2011-10-17

Filmjölk blev till limpa

Jag hade en filmjölk som stod i kylen och var 2 dagar gammal. Av den blev det 2 st limpor som blev supergoda. Jag hade i lite av varje som jag hittade i skafferiet och rörde ihop det till en kletig deg. Det jag hade i på en höft sisådär var följande. 6 dl. rågmjöl, 2 dl. vetemjöl, 2 msk. bikarbonat, 1 dl. hela linfrön, 250g klippta torkade aprikoser, 1 dl. mörk sirap, 1/2 msk salt, 2 dl. fiber husk, 1 dl. vetekross, 1 dl. sesamfrön, 1 dl. hela sötmandlar och så 1 l. filmjölk. Blandade ihop detta och fyllde två smorda brödformar och så in i ugnen på 175 grader i ca. 1 timme.

11 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det ser ut! Får nog också baka lite bröd...

    SvaraRadera
  2. Ditt recept påminner om mitt Hälsobröd!

    kram

    SvaraRadera
  3. Mm vad gott, en jobbar kommpis skulle också hem och baka just filmjölkslimpa...
    Annars har helgen varit både mysig och jordgubbs god ser jag. De kanske också har sina i växt hus ;)
    Ha en fin kväll,
    Kram Sussi

    SvaraRadera
  4. Vad duktigt du är! Önskar att jag kunde baka bröd och speciellt på en höft så där!
    Efter några degiga bröd så ger man lätt upp :)

    SvaraRadera
  5. Sån limpa gjorde jag till jul sist. Är nog snart dags igen;)

    Ha det fint! Marie

    SvaraRadera
  6. Ooo, ett recept som passar mig!
    Vet du att receptet du tipsade mig om, vörtbröd gjort med bikarbonat har blivit mitt återkommande uppdrag. Det är redan bestämt att jag ska fixa brödet till jul=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  7. Du kan du...:) ser supergott ut, hoppas du inte blåser bort med cykeln, kram

    SvaraRadera
  8. Åh, de där filmjölkslimporna var helt i min smak! De både ser goda ut och låter goda när man läser ingredienserna :-).

    Vad härligt det låter med badtunna under en stjärnklar himmel, det är väl vardagslyx om något! Någon gång skulle jag vilja skaffa mig en sån.

    Ha en fin tisdag!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  9. Tack förresten för att du vill vara med i utlottningen! Jag glömde skriva det... :-).

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  10. Underbart gott det ser ut fast det är gjort på sur mjölk;) hihi. Kram Johanna

    SvaraRadera
  11. Kikade in och skrev ut receptet,
    tack!
    Kram Sussi

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.