Var är värmen någonstans???? Fy bubblan vad kyligt det är i luften fast solen kikar fram. Jag har faktiskt haft långkalsonger på mig på morgonen när jag cyklat till jobbet. Igår morse var det frost i gräset också, säger bara brrrrrrrrr. Nu skulle en liten resa till värmen inte sitta så dumt, så kunde man komma hem när termometern visar på + 25.
Jag har bakat surdeg igen, det är ju ingen nyhet längre precis. När degen jäst klart i bunken, så försöker jag bara dra och rulla ihop den till en limpa. Jag vill att det ska bli sådär ihålit och fint inuti. Såg att surdegsbagarn i Leilas program bara forma till degen till en limpa. Lite småhål blev det, men jag vill ha större. Någon gång måste man väl lyckas.
Ha en fortsatt bra vecka, och vi får hoppas att värmen infinner sig snart.
Det är såå gott med surdegsbröd. Jag bakade det ofta för flera år sedan men sedan har det blivit ett hopp då man kom av sig.
SvaraRaderaJa värmen, var ÄR den?
Jag har iaf klippt gräsmattan för första gången i år och köp gödning till rosorna som jag ska mylla ner innan det ska bli regn, så får man lite nytta av regnet
Kram kram
Lena
Det är så gott med surdegsbröd.Jag har suttit ute både hemma och hos svärmor och fikat.Här har det varit fint sen imorse.Önskar dej en fin kväll vännen Kramar Rita ♥
SvaraRaderaJissis vad jag frös när jag var ute med Otto i kväll, kommer nog att bli frost i natt, var är den dära riktiga värmen, den tycks dröja, kram
SvaraRaderaI dag är det faktiskt ganska skönt här i solen.
SvaraRaderaHoppas att du också har fått lite värme nu=))
Gott med hembakat bröd!
Men jag är ju som vanligt för lat*skrattar*
Kram Hannis
Och idag är det en kall onsdag. Bara +2 grader här på morgonen burr. Skulle sitta fint med varmt nybakat bröd och lite soppa nu. Kram Katta
SvaraRaderaVad härligt med surdegsbröd, jag önskar jag hann baka lite som du.
SvaraRaderaKram på dig/Ingela.
Godförmiddag på dig.
SvaraRaderaHär ligger snön kvar som kom igår. Det tar nog ett tag för den att försvinna tror jag. Men solen skiner idag och det droppar från taken igen. Får känslan av att vara i början av april igen hihi.
Har ännu inte vågar mig på surdegsbröd. Blir så förvirrad av allt med matning och inte matning, hur många dagar surdegen ska stå och om surdegen ska innehålla jäst eller inte.
Var inne på Pain de Martin och blev inte klokare där heller ska jag säga...
Så det blir nog aldrig bakat nått surdegsbröd här.
Ska göra en sats till limporna igen.
Men inte vänta med att baka ut dom till kvällen, för det tar tid.
Så det blir gjort på förmiddagen.
Nu ska jag däremot ha en fika.
Så man vaknar.
Kramen.
Hej!
SvaraRaderaSitter här och njuter av doften från mitt limp-bak också :) Testar en ny sort för mig - hurtbulle...
Kram!
Här har det också bakats på morgonen, så gott med varmt bröd till frukost.
SvaraRaderaJa, det kommer nog gå bra även denna gång i Kina...men det är lika pirrigt varje gång:-)
ha en mysig helg!
Kram