skip to main |
skip to sidebar
Filmjölk blev till limpa
Jag hade en filmjölk som stod i kylen och var 2 dagar gammal. Av den blev det 2 st limpor som blev supergoda. Jag hade i lite av varje som jag hittade i skafferiet och rörde ihop det till en kletig deg. Det jag hade i på en höft sisådär var följande. 6 dl. rågmjöl, 2 dl. vetemjöl, 2 msk. bikarbonat, 1 dl. hela linfrön, 250g klippta torkade aprikoser, 1 dl. mörk sirap, 1/2 msk salt, 2 dl. fiber husk, 1 dl. vetekross, 1 dl. sesamfrön, 1 dl. hela sötmandlar och så 1 l. filmjölk. Blandade ihop detta och fyllde två smorda brödformar och så in i ugnen på 175 grader i ca. 1 timme.
Åh, vad gott det ser ut! Får nog också baka lite bröd...
SvaraRaderaDitt recept påminner om mitt Hälsobröd!
SvaraRaderakram
Mm vad gott, en jobbar kommpis skulle också hem och baka just filmjölkslimpa...
SvaraRaderaAnnars har helgen varit både mysig och jordgubbs god ser jag. De kanske också har sina i växt hus ;)
Ha en fin kväll,
Kram Sussi
Vad duktigt du är! Önskar att jag kunde baka bröd och speciellt på en höft så där!
SvaraRaderaEfter några degiga bröd så ger man lätt upp :)
Sån limpa gjorde jag till jul sist. Är nog snart dags igen;)
SvaraRaderaHa det fint! Marie
Ooo, ett recept som passar mig!
SvaraRaderaVet du att receptet du tipsade mig om, vörtbröd gjort med bikarbonat har blivit mitt återkommande uppdrag. Det är redan bestämt att jag ska fixa brödet till jul=))
Kram Hannis
Du kan du...:) ser supergott ut, hoppas du inte blåser bort med cykeln, kram
SvaraRaderaÅh, de där filmjölkslimporna var helt i min smak! De både ser goda ut och låter goda när man läser ingredienserna :-).
SvaraRaderaVad härligt det låter med badtunna under en stjärnklar himmel, det är väl vardagslyx om något! Någon gång skulle jag vilja skaffa mig en sån.
Ha en fin tisdag!
Många kramar
Bitte
Tack förresten för att du vill vara med i utlottningen! Jag glömde skriva det... :-).
SvaraRaderaMånga kramar
Bitte
Underbart gott det ser ut fast det är gjort på sur mjölk;) hihi. Kram Johanna
SvaraRaderaKikade in och skrev ut receptet,
SvaraRaderatack!
Kram Sussi