2020-06-11

Kan det bli mer pinsamt


Igår hade jag en läkartid för mammografiundersökning. Jag bad att få en tid till detta sist jag var hos läkaren. Så igår hade jag en tid 12.15 på Quiron för detta.

När det var min tur vid informationsdisken förklarade hon bakom den att de kommer att ropa upp mitt namn tre gånger för det är tre tester som ska göras. -Okej, sa jag och gick och satte mig i väntsalen. 

Inte en kvinnlig läkare syntes till, utan det var bara manliga läkare som sprang ut och in i olika dörrar. Inte så att jag har problem med manliga läkare. Men i Sverige var det bara kvinnor när jag gick på mammografin.

Efter en stund kom en manlig läkare och ropade upp mitt namn och jag följde med honom in på ett rum. Tyckte det var lite märkligt att jag inte såg den där bröstklämmarmaskinen i rummet, utan bara en brits och någon stor datoranläggning.

Han frågade om jag pratade spanska och jag sa nej. -Okej, sa han och pekade på omklädningsbåset och tittade på mig. Jag gick in och ställde mig där, och hörde att han sa på engelska till mig, -take of clothes. Så jag tog av mig tröja och bh och gick ut i rummet.

Han vänder sig om där han sitter vid sin datorn och säger, -NO, no, not the shirt. Jag står som ett fån och tvärvänder in i omklädningsbåset igen. Börjar snabbt ta på mig bh:n och t-shirten igen. Han ropar från rummet att jag ska ta av mig, the shorts.

-Va, vad är det här, skulle jag inte på mammografi, hade jag fattat helt fel när de ringde och gav mig tiden. Så jag frågade på engelska om det inte var mammografi jag skulle på. Jodå, visst skulle jag få göra en sådan, svarade han. Men först en röntgen på livmodern och äggstockarna som ingick i den tidigare gynekologundersökning som jag hade varit på för ett par veckor sedan.

Sedan låg jag där på britsen och kände mig skitdum tills det han skulle göra var klart. Sedan var det bara att gå ut och sätta sig och vänta på att bli uppropad igen, och hoppas på att det var mammografiundersökningen som skulle göras. Och det var det och sedan en ultraljudsundersökning på brösten med.

Konstigt att inte en och samma läkare kunde ha gjort dessa saker. Nej då, här var det tre stycken som var och en gjorde sitt. En röntgen, en bröstklämmare och en med ultraljudet. Men nu är detta gjort och det är bara att vänta på provsvaren.

Efter sjukhusbesöket åkte jag vidare till frissan, och klippte av en bra bit på håret. Länge sedan jag var så här korthårig, men jag blev jättenöjd, och det växer snart ut.

Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder. Blogger strular och vill inte öppna upp när jag försöker lägg in bilder.



8 kommentarer:

  1. Ja det kan inte vara lätt att gå till läkare i ett annat land. När man inte kan språket och inte känner till deras rutiner. Blogger krånglar för mig också. När jag publicerar det jag skrivit ändras formatet på texten bla. Så det ser inte alls ut som det var tänkt. I slutat av den här månaden ska det göras förändringar på Blogger. Kanske det som gör att det krånglar på olika sätt.
    Ha en riktigt bra dag.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Det blir lite språkförbistringar ibland där på sjukan, men det brukar man kunna skratta åt i efterhand i alla fall :-)

    Trist att bloggen strular! Jag gruvar mig inför första juli då det enligt ett meddelande ska bli tvång "för all" att gå över till nya WP-redigeraren. Fortsätter att trycka på "Inte nu" så länge jag bara kan...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Ibland blir det språkförbistringar men det löste sig ju till slut. Verkade dock lite omständligt...

    Kram

    SvaraRadera
  4. Oj det var ett spännanade läkarbesök,lätt att det blir missförstånd pga språket :) så dom rtg äggstockar & livmoder i spanien , det va ju bra. //Christina

    SvaraRadera
  5. Ha ha så dråpligt det kan bli men vad praktiskt ändå att kunna få rassla av allt på en och samma gång. Det verkar ju vara grundliga undersökningar också. Ha en fin avslutning på veckan och hoppas att det löser sig med bilderna. Kram //Tina

    SvaraRadera
  6. Du får ta och lära dig spanska! Du vet hur irriterade svenskar kan bli över hitflyttade som inte kan språket, det lär ju vara lika där. Alltid bra att kunna språk!

    SvaraRadera
  7. Snygg du blev i håret , såg det nu :)) Missade den bilden iförrgår när jag kikade in hos dig :))//Christina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.