2014-06-26

Baka, baka

Liten kaka och så skjuts in i ugnen. Jag har nästan glömt bort våra rabarber som vi har i trädgården. Dom växer så det knakar och jag brukar plocka in med jämna mellanrum och frysa in. Men i år har jag helt glömt bort dom. Så till denna enkla kaka räckte det med en stor rabarber.

3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
75 gram smör
1 stor rabarber
1/2 dl vatten
kanel


Vispa ägg socker och det smälta smöret fluffigt. Blanda ned mjöl, bakpulver och vattnet. Häll smeten i en smord springform. Lägg i rabarberna och strö socker och kanel över. Låt kakan var i ugnen i ca. 35-40 minuter på 175 grader.
När den är klar äter man den med ny vispad vaniljsås till. Det lägger sig som bomull i magen.

Min mamma kommer hem på måndag till sig igen. Hon kommer att få rehabträning i hemmet + hemtjänsten på det. Idag var första dagen hon hade gått några steg på det nyopererade benet.

6 kommentarer:

  1. Hoppas att din mamma kryar på sig snart. Hon har väl en massa hjälp av hemvården. En varm kram Lisa.

    SvaraRadera
  2. Så skönt att hon varit uppe en sväng och att hon snart får komma hem.
    Håller tummarna för att allt ska funka hemma!

    Och kakan, rabarber är min sommarfavorit. Får aldrig nog av det.
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Det värmer mitt hjärta med din kära mor...
    Rabarber är en favorit! Tack för receptet!
    Varm kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
  4. Härligt att höra om din mamma :)
    Och tack för receptet. Jättegott.
    Ta hand om dig och ha en fin dag.
    Kramen

    SvaraRadera
  5. Skönt att läsa att din mamma är på benen. Rabarberkaka är en stor favorit här hemma....med myyyycket vaniljsås, he, he. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.