2009-12-02

Surdeg

Nu har jag en surdeg som jag matar på efter hand som jag använder den. Förut gjorde jag en deg och frös in i byttor. I lördags gjorde jag degen till brödet och i söndags bakade jag det. Brödet är så himla saftigt, och blir inte torrt och tråkigt efter ett tag som allt annat ofta blir. Ikväll såg jag på Pernillas Jul och tyckte hennes auberginegratäng såg väldigt smarrig ut. Det blir nog till att prova någon gång, även brödet som hon gjorde såg gott ut. Alla recepten finns på recept.nu. Nu ska jag dyka i säng för kudden ropar. Skönt att det bara är två dagar kvar på denna vecka.
Bilderna är klickbara.


5 kommentarer:

  1. Vad smidigt det låter när du bakar!
    När jag ska baka så känns det som ett riktigt projekt...

    Vet du förresten om något recept på Vörtbröd med bikarbonat i stället för jäst?
    Har letat men inte hittat något.

    Önskar dig trevlig helg för snart är vi där=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Det låter väldans bekvämt...:)imorgon är det fredag, jippi!!!kram

    SvaraRadera
  3. MMM så gott det ser ut!!!!
    mumsigt!!
    Kram Millan ♥

    SvaraRadera
  4. Å sågott det ser ut! Ska också baka matbröd, har tänkt göra en fillimpa! Jag missade Pernillas jul, måste anteckna det så jag inte missar nästa vecka! Ha en fin andra advent! Helena

    SvaraRadera
  5. Du är en pärla!!!
    Tack för receptet!

    Kram Hannis

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.