2020-05-18

Sköna söndag


Ja det fanns det ett tv-program som hette på mitten utav 80-talet, -kommer ni ihåg det? Men nu syftade jag inte på tv-programmet med rubriken, utan att vi hade en riktigt skön söndag helt enkelt.

Vi strosade omkring i nationaldräkten lite extra länge. Jag tog en sväng med dammvippan och snabeldraken innan ombyte och utgång. Just det, jag satte en bröddeg på långjäsning också.

Vi tog ingen promenad mer än på tomten i väldigt behaglig takt. Båda gick vi runt och påtade med växterna. Jag tog takterrassens blommor när jag sopade av golvet. 

Sedan tog vi den välbehövliga powernapen i varsin solstol efter allt slit 😁 med blommorna. Finns det något skönare än att slumra till ett tag i solstolen. -Jo det finns det, det bästa är när solstolen står vid havet så man hör ljudet från vattnet.

Så här fortskred dagen i ett skönt tempo. Till middag blev det pasta, snabbt och enkelt. Sedan gjorde jag en rabarberpaj som vi tog till tv:n senare på kvällen. Vi åt den med andakt och tänkte på att det var guld vi stoppade i munnen.

Har ni sett serien på Netflix "La casa de papel". Alla våra vänner har pratat så varmt om den, att den är så bra. Brorsan frågade för länge sedan när vi var i Sverige om vi sett den. Men nej, det hade vi inte. Men nu har vi börjat att se den, och jag sitter med öronen på helspänn för att snappa upp lite spanska ord och fraser. Men det är inte lätt när orden är som ett smatterband när de säger något.

Vår fredskalla blommar nu.

 Även den här fina Kannan har fått fina blomstänglar.

 Gjorde ett långpannebröd igen. Så gott att rosta på morgonen.

Säger bara mmmmmmmmmmmm så god.


7 kommentarer:

  1. En powernap är aldrig fel
    Helst när man jobbat så hårt ;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ni måste ta det lite lugnt och inte jobba så hårt. Tänk på att det ändå var söndag och då ska man helga vilodagen ;-)

    Ha en bra start på veckan!

    SvaraRadera
  3. Vilken fredskalla! Jag som tyckte att min var fin, ha ha! Vad gödslar ni med? Kan ju bero på värmen också. Rabarberpaj med vaniljsås det ska jag nog fixa till idag. Långpannebrödet finns det recept? Jag kan leta lite, det ser gott ut och så smart att baka i långpannan. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag googlade på långpannebröd, sedan blev det en mix från olika recept.
      Rågmjöl ?, vetemjöl ?, jäst 50g., smör 50g., vatten 4dl., solrosfrön 1 näve, ljusa vallmofrön garnera brödet, ljus sirap 1/2 dl., yoghurt 2 dl., 1 ägg att pensla med. Ugnen på 200 grader, ca.20-25 minuter.
      Kram Carin

      Radera
  4. Så gott med nybakat bröd! Husse köpte ostfrallor i går och det gav guldkant på frukost tillvaron :D Ni äter alltid så gott!

    SvaraRadera
  5. Vi har jobbat som tusan hela helgen så jag ska nog ta en powernapp på soffan snart fast det är måndag :) Kört runt med snabeldraken på morgonen o städat badrummet . Duschkabinen fick sig en extra omgång. Efter lunch o dusch ska jag åka o jobba ett dygnspass. Ha en fin Måndag //Christina.

    SvaraRadera
  6. Rabarberpaj är super gott.
    Kram carina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.