2011-12-29

Rubbet

Ja nu har jag nog tagit lite av allting (nästan) som fanns i mitt skafferi. Var tvungen att baka några limpor eftersom det var tomt på detta i både skafferi och frys. Så jag drog ihop en deg, bakade ut tre stycken limpor som jag lade i långpannan. Ställde in dom i kall ugn längst ned och satte på ugnen på 200 grader. Där fick dom stå i ca 50-55 min.
Det som åkte i degen var 100 gram jäst, 10 dl ljummet vatten, salt, anis, pumpakärnor, sesamfrö, linfrö, sötmandel, russin, vetekross, olivolja, mörk sirap, vetemjöl, rågmjöl och grahamsmjöl. Alla dessa ingredienser förutom vatten och jästen blandade jag i på lite måfå. Har inga exakta mått på dessa, men det brukar gå vägen.

12 kommentarer:

  1. jag tror nog att Du lyckas som
    vanligt.Du är så påhittig.
    Kram Hajan

    SvaraRadera
  2. Ville titta in för att önska ett GOTT NYTT ÅR; tack för ett trevligt bloggår...vi har ju bloggat ihop flera år och alltid lika trevligt att hälsa på dig, sänder över en kram

    SvaraRadera
  3. Que 2012 traga novos sonhos e novas alegrias!
    Beijinhos.
    Brasil

    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨/¸.¤ª“˜¨˜“¨
    ¨¨¨¨¨¨¨¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
    ¨¨¨¨¨¨¤ª“˜¨¨ª“˜¨
    ¨¨¨¸.•°` BOAS FESTAS!!!
    ¸.•°`♥✿⊱╮FELIZ 2012!!!

    SvaraRadera
  4. Åh jag önskar att jag var bra på att göra bröd, men det går inte. Jag misslyckas varje gång. Höhö!!
    Ett gott nytt 2012 önskar jag dig! Och en massa kramar!

    SvaraRadera
  5. ETT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR 3 TANTER, NYÅRSKRAM FRÅN OSS

    SvaraRadera
  6. Ett gott nytt år till söta dig! Massa kramar!

    SvaraRadera
  7. Det lät dunder gott och nyttigt!
    vill lila in och önska dig ett gott slut och gott nytt år!!!
    Kram Sussi

    SvaraRadera
  8. Gott Nytt år önskar jag dig!

    kram Tina

    SvaraRadera
  9. Hahaha det var en riktig rubbetlimpa:))))Kan du skicka en på posten till mig....Gott nytt vännen/ Kram Anne

    SvaraRadera
  10. Hej fina du!

    Önskar dig och de dina ett riktigt Gott Nytt 2012! :-)

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  11. Alltså, du är ju en mästare på att baka!! Ser så gott ut det du gör. Anis är dock inte en favoritsmak (fast ok i minimängder) för mej men mandel däremot muuuums :) Önskar dej ett riktigt gott nytt år Kram Katta ♥

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.