovmorgon. Men ibland behöver man en sådan fast det inte händer så ofta.

Men vi var en sväng borta på La Zenia och kollade runt lite. Jag köpte nya doftpinnar på Conforama. Brukar alltid köpa mina i Chinobutikerna annars, men det kan vara kul att testa något nytt.

Resten av dagen var vi bara hemma och tog det lugnt. Käkade, spelade kort, åt godis och såg ifatt på tv:n.

Det vi åt till middagen var parmesangratinerade rödbetor och kalkonkotletter. Receptet hittade jag här men jag följde inte det till punkt och pricka eftersom jag inte hade allt hemma.

Glassen till kvällskaffet blev så jäkla god och försvann med ett nafs. Hade 2 st. äpplen som varken jag eller gubben ville sätta tänderna i, mjöliga och mjuka. Så jag skivade de i tärningar stekte de lite snabbt i smör och kanel. Lät de svalna under tiden som jag fixade ihop glassen med mixern. Glassen gjordes på 2 st skivade frusna bananer. Hade lite kvar av mandelmassan som jag gjorde till semlorna häromdagen som åkte ner i mixern med, och sedan en liten skvätt mjölk. När mixern gjort det till glass rörde jag ner äpplena. Toppade med karamellsås och nötter.




5 kommentarer:

  1. Rödbetorna lät intressant att testa. Jag har några kvar som det börjar bli dags att äta upp :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Huvudrätten i all ära men efterrätten lät verkligen vansinnigt god. Du är en expert på att få till det där lilla extra och använda upp matvarorna som finns hemma. Själv hade jag förmodligen kastat äpplena...

    Kram och ha en härlig söndag!

    SvaraRadera
  3. Ibland är det riktigt skönt med sovmorgon. Kram.

    SvaraRadera
  4. Så gott det såg ut! :-)
    Sovmorgon är inte dumt det - det fick vi också idag eftersom vi åkte västerut med båten :-)

    SvaraRadera
  5. Skönt med sovmorgon, samma här kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.