2009-10-07

Vinbärsbröd


Gjorde ett surdegsbröd med blandade mjölsorter, solrosfrön och med svartavinbärssylt i. Det blev riktigt gott. Idag är det inte så kallt men det har varit ,och då är det gott att doppa mackan i varmchoklad.

12 kommentarer:

  1. Det där skulle ha varit gott i kväll till mitt kvällste...:) ha en skön kväll i mörkret, kram

    SvaraRadera
  2. Men åååå "dreggel" låter ju såå gott ju, varmchoklad å Vinbärsbröd, mmmmm.

    Kraaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  3. Men mums, jag tror jag får ta vägen förbi dig på lite fika nån gång...hihi tänk så mkt inspiration och tips det finns här i blogg världen, som en enda stor super fin inrednings- recept tidning!Det är så skoj att blogga men i bland känns det stressigt också jag är nog en sån där blogg beroende...hihi men jag brukar dock mest tassa runt hos alla och faktiskt inte kommentera så ofta... vilken tråkmåns jag är va! Jag har ju redan bloggat i fyra år nu....oopppsss, detta är min tredje blogg och jag tycker fortfarande lika mkt om det. Kram Petra

    SvaraRadera
  4. Svartvinbärssylt? Tog du bara en burk du köpt i affären? HImla fiffigt att på det sättet få i säg sv.vinbärssylt som är så nyttigt...
    kul.

    SvaraRadera
  5. Låter gott och nyttigt. Jag bakar också med surdeg nu för tiden. Har en burk står i kylskåpet hela tiden, bara mata när man ska baka, och inte så noga med jäsningen, kan stå hela natten. Kanon faktiskt.
    kram Kristina

    SvaraRadera
  6. Guuud såååå gott!!!!
    Tror att vi är ett gäng bloggisar som står o knackar på dörren din snart!!:))kramis Millis ♥)))

    SvaraRadera
  7. ohhhhhh herregu så smarrigt! ha en gooo kväll då! varmkram lotten

    SvaraRadera
  8. Hej hopp.
    Svartvinbärsbröd har jag aldrig provat. Man borde kanske testa att baka det någon gång.
    Men har aldrig gjort surdeg. Hur gör man, är det svårt?

    Här kunde man inte bara gå in i systembolaget och hämta själv om man ville ha glöggen. Det var beställningsvara. Så jag har beställt tre flaskor som ligger och väntar på mig i Charlottenberg.
    det ska bli gott att prova den.
    Har en flaska kvar från förra året med.
    Blossa är tradition på hög nivå tycker jag.

    Nu ska jag välta ikull en stund framför tvn. Är trött, för jag var ute och jagade hund i natt. Trodde det var en hund. Men det var en varg. Alltså, hunden satt i hundgården och skällde. Grannens svarade. Så kom det ett märklgit ljud från åker, eller skogen bakom. Det var ingen hund. Det var varg. Jag hade gärna sett den.
    Men det var nog för mörkt tror jag.

    Ha en fin kväll nu.
    Kramen Synne.

    SvaraRadera
  9. Åhhhhh vad gott.Är ju så himla gott med nybakat bröd.Ha en skön kväll och en riktigt mysig fredag varmaste kramizen ~~~~~RITA~~~~.

    SvaraRadera
  10. Åhh,så du frestas,dina bröd ser verkligen goda och fina ut!Solroskärnor är gott att ha i bröd och nyttigt och svarta vinbär i låter så gott och lite annorlunda,ja tänk att få doppa dom i varm choklad,så mumsigt!=)

    Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.