2020-05-05

Var bara tvungen


Nyfiken som jag är, så var jag bara tvungen att prova Dalgona kaffe. Ja, ni vet det där fluffiga som man sett hur många bilder på som helst på nätet och insta.

Nu hade vi inte något snabbkaffe hemma, så det var något som måste köpas hem först. Men första gången (2 veckor sedan) jag skulle handla det, stod jag länge och valde mellan snabbkaffesorterna i Mercadona. Till slut tyckte jag att jag fick en briljant idé. Eftersom jag hade läst på en del inlägg att man kan tycka att det kan bli en stark kaffesmak. Så jag slog till och köpte snabbkaffe cappuccino istället.

Men så fel det blev när jag skull testa att göra kaffedrinken. Det ville inte bli något fluff alls, fast jag vispade så elvispen glödde nästan.

Så det var bara att köpa en burk vanligt snabbkaffe nästa gång jag var och handlade. Och när jag vispade detta så blev det fluff så in i bomben.

Men ska jag vara ärlig så var inte detta någon WOW-upplevelse tyckte jag. Visst, jag kommer säkert experimentera och testa detta fler gånger. Jag har ju två burkar snabbkaffe just nu i skåpet.

Dalgonakaffe
2 msk. snabbkaffe
2 msk. socker
2 msk. kokhett vatten

Vispa allt till ett fluffigt skum.
Häll i 2 dl mjölk i ett glas med is och toppa med fluffet.


Den första burken gick det inte så bra att få till något fluff med. Men burk nr.2 gick det bättre.

Jag gjorde mitt Dalgonakaffe till en kaffedrink istället. Det blev en skvätt whisky i mjölken.

Så provade jag att göra Dalgonaglass igår på frusna bananer. Och den kaffeglassen gick inte av för hackor.

6 kommentarer:

  1. Om inte annat ser det ju jättegott ut :)
    Kanske blanda lite valfri "likör" i mjölken för mer smak?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Skulle nog gärna provat glassen som ser väldigt god ut. Men kaffe med socker och mjölk tycker jag inte alls om. Osötat, starkt och varmt vill jag ha mitt kaffe.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Båda varianterna ser i alla fall väldigt goda ut! Själv visste jag inte ens vad det var för något.

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
  4. Jag hade inte hört talas om Dalgonakaffe...??? Ser jättegott ut! Jag gillar iofs kaffet bäst som det är. Svart och inget annat. Men en kaffedrink kan ju alltid slinka ner... Kanske skulle skvätta i lite rom ;) :) Men undrar om man inte skulle kunna ta varm mjölk, så man får en varm kaffedrink?
    Alltså glassen... den ser himmelskt god ut! Jag är ju barnsligt förtjust i blåbär... Mixade du bara frysta bananer med den där "kaffeskvätten" som du blandade ihop eller hur gjorde du? Hur fryser du in banan förresten, du mosar den först eller?
    Tack för tips om att googla bilder till ljuslyktorna också. Återstår att se om jag knåpar ihop några, så mycket idéer och många järn i elden jämt ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Tack provade kaffedrinken idag men utan alkohol, jättegod smakade som den min dotter gjorde till mig nyss. Ska testa glassen nån dag :) //Christina

    SvaraRadera
  6. Ser gott ut. Jag dricker tyvärr inte kaffe men det är nästan så att jag blir sugen på att ta upp det igen. Vad skönt att ni kan få gå ut lite mer nu. Kram //Tina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.