2013-01-27

Kaka och musslor



Igår var jag hemma hos mamma och hade vårt lilla frukostmöte som vi brukar ha litet då och då. Då babblar vi bort ett par timmar. Vi åt goda mackor med både det ena och andra goda pålägget på.  Efter det cyklade jag hem och tog en liten promenad med prinsessan.
När jag kom hem igen såg jag att barnbarnen hade ringt. Jag ringde upp och dom undrade om dom fick komma på en snabbfika. När jag lagt på tänkte jag, jäklars också vad ska jag bjuda på till kaffet. Det får inte vara något med gluten i. Rev i skafferiet och hittade lite potatismjöl, pofiber, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Smälte lite margarin och vispade ihop det med ägg och socker. Sedan i med de torra ingredienserna och in i ugnen. Först reste sig kakan som en jätte ballong, men sedan sjönk den ihop och blev platt. När den var klar satt den fast i botten. För att rädda utseendet på den pudrade jag över florsocker och hade på nougatsås. Till denna kaka som nu blev god men inte så hög och vacker, serverades limegrädde.
Efter det andra lilla kafferepet tog jag prinsessan för att gå och möta gubben som jobbat. När vi kom hem igen tvättade jag musslor och gjorde en god musselsoppa till oss med ett kallt glas vitt till.

12 kommentarer:

  1. Ja lilla vän,ingen rast och ingen ro.Men det är så kärt när basrnbarnen kommer,har inte glömt hur roligt det var.
    Det gillade väl gubben,musselsoppan
    alltså.
    kram Hajan

    SvaraRadera
  2. Undrar om jag någonsin kommer att lära mig det där?
    Att bara slänga ihop något.
    Fascineras alltid av hur du lyckas med det!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Härligt att lyckas att bara slänga ihop något sådär, här följs recepten till punkt och pricka;)

    Usch låter inge vidare med tennisarmbåge förstår att de ställer till det vid virkning osv. Men kanske om man bara virkar lite var dag;)

    Önskar dig en härlig start på veckan
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  4. Jag älskar musslor men tänker att det är alldeles för svårt att göra själv. Jag blir impad av dig.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  5. Du är så duktig! Min dotter är ju mjölkproteinallergiker så jag vet ju hur det är att tänka om recepten och skulle själv aldrig klara att bara fixa ihop nåt på det sättet. Ser gott ut precis som soppan. Ha en bra vecka, kram Katta

    SvaraRadera
  6. Det där man bara slänger ihop blir nästan alltid det bästa, mmm!

    kram

    SvaraRadera
  7. Man tager vad man haver som Kajsa Varg sa.. Kakan ser ju jättegod ut och sån där musselsoppa är ju så gott.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  8. Och som vanligt blir man hungrig och sugen på allt möjligt när man hälsar på, ha de, kram

    SvaraRadera
  9. Mm vilken god dag det blev! Och att umgås är ju så mysigt :)
    Kakan såg ju verkligen god ut, trots att den sjönk ihop...
    Tänk att jag aldrig ätit musslor, tror jag måste testa ;)
    Kram Sussi

    SvaraRadera
  10. Mmmmm..musslor som är så gott!! Äta musslor var det första jag gjorde när jag kom till Belgien i somras....mussel-landet :)
    Kakan ser ju inte helt fel ut den heller ;o)

    Må gott idag!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.