2020-09-04

For runt lite hit och dit


När vi kom hem i onsdags hade vi en postavi i vår brevlåda. Det var gubben som beställt några lampor innan vi åkte till Sverige. Så han åkte ner till posten då och skulle hämta ut paketet. Men det gick inte sa den unga tösen som gubben aldrig tidigare sett där på posten. Hon godkände inte att gubben legitimerade sig med sitt körkort utan han skulle ha sitt pass att visa punkt slut. 

Så igår var vi på posten igen för att hämta ut paketet. Vi fick den äldre damen som vi alltid sett jobba där. Gubben visade sitt körkort för henne när hon ville att han skulle legitimera sig. Hon sa likadant att det var passet som gällde. Men när gubben förklarade (som han även gjorde till den unga tjejen) att de siffror (födelsedatum) som hon vill ha finns även på körkortet. Gubben höll fram sitt pass och sitt körkort och visade. Hon sken upp som en sol och gjorde tummen upp och hämtade paketet.

Sedan åkte vi till banken för där behövde gubben ett intyg på att det är hans konto som Sverige ska sätta in skattepengarna på. Detta papper kan man inte nu skicka på mail utan med snigelposten 😯.

Efter banken blev det en tur till Kommunhuset för gubbens padron var tvungen att uppdateras och den ska sedan lämnas till spanska skatteverket som vår revisor sköter till oss. 

Det är en del turer hit och dit för deklarationen när man är pensionär som måste fixas första gången när man blivit resident här. Men sedan ska detta fungera varje år smärtfritt som vi har förstått 😵.

Först stå i kö på posten.


Sedan var det väntan utanför denna dörr ett tag.


Sista stället var kommunhuset och där är man aldrig ensam.



Gjorde en jättegod laxgryta som vi åt på terrassen på seneftermiddagen. Jag hittade receptet här


9 kommentarer:

  1. Oj vad krånligt Spanien är med all pappersexercis. Grytan såg väldigt god ut //Christina

    SvaraRadera
  2. Byråkrati är underbart........inte. Man vänjer sig något iaf och planerar därefter. Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  3. Skönt ändå att göra bort alla sådana ärenden samtidigt
    Ha nu en finfin helg
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja nog är det en hel del byråkratisk pappersexercis som måste ordnas inledningsvis. Sen lättar det lite grann i alla fall :-)

    Ha en finfin fredag!

    SvaraRadera
  5. Ja, vad säger man. Spanien i ett nötskal ��
    Maten såg jättegod ut, har sparat receptet.
    Kram och trevlig fredag

    SvaraRadera
  6. Så gott, ingredienser helt i vår smak. Kommer att göras i veckan. Vi har fått smak på mathavre nyligen så det serverar vi till.
    Kram Monika

    SvaraRadera
  7. Jag är mest imponerad över att ni har ett postkontor att besöka :D Hoppas allt ska flyta på friktionsfritt när allt det administrativa är klart.

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
  8. Lite krångligt fast jag hoppas att efter detta allt går smidigt och lätt!
    Lammgryta den såg smarrig ut
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  9. Men är ni pensionärer? Jag tycker du skriver om att ni jobbar?

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.