2014-11-23

Oplanerat var ordet


En oplanerad skåpsröjning blev det när barnen hade åkt hem igår. Gubben upptäckte att en sektion av köksskåpen hade lossnat från väggen. Inte så att dom lutade så att porslinet åkte ur. Men det var en liten glipa från väggen. Vad som är orsaken till det har vi ingen förklaring till. Men det var bara att plocka ut allt i skåpen, fram med vinkeljärn och skruvdragare. Det blev ett teamwork att få dit dom. Sedan lämnade vi köket som såg ut som om en bomb att slagit ned där och gick och satt oss i badtunnan. Idag har vi städat i skåpen, och slängt en massa gammalt porslin. Det är när sådana här saker händer man undrar varför man sparar på massa trasiga koppar och fat. Men nu är det superfint i skåpen, bara kopparpannorna som behöver sig en liten puts med trasan. Så summan av kardemumman blev det en stor julstädning i skåpen. Något som var ett måste förr när min mamma var ung. Då blev det inte jul om inte skåpen var städade och det fanns nya hyllremsor uppsatta.
Bilderna tog jag  i går vid vår bäck.

 

8 kommentarer:

Channal sa...

Fina bilder! Skön känsla när man har röjt! Städa o kasta! Ja, tänk förr så de gnodde o for gummorna! Det är skönt att slippa!

KRAM Anna

Hannis sa...

Jag tycker om att rensa=))
Det känns som att man släpper in ny luft då på något sätt.
Vackra bilder!

Kramen Hannis

No34 sa...

Oj, att skåpen släppt.... men det förde något gott med sig - skåprensning! Japp, ett måste jag tog med mig hemifrån, men som avtagit med åren.... Blir jul ändå!
Fantastiska bilder du fotat, och det blev så fint med den tunna lilla ramen runt fotot!
Önskar Dig en härlig adventsvecka, kram Kate

Inredning och Guldkanter sa...

wow vilka fina bilder! kram Pernilla

Hajan sa...

god morgon, det är mamman som talar. du skrev om kopparn. Jag
tager ju 2 påsar Citronsyra till
en fylld dikho, lite Yes och massor med hett vatten upp till kanten. Sen får kopparsakerna ligga i en bra stund. om eventuellt något kvar, då tager jag fram Häxan och tar på svåra fläckar.Storkram nu och lycka till
i dag, puss,puss

Hajan sa...

ps glömde att skriva jättefina bilder från Er Å.

anettan sa...

Vilka härliga bilder. Kram Anette

HWIT BLOGG sa...

Åh det är inte bara jag som röjer och slänger hi hi! Ja himmel vad man kan spara på saker...
Härliga bilder du bjuder på, den sista är sååå fin!
Kram till dig,
Titti