2025-10-23

Mittiveckandagen

 

Gubben stack iväg och uträttade lite ärenden efter frukosten. Jag och Ixa höll oss hemma under tiden.

När han var tillbaka så satte vi oss i trädgården och det fläktade rätt skönt där under parasollet. När jag knallade in gick gubben upp på taket och fixade lite med växterna.

Jag själv testade att baka kvargfrallor, ett recept som jag hittat på Instagram. Helt ätbara men lite som scones tyckte jag, kvarg istället för mjölk eller fil som man har i scones. Så det är ett bröd som ska ätas samma dag. Men jag testade att frysa in några bitar. Så vi får se hur de blir när de blir upptinade och ska ätas.


Traktorn som fixar till Mosca och Playa Flamencastranden på morgnarna.


500g Kvarg

5 dl. Vetemjöl

2 tsk. bakpulver

1 tsk. salt



Rulla bitarna i olika frösorter innan de åker in i ugnen på 200 grader i ca. 20-30 minuter.

20 kommentarer:

  1. Bröden ser goda ut och nybakade bröd är alltid gott att ha även om de bara är goda för stunden. Spännande att höra hur det funkade med att frysa dem och sen tina dem. Borde ju gå bra om man mikrar dem lite, blir kanske lite smuliga men vad gör det.

    Kram
    Yvonne som nu är hemma i ett regnigt Åkersberga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi får se hur de blir och jag tänkte också på micron faktiskt.
      Okej, här har vi sol och lite vind idag.
      Kram

      Radera
  2. Jag tycker att det mesta (i brödväg iaf) blir gott när man rostar det. Kanske värt att prova om de är tråkiga efter frysen. Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset så långt hade jag inte tänkt.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. De bröden ser jättegoda ut, gillar när det är olika frön på bröd. Idag är det grått här. Blir besök hos mamma idag. Vi har så mycket löv här som borde tas om hand......
    Ha en fortsatt fin torsdag.
    Kram Tummelisa/Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det va gott och frön på bröd gör det lite extra.
      Okej och det blir lite löv i trädgården när hösten kommit.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Just matbröd bakade på bakpulver har jag lite svårt för. Tycker att smaken blir speciell så scones är inget för mig. Däremot så ser dina goda ut.

    Önskar en fin torsdag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, och de var goda med. Vi får se hur det blir med dem som jag frös in.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  5. Oj de såg verkligen jättegoda ut och lät skönt att sitta där under fläktande parasoll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev bra och goda och det var skönt att sitta i trädgården en stund

      Radera
  6. Mmmm ... vad goda de ser ut! Vill baka dem jag också. OCH så extra gott med alla fröer på dem. Låter som en bra dag annars också. Kramar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja bröd med fröer på är lite extra goda.
      Den var helt okej.
      Kram

      Radera
  7. Hej Carin! Visst är det något speciellt med de där lugna mitt-i-veckan-dagarna när man bara fixar lite hemma och njuter av det lilla. Frallorna ser jättegoda ut! KRAM till DIG! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Ja det är det verkligen.
      De var goda 😀.
      Kram

      Radera
  8. Scones och fröer tycker jag om. Så t.o.m jag som aldrig bakar blev nyfiken på att baka, och framförallt smaka på, dessa frallor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör jag med och de här var snabblagade med.

      Radera
  9. Ser ut att vara nyttiga och goda. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det blir väl lite mer nyttiga av kvargen kan jag tänka.
      Kram

      Radera
  10. Såg de bröden hos någon annan tror jag, känner igen dem. Scones är ju gott, så då borde de här vara riktigt goda med tillskottet av nötterna. Vi rostar "gammal!" bröd i stekpannan, det kanske kan göra dem godare efter upptining. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kvarg och nätter ska väl göra dessa lite nyttigare kanske.
      Ja får testa att rosta när jag tinar upp från frysen.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.