2020-05-01

Sista dagen i April


Sista April och Valborgsmässoafton för oss svenskar. Här i Spanien firas inte detta utan här tänds det eldar på stränderna i Juni istället. Men i år har jag också läst och hört att alla Valborgsmässoeldar var inställda som allting annat är som har med folksamlingar att göra.

Men det var torsdag och dags för att komma utanför grindarna och bege sig till Mercadona. När jag kom ner till rondellen vid affären hade polisen en kontroll där. För att kolla alla bilister vart de var på väg någonstans. Sådana kontroller har funnits nu sedan den 15 mars lite var stans. För att kolla så vi gör som vi har blivit tillsagda att göra, och inte är ute och åker "bara för att", som en tonåring skulle ha sagt.

På eftermiddagen gick vi upp på takterrassen och satte oss. I vårt lilla hörn där uppe var det någorlunda lä från blåsten. Det blåste inte kallt, men man vill försöka undvika blåsten. Vi tog oss en Limoncellodrink och satt och njöt där ett bra tag.

Middagen igår blev smörgåstårta som jag hade blivit så himla sugen på när jag sett Marias smörgåstårtor. Men det konstiga med mig är. Att när jag äter smörgåstårta, så är jag inte så värst sugen längre. En bit sedan är jag mätt. Tycker det blir lite mastigt, samtidigt som jag gillar det. Men nu har jag ätit och stillat suget efter det på ett bra tag. Nu blev det ju över och gubben tyckte vi kunde ha det som lunch idag 🤐.

Tomt som vanligt nu på vår gata.

 Plockade grässtrån på vägen hem från affären.

 En Limoncellodrink i solgasset.

Middagen som blev en smörgåstårta.

6 kommentarer:

  1. Vilken otrolig smörgåstårta! Kanske en kylskåpsrensning kan resultera i en? Fast lika smaskig som din kan den aldrig bli!

    Glad sköna maj!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Håller med om att smörgåstårta är mastigt. Men din såg verkligen supergod ut. Fräsch och inte så "tung"
    Kram

    SvaraRadera
  3. Kul med en annorlunda smörgåstårta.
    Skönt att ni snart får börja gå ut utanför ert område igen.
    Och tillsammans. Det blir ju bra.
    Ha en bra första maj i solen.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  4. Precis så känner jag också. Jag kan längta efter smörgåstårta men efter en bit är suget stillat och så dröjer det länge till nästa gång. Det såg i alla fall väldigt gott ut och även drinken.

    Kram och ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  5. Å, hemlagad smörgåstårta. Det var länge sedan. Kram.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.