Igår fick jag ett recept på glutenfritt bröd av dottern när dom var här. Idag när jag kom hem från jobbet var jag tvungen att testa det. Både jag och gubben tyckte det var jättegott. Jag gjorde en smoothie på färska jordgubbar och blåbär till mackorna. Den smakade förträffligt till mackorna. Nej nu ska jag ställa mig och stryka framför ett avsnitt av Bloodline som finns att se på Netflix. Det lättar upp den tråkiga strykningen lite granna.
Recept 80 g mixade havregryn 20 g pofiber 1 ägg 3 st äggvitor 3/4 tsk bakpulver 100 g kvarg 1/2 tsk salt
Blanda ihop alla ingredienserna och rulla 5 st bollar och platta ut dom på ett bakplåtspapper. Blöt lite på brödet och strö över lite havregryn. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-18 minuter på 175 grader.
Jag borde testa glutenfritt bröd...älskar bröd men får så ont i maggen av "vanligt" bröd, även fullkorn. Är inte så påläst med gluten. Skadar inte att testa eller hur? Ha en solig och glad kväll nu... Sommarkram, Titti
Hej Carin här som har den här bloggen. Jag är en gift kvinna på 63 år som lever med min man som jag har kompat ihop med över 40 år i vått och torrt. Sedan 2018 är vi bosatta permanent i Spanien. Det jag skriver om här på bloggen är livets vardag. Så den är som min lilla dagbok.
Låter riktigt gottit & otroligt läcker bild ....
SvaraRadera/Kram & ha en fin kväll!
Mums vad gott kram
SvaraRaderaMums ser riktigt gott ut. Kram Anette
SvaraRaderaMumsfilibaba.
SvaraRaderaJag borde testa glutenfritt bröd...älskar bröd men får så ont i maggen av "vanligt" bröd, även fullkorn. Är inte så påläst med gluten. Skadar inte att testa eller hur?
SvaraRaderaHa en solig och glad kväll nu...
Sommarkram, Titti