2023-01-24

Hela vinterkittet

 

Det fick åka på igår när jag tog min morgonrunda. Det enda som saknades av vinterstassen var långkalsongerna då 🙊. 

Det var +5 grader på termometern när jag stack iväg. Men efter ett par år här i Spanien så tycker jag det är svinkallt då. Har man kanske blivit en äkta frusen spanjor 🤔.

Klart att jag tyckte några plusgrader i Sverige med var kyligt. Men det var på ett annat sätt. -Ja, det är svårt att förklara. Eller kanske det är för vi har nästan sommar året runt här. 

Men som sagt, någon vintermänniska har jag aldrig varit och kommer aldrig att bli det heller. Glad om det finns snö i Sverige när vi åkt hem till jul. Men sedan räcker det att se det på kort till nästa jul.

Men nästan som alltid så stiger temperaturen under dagen, desto högre solen kommer upp på himlen. Så mitt på dagen igår hade vi +18. Men kommer man på ett ställe i lä så är det sommartemperaturer långt över 20 strecket.På väg mot havet.


En tjock molnvall låg ut med vattenlinjen.


Igår såg man klart och tydligt bort till La Manga.


Som ett brinnande klot som vill fram.


Inga vantar, mössa eller halsduk mitt på dagen. Bara en tjocktröja som behövs när man är i blåsten.


Är man i lä så värmer solen gott.

12 kommentarer:

 1. Det är himla tur att vintern är så kort här för brrrrrrr 🥶 vad kallt det är. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan förstå hur du menar. Ni brukar ha ganska så varmt under vintertid och när kylan då kommer upplevs den som mycket påtagligare och kallare.
  Härliga bilder som vanligt!

  Önskar en fin tisdag nu.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så är det.
   Hoppas din tisdag varit bra med.
   Kram

   Radera
 3. Ja, du bor verkligen så vackert där vid havet. OCH havet är havet oavsett väder. Vi bor på sgs samma breddgrad, men ändå är våra klimat så olika. Den floran ni har finns inte här, och jag har klara fyra årstider. Som det ser ut hos dig tycker jag det ser ut hos Karolina i LA. ERA floror liknar verkligen varandras. Jamen ja, absolut är det kyligt vid 5. Jag tycker att en temp på mellan 0-ca 7 är den värsta. SÅ rått och det kryper in överallt. En kallare temp, på runt -5 är så mkt skönare. JSÅ, jag vet hur det känns för dig, hua. Men vackra omgivningar har du! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, här ser man inte direkt några fyra årstider som jag gjorde när vi bodde i Sverige. Vi har nog samma likadant som LA.
   Ja, den där råa kylan är värst.
   Ja, vi bor väldigt vackert.
   P.S. Jag hade redan den där appen 🙊 för collage på insta. Vet inte när jag laddat ner den heller 🙈. Men tack för svaret ändå 😊.
   Kram

   Radera
 4. Ja vilken skillnad i temperatur. Jag är så kluven. Drömmer om sol och värme men vill samtidigt ha kallt och snöigt nu när det är vinter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det är vinter så ska det vara vinter. Men tyvärr så är det nästan aldrig så där du bor. Blir för det mesta slask och grått.

   Radera
 5. Minns när vi var i Antibes i februari 2015. Har aldrig frusit så mycket som då. Det var några plusgrader men en annan rå iskyla. Inomhus var det kallt marmorgolv, rått och otäckt. Kommer bara solen fram blir det underbart! Ja tack till +18°.

  KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tofflor är ett måste denna årstid. Går inte att bara gå i strumplästen på marmorgolven.
   Ja, det blir fort utkylt i stenhusen här, så AC:n går för fullt när temperaturen sjunker så pass mycket som den gjort nu.
   Men när solen är framme så har vi det bra.
   Kram

   Radera
 6. 5 grader är kallt i Spanien, men skönt att temperaturen går upp till mer normal läge under dagen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.