Ja, då har vi gjort lite egen glögg i år igen. Den här gången gjorde vi på lingon som grund i den. Jag hittade ett recept i Amelia Jul. Men som vanligt när jag och gubben ska göra glögg så faller vi ifrån receptet ganska så snabbt. Men vi hade frusna lingon, koncentrerad lingondricka, glöggkryddor och clementiner. Vi lät detta stå och småputtra i en timme och sedan fick det stå och dra ett dygn. Vi fick sila den många gånger genom saftfiltret dagen därpå. När detta var klart gjorde vi en sockerlag och hällde på efter vår smak. Sedan spetsade vi en flaska med mörk rom och en med vodka.
Vi värmer oss med en rykande het Svampsoppa
4 timmar sedan
Ni är så produktiva så det är inte klokt.
SvaraRaderaSer riktigt spännande ut, din morfar gjorde ju också glögg men det var på det gamla sättet.
Men det var noga med allt, då med
Himmel vad duktiga ni är!
SvaraRaderaHar aldrig gjort egen men det kanske är värt att prova =))
Kram Hannis
Himmel vad duktiga ni är!
SvaraRaderaHar aldrig gjort egen men det kanske är värt att prova =))
Kram Hannis
Ohh så gott med hemmagjord glögg! Med lingon också, mums...tror jag ska norpa ditt recept och testa :)
SvaraRaderaHa en jättefin fredag!
Kram Titti
Gottegottit & så vackert foto med Pepparkakshjärtanen<3
SvaraRadera/Kram & ha en underbar Fredag!
Mysigt med glögg...!
SvaraRaderaHa en härlig start på helgen!